Voorraadverzekering

Een voorraadverzekering nodig? Vergelijk de beste voorraadverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Voorraadverzekering vergelijken

Yezzer

N
Kies je dekking
N
Verzekering op maat
N
Ontvang de beste opties
N
Bescherm je bedrijf

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bij de productie van goederen of de aankoop van een groot aantal spullen, zal zich op elk gegeven moment een voorraad bevinden in het magazijn en vertegenwoordigen al die goederen samen wel een behoorlijke waarde. Het begrip voorraad is trouwens wel ruim en omvat het ook grondstoffen en halffabrikaten. Ook goederen die zich nog in het productieproces bevinden, zijn meeverzekerd. Het komt er allemaal op neer, dat van het begin tot het einde alle spullen die bestemd zijn voor de verkoop of gebruikt zullen worden in het productieproces, verzekerd zijn.

Niet te verwarren dus met de inventarisverzekering

Het is wel belangrijk om een onderscheid te kunnen maken tussen de inventarisverzekering en de voorraadverzekering. Die twee worden vaak nog eens door elkaar gehaald en is de verzekeraar altijd wel bereidt om een duidelijke uitleg te geven. Een voorraadverzekering is zeker bedoeld voor productiebedrijven die grote hoeveelheden grondstoffen op moeten slaan en daarnaast vaak ook nog een voorraad eindproducten in het magazijn hebben liggen. De totale waarde van dit alles, vertegenwoordigd een flink bedrag en zal verlies ervan een zware tegenslag zijn voor elke onderneming. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat alle productiemiddelen zoals machines niet vallen onder de voorraadverzekering. Naast productiebedrijven is zo een voorraadverzekering ook een aanrader voor elk ander bedrijf zoals winkelzaken die altijd grote hoeveelheden aan spullen in voorraad moeten hebben.

De dekkingsvoorwaarden zijn daarom ook aantrekkelijk

Het is begrijpelijk dat schade aan de voorraad door verschillende factoren kan worden veroorzaakt en is naast schade veroorzaakt door brand ook rekening gehouden met vandalisme en zelfs diefstal. met het laatste wordt men vaak geconfronteerd wanneer er sprake is van spullen die per eenheid een grote waarde vertegenwoordigen zoals bij elektronica. ook beschadigingen komen nogal vaak voor bij de opslag en kan er ook veel voorraad verloren gaan door het toedoen van ongedierte. er mag natuurlijk wel geen sprake zijn van nalatigheid en is het (afhankelijk van het type voorraad) daarom goed om navraag te doen bij de verzekeraar aan welke specifieke voorwaarden er voldaan moet worden. Bij overmacht zoals bij een langdurige stroomuitval waarbij de voorraad bedorven raakt, wordt er ook overgegaan tot vergoeding.

Bij het afsluiten van een voorraadverzekering is het van groot belang dat de waarde van de voorraad nauwkeurig wordt bepaald omdat de uitkering aan de hand daarvan zal geschiedden. omdat zo een voorraad zelden stationair is en steeds onderhevig is aan verandering, wordt het aangeraden om een nauwkeurige administratie op na te houden om zo bij schade aan te tonen wat er allemaal in voorraad aanwezig was.

Het kapitaal is bij veel bedrijven vastgelegd in de vorm van de bedrijfsmiddelen en ook nog de voorraad. Zo een investering moet wel dus wel “beschermt” worden en zorgt de voorraad verzekering daar voor een deel wel voor. Omdat de dekking voor een ruim aantal gevallen geldt, van brand tot aan het uitvallen van de elektriciteit, is de verzekering van toepassing op elk bedrijf die met voorraden te maken heeft.

Veelgestelde Voorraadverzekering Vragen

Wat is een voorraadverzekering?

Als ondernemer zijnde is het belangrijk dat een voorraad voor verkoop op peil is. In het geval van voorraadschade wilt u dan ook snel schakelen. Met een passende voorraadverzekering is uw voorraad voor de verkoop verzekerd. Met een voorraadverzekering verzeker je onder meer grond- en hulpstoffen, halffabricaten, zaken in bewerking, emballage en natuurlijk het eindproduct.

Wat wordt niet gedekt door een voorraadverzekering

Er zijn een aantal zaken die niet gedekt worden door een voorraadverzekering. Deze zaken zijn als volgt:

  • Diefstal zonder braakschade
  • Bedorven voorraad als gevolg van een stroomstoring dat korter dan 6 uur duurde
  • Schade die is opgelopen tijdens het vervoeren van een voorraad.
Wat kost een voorraadverzekering?

De premie van een voorraadverzekering is afhankelijk van een aantal persoonlijke bedrijfssituaties. Denk hierbij aan de waarde van de voorraad en de risico’s op schade die u loopt. De hoogte van de premie. is per bedrijf en per verzekeraar verschillend. 

Om deze reden adviseren wij een ieder die een voorraadverzekering wenst af te sluiten, alvorens de verschillende verzekeraars die zo een verzekering aanbieden met elkaar te vergelijken. 

Geldt er een eigen risico bij een voorraadverzekering?

Ja, dit is goed om te weten. Voor de voorraadverzekering geldt een eigen risico per verzekerde gebeurtenis. De hoogte hiervan is per verzekeraar en gekozen verzekering verschillend.

Voorraadverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars