Wat is een AVP verzekering?

Lees hier alles over wat een AVP verzekering inhoud en voor jou kan betekenen.
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beste aansprakelijkheidsverzekeringen in 2021

N
Schade die u aan anderen veroorzaakt
N
Ook bij schade in het buitenland
N
Schade door uw huisdier
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd
N
Ook verzekerd bij schade aan geleende spullen
N
Geen eigen risico
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Wereldwijd verzekerd
N
Ook voor schade door huisdieren
N
Basis & allrisk
M
Schade die u met opzet veroorzaakt

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je toebrengt aan iemand. Misschien denk je dat je voorzichtig genoeg bent, maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Soms is het ook niet met opzet dat je schade toebrengt. Het kan je kind zijn of je huisdier en omdat zij onder jou vallen moet jij de kosten van de schade dekken. Materiële schade kun je nog dekken, maar denk ook aan lichamelijke schade. Dit kan flink in de kosten oplopen. Natuurlijk wil je voorbereid zijn op dit soort ongevallen en niet opeens een groot geldbedrag uitgeven. Maar ook als je een bedrijf hebt is het belangrijk dat jij en je ondernemers verzekerd zijn.

De AVP verzekering, verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is niet verplicht, maar wel aan te raden. Als jij iets doet waardoor schade ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat betekent dat jij moet betalen voor de  schade aan spullen,  maar ook voor letselschade. Zeker de letselschade kan  flink veel geld kosten. Een AVP verzekering kun je in twee soorten onderscheiden: een alleenstaanden- of een gezinsdekking. Als je alleenstaand bent heb je voldoende aan een goedkopere dekking. Als je een gezinsdekking hebt afgesloten, dan zijn je echtgenoot of en je  kinderen meeverzekerd. Dat is ook zo als je kinderen niet meer thuis wonen. Zelfs inwonende grootouders worden onder de AVP gezien als onderdeel van het gezin.

Redenen om een AVP verzekering af te sluiten

Als jij schade toebrengt aan iemands eigendom zal je daarvoor moeten betalen. Maar natuurlijk gebeuren deze momenten onbewust. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering komen de kosten uit je eigen zak. Heb je wel een verzekering dan ben je daarvoor gedekt.

Een bal door een raam schieten klinkt misschien niet zo erg. Je kunt het makkelijk vergoeden. Echter is het iets anders als je lichamelijke schade toebrengt aan. Denk maar aan medische kosten, dit kan nogal veel geld kosten.

De aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak ook meegerekend tot de woonverzekering. Als je dus meer dan één verzekering afsluit dan kun je een korting krijgen. Met een verzekering hoef je je dus niet af te vragen hoe je de door jouw aangerichte schade zult betalen.

Voorkom dus onnodige kosten en laat je  verzekeren. Ook kun je een aansprakelijkheidsverzekering prima combineren met andere verzekeringen. Zo kun je je aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld combineren met een inboedelverzekering of opstalverzekering. Deze verzekeringen vallen namelijk allemaal in dezelfde categorie. Als je verzekering gaat combineren kun je ook een premiekorting krijgen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars