Wat is een woonverzekering?

Lees hier wat een woonverzekering precies inhoudt en voor u kan betekenen.
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Woonverzekering vergelijken

Ohra

N
Schade aan anderen
N
Bij schade keuze uit directe betaling of hulp bij herstel
N
Alles kan verzekerd worden
N
Gemiddeld een 8.2 voor schadeafhandeling!

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
N
Dag- en nacht bereikbaar
N
Mogelijkheid tot All-risk verzekeren

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Unive

N
Nooit onderverzekerd
N
Geen verplicht eigen risico bij de inboedelverzekering
N
Direct hulp bij schade
N
Korting op gehele pakket

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

 

Een woonverzekering kan vallen onder twee verzekeringen. De inboedelverzekering of de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt alles in je huis waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt.

Met een verzekering wordt het risico op financiële schade in het geval van calamiteiten aardig verkleind en zijn er daarom ook voor haast elk vlak verzekeringen te vinden. De belangrijkste waar men vaak voor kiest is een woonverzekering omdat het rechtstreeks betrekking heeft op alles wat nou zo dierbaar en onschatbare waarde is voor velen onder ons: het woonhuis. Het is daarbij dan ook de bedoeling dat er gekozen wordt voor een verzekering die zal opdraaien voor de schade in de meest voorkomende situaties en dien je daarom ook te weten wat zo een woonverzekering nou precies inhoudt.

Bescherming van meest waardevolle bezittingen

Wie met veel moeite (en wie heeft dat nou niet) een pand heeft aangeschaft of gebouwd zal graag de investering niet verloren willen te zien gaan. De enige manier om de garantie daarvoor te krijgen is middels een verzekering en is het de woonverzekering die als meest dekkende verzekering uit de bus komt. Deze verzekering zorgt in de meeste gevallen ervoor dat opgelopen schade aan de woning wel in de meest voorkomende gevallen vergoed zal worden. Er wordt weleens een vergelijking gemaakt met een brandverzekering, maar dekt die (zoals de naam trouwens al doet vermoeden) alleen schade die veroorzaakt wordt door een brand. Ook de inboedel is daarbij niet verzekerd terwijl die juist vaak ook nog ernstig beschadigd raakt.

Bij een woonverzekering wordt er daarom niet zo beperkt gekeken naar de schademogelijkheden en is ook storm-en waterschade opgenomen in de polis. Het zijn allemaal gebeurtenissen die maar al te vaak voorkomen in ons land en waarbij het dan een geruststellende gedachte is dat de schade dan vergoed zal worden. Maar het houdt daarmee niet op en wordt er nog in veel meer gevallen een vergoeding uitgekeerd. Zo is ook vandalisme en schade als gevolg van een inbraak meegenomen in zo een verzekering. Dat is zeker wel prettig om te weten omdat na zo een voorval je al vaak niet met nog meer tegenslagen geconfronteerd wilt worden.

Natuurlijk dekt de woonverzekering nog meer

Het wordt echter veel beter omdat ook schade veroorzaakt door een vallende boom of aanrijding (voertuig dat tegen het pand aankomt) gedekt zijn met een woonverzekering. Er is echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor een uitgebreider pakket en zijn in die ook opgenomen dat waterschade als gevolg van een gesprongen leiding en werkzaamheden gerelateerd eraan wordt vergoedt. Ook zal de verzekering inkomen indien er sprake is van een stroomuitval waarbij bijvoorbeeld de inhoudt van de koelkast verloren is gegaan. Het zijn allemaal op zo op het oog kleine schadegevallen, maar kunnen ze wel voor heel wat ongerief zorgen.

Daarbij is het altijd een hele geruststelling dat je geen cent uit eigen zak hoeft uit te geven om te betalen voor de schade.

Wie absoluut niets aan het toeval over wilt laten kan ook kiezen voor een allrisk woonverzekering. Zoals het al uit de naam af te leiden valt is deze vorm van woonverzekering die meest complete en wordt schade veroorzaakt door nagenoeg alles waarop jij geen invloed kunt uitoefenen vergoed zal worden. Uitzondering hierop zijn dan wel schade veroorzaakt door een aardbeving of een oorlog. Die kunnen op de noemer van overmacht worden gegooid, maar is de kans dat dit soort voorvallen zich in ons land zullen voordoen statistisch gezien ook minimaal.

Je kunt op elk uur van de dag op hulp rekenen

Een ander groot voordeel van een woonverzekering is het gemak die het biedt aan de verzekerde in het geval van een schade. Zo hebben de verzekeraars altijd een lijst ter beschikking van bedrijven met wie ze samenwerken en die je dus op elk moment van de dag kunt bereiken. Waait er bijvoorbeeld een deel van het dak weg, dan kan zo een herstelbedrijf gelijk ingeschakeld worden en zo voorkomen worden dat er nog meer schade wordt veroorzaakt.

Je hoeft er bovendien geen cent voor uit te geven omdat het betreffend bedrijf de rekening gewoon bij de verzekeraar zal indienen. Ook zijn de bedrijven die door de verzekeraars aanbevolen worden gespecialiseerd in het uitvoeren van hun werkzaamheden en staat dat garant voor een reparatie die lang mee zal gaan. Bij een allrisk woonverzekering wordt ook de schade vergoed welke ontstaan is als gevolg van het moeten openbreken van een vloer of muur om bij een leiding te komen. een ander punt waar de verzekeraar ook voor inkomt zijn reparaties die preventief werken en zo voorkomen dat er nog meer schade aan het pand of de inboedel zal ontstaan.

Een woonverzekering is dus een complete verzekering die ervoor zorgt dat je niet alleen financieel verrast zal worden met tegenslagen, maar ook nog het gemak zal ervaren om gelijk een aantal bedrijven ter beschikking te hebben die kosteloos zullen inkomen voor het herstel. Je dient bij het afsluiten wel even goed op te letten dat de hoogte van het dekkingsbedrag wel voldoende zal zijn. Ook zal het soms nodig zijn om te kiezen voor een ruimer pakket waarbij al jouw bezittingen nou voor tegen meer schaderisico’s verzekerd zijn. De hoogte van de berekende premie hangt weer van een aantal factoren af en verschilt dat nog eens per verzekeraar. Een vergelijking maken is daarom ook altijd op zijn plaats en zal het gelijk opvallen dat er vaak ook nog fikse kortingen worden gegeven.

 

Wat wordt gedekt?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis wat is ontstaan door de brand. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een woonverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kost een woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de woonverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars