Ziektewet verzekering ZZP

Ontdek de beste ZZP ziektewet verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Ziektewet ZZP Verzekering vergelijken

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Online afsluiten
N
ZZP & MKB tot 20 medewerkers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
N
Speciaal voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Meewerkende gezinsleden automatisch mee verzekerd
N
Online afsluitbaar
N
Oplopende pakket korting

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Ziektewet verzekering ZZP afsluiten

Ziekte hebben we eenmaal niet in de hand en zijn de kosten verbonden aan een behandeling wel fors. Die lopen alleen maar op wanneer er sprake is van een ziekte van ernstige aard en zal dat je maar als bedrijf moeten overkomen om geheel uit eigen “zak” op te draaien voor alle kosten. Gelukkig loopt het niet zo een vaart in de praktijk omdat dankzij de ziektewet elke werknemer, dus ook voor ZZP, verzekert dient te worden. De te betalen premie valt in het niet in vergelijking met de kosten voor een medische behandeling en beperken de kosten voor de werkgever is maar tot de maandelijks te betalen premie.

Voor een ZZP’er is zo een verzekering van groot belang

Als eigenaar van een kleine onderneming sta je altijd bloot aan tal van risico’s en is het verzekeren ertegen dus het beste wat je nou kunt doen. Nu is het vereist dat ook als ZZP’er er verzekerd moet zijn volgens de ziektewet. Dat is maar goed ook, omdat ziekte nu eenmaal onverwachts op kan treden en de gehele bedrijfsvoering in gevaar zal brengen, vooral wanneer de kosten allemaal zelf bekostigd dienen te worden. Afhankelijk van de ziekte ben je daar al snel een aardig bedrag aan kwijt en ben je dat als ZZP’er nu vaak nou net niet missen. Met de verzekering op zak loopt het gelukkig niet zo een vaart en worden alle kosten dus door de verzekeraar vergoedt. Voor het verzekeren dien je uiteraard wel eerst als ZZP’er ingeschreven zijn en kan er gekozen worden uit een groot aantal particuliere verzekeraars.

Premie ziektewetverzekering ZZP’ers

Wie al verzekerd was via een bedrijf, zal de premie als ZZP’er gewoon over kunnen nemen en hoeft er geen nieuwe aanvraag gedaan te worden. Indien er al sprake was een bekende ziekte bij de verzekeraar, levert dat ook geen probleem op omdat de premie al daarop afgestemd zal zijn. Anders wordt het wanneer je een keuring dient te ondergaan en het blijkt dat er sprake is van een ziekte. In zo een geval zal de verzekeraar de aanvraag niet goedkeuren of zal de premie hoog komen uit te vallen. Voor zulke gevallen kan men zich dan wenden tot de UVW en kan men alsnog de ziektewet verzekering afsluiten. Om te voorkomen dat de tarieven hoog uit zullen vallen, wordt alles onder een collectief van ZZP’ers geplaatst. Dit heeft hetzelfde effect als het collectief verzekeren van alle werknemers in een bedrijf om zo de premies omlaag te brengen. Volgens de ziektewet kan er tot een leeftijd van 65 jaar zo een verzekering afgesloten worden. Gekoppeld aan de ziektewet is ook de zorgverzekering die in werking treedt wanneer men arbeidsongeschikt raakt.

Als ZZP’er zijn er dus voldoende mogelijkheden om een ziektewet verzekering af te sluiten. Dit kan bij een particuliere verzekeraar of de UVW. Er gelden wel specifieke eisen waar je aan dient te voldoen om bij de UVW aan te kloppen. Het vergelijken van de tarieven en de erbij horende voorwaarden hoort er natuurlijk ook bij en dient het duidelijk te zijn wat de stappen zullen zijn in het geval van arbeidsongeschikt raken. Als ZZP’er heb je ook de mogelijkheid een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp af te sluiten.

Ziektewet ZZP Verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars