Zorgverzekering

Op zoek naar de beste of een goedkope zorgverzekering? Hier kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Zorgverzekering vergelijken

Yezzer

N
Gratis voorstel
N
Kies je gewenste dekking
N
Bescherm je privé vermogen
N
Ontdek de beste opties

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Zorgverzekering afsluiten

Wil je een goede zorgverzekering afsluiten? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze verzekering geeft dekking voor standaardzorg. Denk hierbij aan medicijnen, een huisartsbezoek of een behandeling of opname in het ziekenhuis. Wat er precies binnen de basiszorgverzekering wordt vergoed, is vastgesteld door de Rijksoverheid. Dit pakket is bij elke verzekeraar gelijk. Een verzekeraar is verplicht iedereen te accepteren voor een basiszorgverzekering.

Je kunt hier de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de goedkoopste zorgverzekering afsluiten of juist de zorgverzekering die het beste bij je wensen past afsluiten. Het is altijd interessant om ook eens naar de verschillende opties te kijken die de verzekeraars bieden. Vooral omdat je een keer per jaar mag wisselen van zorgverzekeraar. Dus ook wanneer je al een zorgverzekering hebt, kan het interessant zijn om ook eens de aanbiedingen van andere zorgverzekeraars te vergelijken.

Een zorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht

Ingezetenen van Nederland zijn bij de wet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit omdat iedereen in Nederland recht heeft op een goede gezondheidszorg en dat kost natuurlijk veel geld. De instellingen brengen dit geld bijeen door zorgverzekeringen te laten betalen. Met de medische geldpot kunnen mensen worden geholpen bij eventuele ziekte of ongevallen. Niet alles wordt vanuit deze geldpot vergoed. Enkel de basiszorg. Het is daarom altijd goed dat je weet welke medische kosten vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Ook is het verstandig om te kijken welke soort verzekering je afsluit. Bij sommige soorten verzekeringen heb je namelijk beperkte keuze in zorgaanbieder.

Zorgverzekering vergelijken

Je kunt bij vrijwel elke verzekeraar een zorgverzekering afsluiten. Per zorgverzekeraar worden er verschillende soorten zorgverzekeringen aangeboden. De prijsberekening per zorgverzekering verschilt ook per verzekeraar. Daarom is het verstandig dat voordat je een zorgverzekering afsluit, je eerst de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt. Zo voorkom je dat je onnodig veel premie betaalt en kun je ook uit de verschillende verzekeringsopties kiezen.

Hier kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering afsluit.

Verschillende soorten zorgverzekeringen

Verzekeraars bieden vaak een gelijksoortige vaste dekking aan waar de standaardzorg mee wordt vergoed. Maar verzekeraars bieden verschillende polissen aan. Dit is afhankelijk van je zorgkeuze en de manier waarop de declaratie van zorgkosten geregeld wordt. Je kunt bijvoorbeeld niet bij elke verzekeraar zelf een zorgverlener, bijvoorbeeld huisarts of ziekenhuis, kiezen.

Als je een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten, kun je vaak kiezen uit een budgetpolis, een naturapolis, een combinatiepolis en een restitutiepolis. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan is bijvoorbeeld een naturapolis of budgetpolis een optie voor je. Het verschil tussen een restitutiepolis en een natura- of budgetpolis is dat je bij de restitutiepolis zelf kunt kiezen bij welke zorgverlener je de zorg afneemt. Hiervoor betaal je meestal een hogere premie dan voor een natura- of budgetpolis.

Wanneer je een beperkte zorgkeuze hebt, dan betaal je meestal een lagere premie. Als je voor een naturapolis of budgetpolis kiest, dan heb je minder ruime keuze in zorgaanbieders. Dit komt omdat de zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten met bepaalde zorgaanbieders. Wanneer je er dan toch voor kiest om naar een andere zorgaanbieder te gaan, dan wordt de behandeling meestal slechts gedeeltelijk vergoed.

Een budgetpolis lijkt op een naturapolis, maar bij een budgetpolis heb je nog minder keuze in zorgverleners. Een budgetpolis wordt vaak enkel online aangeboden. Voor herhaalrecepten kun je alleen bij een internetapotheek terecht. Het grote voordeel van een budget- of naturapolis is dat de je een veel lagere premie betaalt. Wel is het belangrijk om van tevoren te kijken bij welke zorgaanbieders je terecht kunt en of er wel een zorgverlener bij je in de buurt te vinden is. Gelukkig kun je wel altijd je eigen tandarts of huisarts kiezen.

Bespaar kosten door altijd je zorgverzekering te vergelijken

Bij het kiezen van een zorgverzekering is de prijs zeker niet het enige waar je naar kijkt. De dekking en voorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Ook de keuze in zorgaanbieder kan essentieel zijn. Want stel je voor dat je geen zorg kan krijgen in je omgeving. Dan moet je jezelf de vraag stellen of de kosten die je moet maken om zorg te verkrijgen wel opwegen tegen de korting die je op je premie ontvangt. Door het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars en wat ze aanbieden, kun je vaak een goedkopere zorgverzekering of juist een meer uitgebreide zorgverzekering vinden die goed past bij jouw situatie.

Op deze pagina kun je de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Alle verzekeraars die wij aanbieden zijn goed en betrouwbaar. Je vindt hier altijd een geschikte en goedkope zorgverzekering.

Tips bij het afsluiten van je zorgverzekering

Een zorgverzekering afsluiten is altijd heel persoonlijk. Elk mens heeft andere zorgwensen en een ander zorgplaatje. Het is belangrijk dat je jezelf goed verzekert tegen de kosten die je denkt te gaan maken. Vooral als het gaat om de aanvullende verzekeringen is het heel verstandig om hier goed onderzoek naar te doen. Maar ook wat je maandelijks wil betalen kan bepalend zijn voor de keuze bij wie je je zorg verzekert. Hieronder vind je een aantal tips waar je op kunt letten bij het afsluiten van je zorgverzekering. Het is aan jou om een bewuste keuze te maken over je zorg.

  1. Bespaar kosten door een hoger eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je betaalt.
  2. Bepaal voor jezelf welk soort zorgverzekering je wilt. De premie van een naturapolis is lager dan die van een restitutiepolis.
  3. Bepaal welke aanvullende verzekering(en) je wil. Als je het geluk hebt goed gezond te zijn, dan is een basisverzekering op zich vaak al voldoende. De belangrijkste zorg wordt namelijk gewoon vergoed vanuit de basisverzekering. De basisdekking is voor veel mensen onvoldoende. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om anticonceptie, tandheelkunde en alternatieve geneeswijzen aanvullend mee te verzekeren.
  4. Kies de juiste zorgverzekering. De verzekeraars veranderen elk jaar de premies en voorwaarden. Maar je eigen zorgplaatje kan natuurlijk ook veranderen in een jaar. Daarom is het verstandig te kijken welke verzekering het beste bij je huidige situatie past.
  5. Bespaar geld door je premie per jaar te betalen. In plaats van ervoor te kiezen om maandelijks je premie te betalen, kun je ook kiezen voor een jaarbetaling. Je krijgt dan vaak een flinke korting op je premie. Wel is het belangrijk om dit van tevoren bij je verzekeraar te controleren, want niet elke verzekeraar geeft korting bij jaarbetaling.
  6. Wist je dat je zorgtoeslag kunt aanvragen? Wanneer je nog studeert of wanneer je weinig verdient, dan kun je in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Hier gelden bepaalde voorwaarden voor. Je mag bijvoorbeeld niet meer verdienen dan de inkomensgrens. In 2020 is dit voor alleenstaanden €30.000 per jaar. Wanneer je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan mag je niet meer verdienen dan € 36.000 per jaar. Ook gelden er bepaalde voorwaarden voor het eigen vermogen dat je hebt. Daarnaast heb je alleen recht op zorgtoeslag wanneer je ouder bent dan 18 jaar, een Nederlandse zorgverzekering en de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebt. Hetzelfde geldt voor je toeslagpartner. Bij de Belastingdienst kun je zorgtoeslag aanvragen.

Veelgestelde vragen

Hoe bespaar ik op een zorgverzekering?

Je kunt hier de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de goedkoopste zorgverzekering afsluiten of juist de zorgverzekering die het beste bij je wensen past afsluiten. Het is altijd interessant om ook eens naar de verschillende opties te kijken die de verzekeraars bieden. Vooral omdat je een keer per jaar mag wisselen van zorgverzekeraar. Dus ook wanneer je al een zorgverzekering hebt, kan het interessant zijn om ook eens de aanbiedingen van andere zorgverzekeraars te vergelijken.

Welke dekkingsvormen zijn mogelijk voor een zorgverzekering?

Als je een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten, kun je vaak kiezen uit een budgetpolis, een naturapolis, een combinatiepolis en een restitutiepolis. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan is bijvoorbeeld een naturapolis of budgetpolis een optie voor je. Het verschil tussen een restitutiepolis en een natura- of budgetpolis is dat je bij de restitutiepolis zelf kunt kiezen bij welke zorgverlener je de zorg afneemt. Hiervoor betaal je meestal een hogere premie dan voor een natura- of budgetpolis.

Zorgverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars