Arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst

Ontdek de beste en goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) in loondienst hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Yezzer

N
Vele verzekeringen vergelijken
N
Geheel vrijblijvend
N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Dekking zelf beperken

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zelf samenstellen
N
Eerste 3 jaar korting op premie
N
Beroep goed verzekeren
N
Met of zonder advies samenstellen

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Persoonlijke hulp bij re-integratie
N
Maandelijkse uitkering bij ziekte of een ongeval
N
Premie op te voeren als fiscale aftrekpost

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wanneer je in loondienst arbeidsongeschikt raakt, is de kans op een (forse) inkomensachteruitgang behoorlijk groot. Vooral als je hoge lasten hebt kan het van groot belang zijn om je goed te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Op onze website vind je de verschillende opties wat betreft een arbeidsongeschiktheidsverzekering die het beste bij jouw wensen passen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers

Je bent arbeidsongeschikt als je na een ongeluk of door ziekte niet meer kunt werken. Vanwege de gevolgen van de economische crisis en omdat mensen gedwongen worden om tegenwoordig langer door te werken, is het aantal arbeidsongeschikten in 2019 behoorlijk gestegen. De meeste mensen denken dat ze geen arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebben omdat je via je werkgever verzekerd bent. Maar soms ben je via je werkgever niet of niet voldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dit kan hele verstrekkende financiële gevolgen voor je hebben. Daarom is het goed dat je als werknemer in loondienst kijkt naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers.

Waarom arbeidsongeschiktheidsverzekering loondienst

Als je minder dan 35 procent arbeidsongeschikt beoordeeld wordt, kom je niet in aanmerking voor een WIA-uitkering bij de UWV. En dat kan vervelende financiële gevolgen hebben. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek hebt afgesloten. Met een bovengemiddeld inkomen zitten er toch risico’s aan verbonden waardoor het als werknemer slim is om een AOV af te sluiten. Het kan ook zo zijn dat de uitkering na arbeidsongeschiktheid te laag is om je hoge maandlasten te kunnen betalen. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een hoge hypotheek hebt afgesloten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst afsluiten is ook verstandig als jij de enige kostwinner in huis bent. Hiervoor kunt u een aanvullende AOV verzekering in loondienst afsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering loondienst vergelijken

Om je in te dekken voor onverwachte gebeurtenissen, is het slim om een AOV in loondienst af te sluiten. Het is belangrijk dat je de arbeidsongeschiktheidsverzekering vindt die het best bij je past. Gelukkig kun je uit meerdere opties kiezen bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je kunt kiezen voor de laagste premie kiezen. Of juist kiezen voor een uitgebreidere dekking. Goed om de verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct wat je gemiddelde kosten zijn voor je AOV in loondienst is. En kun je gerust zijn dat je niet ineens met een hele grote inkomensderving wordt geconfronteerd.

 Kosten AOV in loondienst

De kosten voor een aanvulling bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid verschilt per verzekeraar. Meestal betaal je een maximaal percentage van je verzekerde inkomen. De kosten van een AOV in loondienst zijn verder afhankelijk van het pakket dat je kiest en is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld:

  • Beroep
  • Leeftijd
  • De dekking die je kiest

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering loondienst is fiscaal aftrekbaar

Wist je dat de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) loondienst aftrekbaar is van de inkomstenbelasting? De premies worden erkend als ‘uitgaven voor inkomensbehouding’. De Wet Inkomstenbelasting van 2001 heeft bepaald dat de premies voor AOV loondienst fiscaal aftrekbaar in box 1. Als je een periodieke premie voor een AOV betaalt, dan kun je de premie in mindering brengen op je inkomen bij de opgave van de Inkomstenbelasting. Zo verdien je je arbeidsongeschiktheidsverzekering enigszins terug. Nog meer reden om een AOV af te sluiten. Vergelijk hier de beste AOV die bij je past.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst?

De kosten voor een aanvulling bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid verschilt per verzekeraar. Meestal betaal je een maximaal percentage van je verzekerde inkomen. De kosten van een AOV in loondienst zijn verder afhankelijk van het pakket dat je kiest en is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld:

  • Beroep
  • Leeftijd
  • De dekking die je kiest
Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst fiscaal aftrekbaar?

Ja, arbeidsongeschiktheidsverzekering in loondienst is fiscaal aftrekbaar.

AOV loondienstverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars