Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen

Op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een zelfstandige? Vergelijk de beste ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering hier.

 

 

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen vergelijken

Yezzer

N
Vele verzekeringen vergelijken
N
Geheel vrijblijvend
N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Dekking zelf beperken

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zelf samenstellen
N
Eerste 3 jaar korting op premie
N
Beroep goed verzekeren
N
Met of zonder advies samenstellen

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd bedrag kiezen
N
Maandelijkse uitkering bij zwangerschap of zorgverlof
N
Lage afsluitkosten van € 149,-
N
Premie op te voeren als fiscale aftrekpost

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Als zelfstandige ondernemer ben je vaak afhankelijk van je inkomen en daarom kan het van groot belang zijn om je goed te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Hier vind je de verschillende opties in de vorm van een arbeidsongeschiktheidsverzekering die het beste bij jouw wensen passen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandige

Wanneer je als zelfstandige ondernemer afhankelijk bent van je inkomen dat je verdient, is het verstandig om te kijken wat de financiële gevolgen zijn wanneer je ziek of arbeidsongeschikt wordt. Als zelfstandige loop je namelijk het risico dat je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden arbeidsongeschikt raakt. Een korte ziekteperiode kun je financieel misschien wel opvangen met je reserves of met een ander inkomen. Maar als je voor langere tijd arbeidsongeschikt raakt, kan dit heel anders zijn. Daarom is het raadzaam om een arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen af te sluiten en je in te dekken tegen een mogelijk inkomensverlies.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandige vergelijken

Het is voor jou als ZZP’er belangrijk om de arbeidsongeschiktheidsverzekering te vinden die het best bij je past. Op onze website aansprakelijkheidsverzekering.com kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kun je de AOV uitkiezen die het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld voor de goedkoopste verzekering kiezen met de laagste premie kiezen. Of juist kiezen voor eentje met een uitgebreide dekking. Het is goed om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Zo weet je direct wat je gemiddelde kosten zijn voor je AOV zelfstandige.

Wat en wanneer wordt er uitgekeerd?

De meeste verzekeraars keren over het algemeen een uitkering voor een aantal jaren uit. Deze uitkering maakt het mogelijk om aan al je financiële verplichtingen te voldoen. De hoogte van uitkeringsbedrag moet van tevoren worden vastgelegd. Dit is afhankelijk van je omzet en van wat je inkomen aan het eind van de maand bedroeg. Meestal bedraagt de uitkering tot wel 90% van je oude inkomen. De uitkering kan in één keer plaatsvinden of het wordt maandelijks uitgekeerd. Vaak krijg je de uitkering na een wachttijd, de eigen risico periode, die je hebt afgesproken.

Is een AOV voor zelfstandigen verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige, is net als de arbeidsongeschiktheidsverzekering ondernemers nog niet verplicht. De overheid wilt dit vanaf 2023/ 2024 verplicht stellen. Het is sowieso verstandig om een AOV af te sluiten. Want iedereen kan ziek worden of arbeidsongeschikt, waardoor je tijdelijk niet kan werken of misschien wel helemaal niet meer. Het is goed om je als zelfstandige te verzekeren tegen een mogelijke inkomensverlies.

 Kosten AOV zelfstandige

De premie kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandige zijn vaak redelijk. Dit komt omdat de premie wordt berekend op basis van de omzet en de aard van de bedrijfswerkzaamheden.

De kosten van een AOV zelfstandige zijn verder afhankelijk van het pakket dat je kiest en is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Beroep
  • Leeftijd
  • De eigenrisico periode
  • De dekking die je kiest

De premie is ook afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij en de voorwaarden bij je verzekering. Je kunt hier de kosten van je ZZP AOV verzekering vergelijken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen?

De kosten van een AOV zelfstandige zijn verder afhankelijk van het pakket dat je kiest en is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Beroep
  • Leeftijd
  • De eigenrisico periode
  • De dekking die je kiest
Is een AOV voor zelfstandigen verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige is nog niet verplicht. De overheid wilt dit vanaf 2023/ 2024 verplicht stellen. Gezien het feit dat iedereen ziek kan worden, is het voor iedereen sowieso verstandig om een AOV af te sluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars