Beste overlijdensrisicoverzekering

Ontdek de beste overlijdensrisicoverzekering van 2020.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

N
Makkelijk online afsluitbaar
N
Vanaf € 1,30 per maand
N
Snelle medische acceptatie
N
Uitkering zeer snel

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Aantrekkelijke premie
N
Zelfs je ingangdatum bepalen
N
30 dagen bedenktijd
N
Klantgerichte verzekeraar

Premie vanaf:

Bereken het

 

FBTO

N
Aantrekkelijke premie
N
Eenmalige uitkering na overlijden aan uw nabestaanden
N
Eenvoudig online te regelen
N
Vanaf enkele euro's p/m

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering biedt garantie op het kunnen naleven van de financiële verplichtingen door nabestaanden en wordt middels zo een verzekering voorkomen dat alles wat in jaren met veel moeite opgebouwd is, kwijt kan raken door het niet meer kunnen voldoen van de verplichtingen. Naast een hypotheek, kan een overlijdensrisicoverzekering ook afgesloten worden om voor de nabestaanden een aardig bedrag achter te laten. Hiermee kunnen alle toekomstplannen voortgang vinden, zoals het bekostigen van de studie voor de kinderen. Een groot voordeel van het afsluiten van zo een verzekering is wel, dat er de keuze is uit een aantal verzekeringsmaatschappijen. Daarbij is niet alleen de hoogte van de premie belangrijk, maar kunnen ook de voorwaarden onderling verschillen.

Sluit zo een verzekering af op jonge leeftijd

Een overlijdensrisicoverzekering is helemaal niet bestemd voor personen op oudere leeftijd of zij die een al een gezin hebben gesticht. Bij FBTO kan al zo een verzekering vanaf 18 jaar worden gesloten en ligt de bovengrens voor het ingaan van de verzekering op 67 jaar. Het voordeel van het vroegtijdig afsluiten van een overlijdensverzekering, ligt in de opbouw van de premie. Omdat je doorgaans minder financiële verplichtingen hebt op zo een jonge leeftijd, zal de premie ook laag uitvallen. Naarmate de verplichtingen toenemen doordat er bijvoorbeeld kinderen erbij komen, dan kan de premie aangepast worden.

De daaraan gekoppelde dekking zal dan ook toenemen. Bij FBTO kan er gebruik worden gemaakt van de checklist schatting verzekerd bedrag en kan met deze handige online tool al snel bepaald worden hoe hoog het verzekerd bedrag moet zijn. Zo wordt ervoor gezorgd dat je nooit meer aan premie betaalt dan nodig is in jouw situatie. Natuurlijk biedt FBTO ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw partner of kinderen te verzekeren. Voor meeverzekerde kinderen geldt een minimum leeftijd van 15jaar. Bij het overlijden van de verzekerde, wordt het bedrag dan in één keer overgemaakt naar de begunstigde. Indien er sprake is van een pandhouder, zal die het eerst in aanmerking komen en zal een eventueel saldo dan aan de nabestaanden overgemaakt worden. Van een pandhouder is er sprake wanneer er een hypotheek rust op de woning en de bank wel eerst vergoed moet worden.

Verwar de overlijdensrisicoverzekering niet met een uitvaartverzekering

Het moet wel duidelijk zijn dat een er een verschil is met een uitvaartverzekering. Uit de naam valt al af te leiden dat bij een uitvaartverzekering er alleen een bedrag overgemaakt zal worden om de kosten van de uitvaart te vergoeden. Een uitvaartverzekering is veel ruimer en dekt de grotere kosten zoals die voor het aflossen van de hypotheek of om andere financiële verplichtingen na te komen. Daar weten ze bij Centraal Beheer alles van en wordt elke aanvrager optimaal begeleidt. Elke aanvraag is nu eenmaal uniek en zal de premie met de grootste zorg worden berekend.

Bij Centraal Beheer is de premie afgesteld op de leeftijd en betalen jongeren er een lage premie. Belangrijk bij de aanvraag is het invullen van een gezondheidsverklaring. Bij Centraal Beheer kunnen ook personen die lijden aan een chronische ziekte zich laten verzekeren. Ook betalen niet-rokers een lagere premie. Dat is ook van toepassing indien je besluit te stoppen met roken. Op vele manieren wordt de klant dus tegemoet gekomen en wordt de premie betaalbaar gehouden. Bij Centraal Beheer krijgt elke verzekerde 30 dagen bedenktijd waarbinnen de afgesloten verzekering alsnog opgezegd kan worden. Indien de verzekerde na het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering besluit een hypotheek te nemen, is het mogelijk om de verzekering te verpanden. Dat houdt in dat een deel van het verzekerd bedrag na overlijden wordt gebruikt voor het aflossen. Hierdoor blijft er voor de nabestaanden een lage restschuld over en kunnen ze het bedrag dat overblijft van de verzekering gebruiken om andere kosten mee te dekken.

Sluit een overlijdensrisicoverzekering af samen met jouw partner

Verspreiden van het risico is altijd belangrijk en mag een overlijdensrisicoverzekering afgesloten worden samen met jouw partner. Bij Aegon staan er adviseurs ter beschikking die ervoor kunnen zorgen dat er op de uitkering geen erfbelasting betaalt hoeft te worden. Dat scheelt een flink bedrag op de totale uitkering. Ook bij het aanvragen van zo een verzekering omdat er een hypotheek afgesloten is, staan er adviseurs gereed. Naast deze bijzondere gevallen, is het aanvragen eenvoudig en kan het online plaatsvinden. Het invullen is dus snel gedaan en geldt hetzelfde ook voor de gezondheidsverklaring.

Na het invullen van alle formulieren, dient er een tijdje gewacht te worden tot de goedkeuring plaatsgevonden heeft. Bij Aegon ben je in de tussenperiode ook verzekerd. Indien er zich dus iets onverhoopt plaats mocht vinden terwijl de aanvraag nog in behandeling is, zal er dus toch overgegaan worden tot betaling van het bedrag. Een ander groot voordeel van Aegon is, dat de premie gedurende de hele looptijd gelijk blijft. Dat is dus ook ongeacht de gezondheidstoestand van de verzekerde. Na het invullen van de gezondheidsverklaring bij de aanvraag, zullen er tussentijds geen andere eisen erbij komen en betaal je rustig de afgesproken maandpremie.

De beste overlijdensrisicoverzekering, is dus die welke genoeg mogelijkheden biedt aan jouw wensen. Zo een verzekering is trouwens niet uitsluitend gekoppeld aan een hypotheek, maar kan door iedereen afgesloten worden die wat zekerheid hebben wilt over het welzijn van de nabestaanden. De grootste uitgaves zoals de studie van de kinderen en de aflossing van de hypotheek kunnen met het verzekerd bedrag betaald worden en blijft er altijd wat over voor de overige uitgaves. Het aanvragen is ook door de verzekeringsmaatschappijen eenvoudig gemaakt en kan alles online plaatsvinden. Belangrijk is het eerlijk invullen van de gezondheidsverklaring en mogen niet-rokers altijd rekenen op een lagere premie. Voor het betalen van de premie kan er gekozen worden uit een vast maandelijks bedrag of een variabele premie die afhangt van de dekking op dat moment. Voor advies staan de verzekeraars altijd wel open en sluit je zo altijd wel de beste overlijdensrisicoverzekering af.

Beste overlijdensrisicoverzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars