Beste Rechtsbijstandverzekering

Ontdek wat de beste rechtsbijstandverzekering in 2024 is.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beste rechtsbijstandverzekeringen 2024

N
Verzekerd van advies & hulp
N
Juridisch advies bij conflict
N
Juridisch advies & hulp bij conflict buitenland
N
Kans op schadevergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

N
400+ juridische specialisten vor hulp
N
Altijd gratis telefonisch advies
N
Zelf je advocaat kiezen
N
Nooit een eigen bijdrage betalen

Premie vanaf:

Bereken het

Inshared

N
Ruime dekking & lage premie
N
Voor het hele gezin
N
Door DAS en LegalShared
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Bij het afsluiten van een verzekering gaat het in de meeste gevallen om het krijgen van een schadevergoeding wanneer buiten jouw schuld om er schade wordt geleden en zorgt zo een verzekering er voor, dat een grote investering als een auto of huis dus wel goed beschermd is en je met een gerust gevoel er gebruik van kunt maken. Er is echter wel een (klein) addertje in het gras wanneer het erop aan moet komen om de financiële vergoeding in handen te krijgen: de verzekeraar en alle overige betrokken partijen moeten er wel over eens zijn. Men gaat namelijk niet zonder meer over tot het uitkeren van de soms wel forse bedragen en is een steuntje in de rug daarbij wel nodig.

Een rechtsbijstandsverzekering is dus geen slecht idee

Met een rechtsbijstandsverzekering wordt er professionele hulp geboden in gevallen waarbij bemiddeling nodig is over niet alleen het wel of niet moeten uitkeren van het schadebedrag, maar ook de hoogte ervan. Meer dan een vlotte babbel is daarbij wel vereist omdat men goed onderbouwt over moet komen. Met bewijsmateriaal dus en komt dat in de meeste gevallen vanuit een juridische hoek. De gehanteerde wetten, maar ook de ervaring van het verleden, dienen allemaal meegenomen te worden en is het wel duidelijk dat er een flinke dosis ervaring voor nodig is om alles in de juiste banen te leiden. De tegenpartij(en) zullen zich namelijk niet onbetuigd laten en ook met argumenten komen. Met een rechtsbijstandsverzekering is er sprake van een balans waarbij er voorkomen wordt dat er sprake is van een overwicht vanuit ѐѐn zijde uit. Ook indien je als getuige bij de rechtbank moet verschijnen, wordt er advies gegeven zoals bij Centraal Beheer.

Reken maar op een professionele aanpak

Het kunnen bieden van rechtsbijstand, is geen eenvoudige opgave en moet de verzekeraar wel over een adequaat juridisch team beschikken. Daar wordt er gelukkig wel altijd voor gezorgd en kan er altijd ook gerekend worden op een ruime praktijkervaring. Dat komt wel van te pas wanneer er sprake is van gevallen waarbij er sprake is van bijvoorbeeld een forse schadeclaim. Veel verzekeringsmaatschappijen kunnen trouwens altijd een beroep doen op partners en zo snel externe hulp inroepen. Ondertussen merkt de verzekerde daar weinig van omdat alles nu eenmaal door de juridische experts aangepakt zal worden. Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is dat je als benadeelde gewoon door kunt gaan met jouw alledaagse bezigheden.

Bij een rechtsbijstandverzekering voor (bedrijf)auto’s gaat het trouwens om meer dan de bemiddeling in het geval van een ongeluk in het verkeer. Zo wordt er ook ingegrepen wanneer er wat misgaat in de garage of er beslag wordt gelegd op de auto. Bij Nationale Nederlanden kan ook zo een verzekering afgesloten worden om te bemiddelen in het geval van een echtscheiding.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan dus in verschillende vormen

Het zou niet verstandig zijn om één soort rechtsbijstandverzekering aan te bieden omdat in de praktijk dat niet tot een bevredigend resultaat zou leiden. Naast de bovengenoemde verzekering voor auto’s, kan ook zo een verzekering afgesloten worden voor bijvoorbeeld een pand of voor op de werkvloer. Deze splitsing zorgt er voor, dat er gericht een team ingezet kan worden om het beste nu eruit te halen en zullen ook de voorwaarden passend zijn opgesteld. De wetgeving welke van toepassing is op de verschillende sectoren in onze samenleving, is namelijk verschillend opgesteld en moet de splitsing in de verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen ertoe leiden dat een succesvolle aanpak gegarandeerd is. Bij InShared mag de verzekerde zelf een advocaat uitkiezen en biedt deze vrijheid de mogelijkheid om beter te kunnen communiceren met het juridisch team.

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering, dient er rekening gehouden te worden met de afbakening van het dekkingsgebied. Wie daar twijfels over heeft doet er goed aan om navraag te doen bij de verzekeraar en is het soms nodig om een additionele verzekering af te sluiten. Bedrijven zijn vanwege de aard van hun werkzaamheden vaak genoodzaakt verschillende soorten van deze verzekering af te sluiten waardoor niet alleen de werknemers bescherming zullen genieten, maar ook het bestuur. Soms moeten er ook drempelkosten betaald worden, maar is dat bij Aegon niet het geval.

De tarieven kunnen dus grote verschillen vertonen

Het aantal soorten rechtsbijstandsverzekeringen, zorgt er wel voor dat de tarieven onderling nogal grote verschillen vertonen. Zo is er een verschil tussen de particuliere rechtsbijstandverzekering en de zakelijke rechtsbijstandverzekering onder andere. Op zich is dat wel vanzelfsprekend omdat de expertise vereist niet voor elke soort hetzelfde is en het soms nodig is om de hulp in te roepen van (prijzige) externe deskundigen. Aan het dekkingsbedrag kan er ontleend worden tot hoever de kosten op mogen lopen en kan er op verzoek altijd voor een ruimer pakket worden gekozen. De premie valt dan wel hoger uit, maar valt dat in het niet als gekeken wordt wat er allemaal op het spel staat. Het is altijd wel beter om een vergelijking te maken tussen de verzekeraars en neem je daarbij niet alleen de tarieven mee, maar kijk je ook naar de ervaring die de verzekeraar heeft op het gebied van rechtsbijstand. Namen van bepaalde verzekeraars staan hoog aangeschreven en neem je die zeker ook mee bij de vergelijking. Omdat het risico nu eenmaal verschillend is, zal de exacte hoogte van het tarief pas mogelijk zijn nadat wat meer gegevens kenbaar zijn gemaakt aan de maatschappij en wordt het tarief daarna op maat berekend. De daaruit voortvloeiende offerte is altijd geheel vrijblijvend en ben je dus altijd vrij om het af te wijzen. Bij FBTO hoeft er geen eigen risico betaalt te worden en beperken de kosten zich tot de premie.

Het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering is dus altijd een wijs besluit en biedt het de garantie op een professionele rechtsbegeleiding. Er dient wel op gelet te worden, dat het werkgebied van zo een verzekering altijd afgebakend is en er voor gevallen daarbuiten dus geen hulp geboden zal worden. In samenspraak met de verzekeraar, kan er echter altijd bepaald worden wat relevant is voor de aanvrager en kan er eventueel een additionele rechtsbijstandverzekering afgesloten worden. Door een compleet pakket bij ѐѐn verzekeraar af te sluiten, mag er altijd gerekend worden op aantrekkelijke kortingen. Voor de beste rechtsbijstandsverzekering zorg je er natuurlijk wel voor om een vergelijking te maken tussen alle aanbieders.

Beste rechtsbijstandverzekering vinden en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars