Caravan verzekering

Ontdek de beste en meest caravan verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Caravan verzekering vergelijken

 

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

In veel gevallen komen eigenaren van caravans er pas bij schade achter dat hun caravan niet optimaal verzekerd is. Helaas is het kwaad dan al geschiedt met alle gevolgen van dien. Je doet er daarom verstandig aan om actie te ondernemen voordat je op pad gaat met de caravan en een goede caravan verzekering hebt afgesloten.

Welke dekkingen biedt een verzekering caravan?

Een goede caravan verzekering biedt standaard een dekking tegen diefstal en brand. In de meeste gevallen betaalt de verzekeraar ook uit in het geval van stormschade. Hagelschade daar in tegen is bij de meeste verzekeraars een compleet ander verhaal. Het komt vaak voor dat eigenaren van caravans er heilig van overtuigd zijn dat ook hagelschade gedekt wordt door verzekeraars, maar komen in veel gevallen bedrogen uit. Om eventuele teleurstelling en hoge kosten te voorkomen door schade van hagelschade doe je er goed aan om van te voren goed te bekijken of ook hagelschade wordt gedekt door een verzekeraar. Bij veel verzekeraars is dit namelijk optioneel. Hagelschade kan in sommige gevallen oplopen tot in de duizenden euro’s. Het is daarom aan te raden om een verzekeraar met een goede caravanverzekering uit te kiezen waarbij ook hagelschade gedekt wordt.

Is een caravan verzekering verplicht?

In Nederland geldt een algehele verzekeringsplicht voor motorrijtuigen, maar een caravan valt niet onder een motorrijtuig omdat het zichzelf niet kan voortbewegen. Om deze reden geldt voor een caravan dan ook een verzekeringsplicht.

Logischerwijs doe je er wel verstandig aan om voor een kostbaar bezit als een caravan een passende verzekering af te sluiten. Een caravan is niet goedkoop en het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn mocht de caravan door eventuele schade onbruikbaar zou worden en je het geld dat je voor een caravan hebt betaald volledig kwijt bent.

Een caravan verzekering is dus niet verplicht maar onze mening luid dat deze wel absoluut aan te raden is.

Caravan verzekeren, waar moet je dan op letten?

Wanneer je overgaat tot het verzekeren van jouw caravan zijn er een aantal punten belangrijk om aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld dat je jouw caravan niet oververzekerd of onderverzekerd. Dit kan doordat je bijvoorbeeld een voortent vergeet te verzekeren, in dit geval is je caravan onderverzekerd omdat de gehele waarde van de caravan met voortent logischerwijs hoger ligt dan zonder de voortent.

Het geval van oververzekeren komt vaker voor bij caravan eigenaren die al een caravan verzekering hebben. In het geval dat er attributen aan de caravan zijn meeverzekerd waar geen gebruik meer van gemaakt wordt spreken we van oververzekering. In dit geval betaal je meer dan zou moeten.

Om hier een duidelijk beeld van te krijgen en op een eenvoudige manier caravan verzekeringen vergelijken bieden wij hier een handige tool aan op onze website. Vul gemakkelijk jouw gegevens in en binnen enkele minuten zie je welke premie het best bij jouw wensen en eisen past.

Op zoek naar een goedkope caravanverzekering? Hier moet je op letten!

De kosten van een verzekering voor een caravan zijn geheel afhankelijk van de door jouw gekozen eisen die hieraan verbonden zitten. Hierbij maken we onderscheid tussen een aantal factoren, namelijk:

  • Standaarddekking
  • Uitgebreide dekking
  • Extra uitgebreide dekking

Vanwege de onderscheid die wij hierin maken is het gemakkelijk om de goedkoopste caravanverzekering te selecteren die voldoet aan jouw wensen en eisen. Heb je bijvoorbeeld naar jouw idee genoeg aan de standaarddekking? Dan wordt de premie daarop aangepast en zal deze goedkoper uitvallen zoals bij welke verzekering dan ook. De goedkoopste caravanverzekering vindt je eenvoudig en snel bij ons!

Hoe meer er gedekt wordt door een verzekeraar hoe hoger de premie van de desbetreffende verzekering zal zijn. Uiteraard wil iedereen voorzien zijn van een zo ruim mogelijke dekking, alleen moet de premie hiervoor wel redelijk zijn en in verhouding zijn met de waarde van de caravan. De all risk verzekering is altijd de verzekering met de meeste dekking.

Caravanverzekering vergelijken bij ons

Nu snappen wij dat een caravan verzekeren geen dagelijkse kost is voor de meesten mensen. Daarom bieden wij op onze website een handige tool aan om verschillende aanbieders van caravan verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Op onze website zal je een aantal vragen moeten beantwoorden over jouw te verzekeren caravan. Het zijn over het algemeen vragen die uit je hoofd te beantwoorden. Na het beantwoorden van de vragen zullen wij de verschillende verzekeraars voor je vergelijken in een handig overzicht. Na het vergelijken van de verzekeraars, weet je snel en eenvoudig welke caravan verzekering het beste aansluit aan jouw wensen en eisen en niet geheel onbelangrijk, welke verzekeraar hiervoor de laagste premie hanteert!

Wil jij er dus zeker van zijn dat je voorzien bent van de beste caravan verzekering? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend gebruik van onze handige en eenvoudige caravanverzekering vergelijken tool. Bereken direct en eenvoudig de premie van jouw caravan verzekering!

Caravanverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars