Dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekering vergelijken in 2020? Ontdek de meest goedkope dierenverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Dierenverzekeringen vergelijken

Petplan

N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Dierenarts bij jou in de buurt

Opzoek naar een dierenarts? Wij raden de volgende dierenartsen in Nederland aan!

(Tip: Klik op de kaart voor een groter resultaat)

Vergelijk dierenverzekering

Kies uit 3 pakketten

Exclusive dierenverzekering

Bepaal zelf uw dierenarts

Met gratis cadeaukaart voor HEMA

Medische kosten tot€3500 gedekt

Verzekering bevat:

Aandoening gewrichten

Sterilisatie/castratie 

Opname en verblijf in kliniek

MRI scan

Operaties

Vaccinaties

Bloed onderzoek

Max. vergoeding

Honden & katten

afhankelijk pakket

afhankelijk pakket

€2.500- 5.000

Alle dieren

afhankelijk pakket

afhankelijk pakket

X

€5.000

Honden & katten

X

afhankelijk pakket

€3.500

Honden & katten

X

afhankelijk pakket

€3.000

Honden & katten

€3.500

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Als mens hebben we nu eenmaal een zwak voor dieren en is het daarom niet vreemd, dat we er alles voor over hebben, om hun gezondheid te garanderen. Ziekte hebben wij nu eenmaal niet in de hand en gaan er bedragenj mee gemoeit, die wij soms niet bij de hand hebben. In zulke gevallen, komt een verzekering dieren dan zeker van te pas en speelt haast elke verzekeringsmaatschappij in op de grote vraag vanuit de maatschappij.

Dat is maar goed ook, omdat het zorgt voor een ruim aantal keuzemogelijkheden voor de klant. Nu is het begrijpelijk, dat niet elk dier hetzelfde is en de kosten verbonden aan de zorg, wel enorm met elkaar kunnen verschillen. Om een passend pakket aan te kunnen bieden, wordt er daarom een onderscheidt gemaakt tussen de verschillende soorten die men gewoonlijk als huisdier neemt. Zo is er de verzekering voor katten en honden. Met het onderscheidt word took de hoogte van het premiebedrag bepaald volgens de specifieke wensen van de klant.

Een dierenverzekering vergelijken is ook een manier om als eigenaar toch met een gerust hart dieren erop na te houden. Met de juiste keuzes, is het afsluiten van een dierenverzekering niet alleen snel gedaan, maar zullen de kosten reuze meevallen. Er zijn veel opties om een goedkope dierenverzekering te vinden namelijk. Dat is nu eenmaal de rode draad die alle verzekeringen met elkaar verbindt en zal je bij het willen afsluiten van eentje, toch wel eerst moeten rondkijken en een vergelijking maken. Voordelig komt het vaak ook uit, wanneer men bij dezelfde verzekeraar meerdere verzekeringen afsluit omdat er dan gerekend kan worden op een korting. Het voordeel met een dierenverzekering is dat je een dierenverzekering hond, konijn, kat en nog meer hebt.

Aegon dierenverzekering

Voor onze dieren, of het nu om een kat of hond gaat, is het altijd wel belangrijk, dat de zorg die geboden wordt, optimaal moet zijn. Dat kan allemaal wel goed geregeld worden met een Aegon dierenverzekering. Die is zeker wel voor alle dieren bestemd, zowel voor honden als katten en mag er vanuit worden gegaan, dat de dekking wel dik in orde is. Zo is bij Aegon de basisdekking al ruim voldoende en mag er bijvoorbeeld worden gerekend op een vergoeding van niet alleen de kosten verbonden aan het bezoek bij de dierenarts, maar ook die van een opname en alle benodigde hulp- en geneesmiddelen. Wie de behoefte heeft aan een extra dekking, kan daarvoor ook terecht bij Aegon. Zo neemt men graag zijn huisdier mee op reis en is het dan wel verstandig om daarvoor een aparte reisverzekering af te sluiten. Met alle voorzieningen die er getroffen zijn, is het daarom niet vreemd, dat de Aegon dierenverzekering zo populair is. Het is wel belangrijk om ook te kijken naar de gestelde voorwaarden. Niet elk dier is namelijk even vatbaar voor ziektes en zal men bij het bereken van de premie wel kijken naar de soort (kat of hond), de leeftijd en ook nog het gewicht. Het laatste wordt alleen bij honden in overweging genomen en zijn die ook tot een leeftijd van 8 jaar te verzekeren. Een identificatiechip is wel verplicht om het voor de verzekering duidelijk te maken om welk dier het gaat. De gemaakte kosten kunnen allemaal worden gedeclareerd en is het beter om dat in één keer te doen om de kosten zo laag als mogelijk te houden. De basisdekking bedraagt €3500 per jaar.

Hema dierenverzekering

Ook bij Hema mag je als dierenliefhebber terecht voor het verzekeren van jouw kat en/of hond. Dit zijn de twee diersoorten waar Hema het op houdt en kunnen de verzekerden altijd rekenen op een ruime dekking. Zo worden de kosten vergoed voor een operatie en alle geldende medicijnen die in Nederland zijn geregistreerd voor dieren. Dat is wel ruim genomen en vallen ook de materiaalkosten onder, voor het behandelen van een ongeluk. De dekking gaat zelfs zo ver, dat wanneer de dierenarts homeopathische middelen voorschrijft, die ook allemaal vergoed zullen worden. Wie het basispakket niet ruim genoeg vindt, kan altijd nog voor een aanvullende dekking kiezen. Die zijn apart af te sluiten voor wanneer je op reis gaat met het dier of voor het laten ondergaan van chemo- en radiotherapie. Ook voor het gebit en fysiotherapie, zijn er aparte dekkingen af te sluiten. Hou wel rekening met een wachttijd van 30 dagen. Overigens wordt er bij Hema dierenverzekering, geen onderscheidt gemaakt tussen rassen. Het enige waar er wel op wordt gelet, is de leeftijd en het gewicht. Elke eigenaar van een dier, krijgt zo een eerlijke kans bij het verzekeren. De gemaakte kosten kunnen worden gedeclareerd, maar wordt het aangeraden omdat in één keer te doen om de kosten aan de lage kant te houden. Per declaratie dient er namelijk €45 betaald te worden. Ook het eigen risico verlies je niet uit het oog. Vaccinaties en inentingen worden vergoed wanneer er een aanvullende dekking is afgesloten voor fysiotherapie en preventieve zorg.

Petplan dierenverzekering

Een verzekeringsmaatschappij die zich alleen maar heeft toegelegd op het bieden van dierenverzekeringen, is Petplan en is het dan wel te begrijpen, dat er aan een ruime groep is gedacht. Niet alleen katten en honden, maar ook konijnen en papegaaien, kunnen er verzekerd worden. Dat is niet alleen goed nieuws voor de eigenaar, maar zeker ook voor het diertje zelf. Met een Petplan dierenverzekering wordt er namelijk aan de details gedacht. Misschien wel logisch wanneer je bedenkt dat de verzekering samengesteld is door dierenartsen. En wie weet er nu meer van af dan zij? Als eigenaar van zo een dier, zal je dat wel merken aan de uitgebreide basisdekking waarbij tot een bedrag van €3000 vergoed wordt per verzekeringsjaar. Onder de dekking valt bijvoorbeeld de consulten aan de arts en de medicijnen die worden voorgeschreven, maar ook de kosten voor standaardbehandelingen zoals een operatie. Let er wel op, dat niet in alle gevallen voor 100% wordt vergoed en is het verstandig om de klapper goed door te nemen. Naast het Basis, Plus en Totaal pakket, zijn er aanvullende dekkingen die apart afgesloten kunnen worden. Neem maar de ziektekosten werelddekking of voor de crematie. Ook voor het laten ondergaan van chemo- en radiotherapie, is er een aparte dekking beschikbaar. Na het laten ondergaan van de behandeling of aanschaf van de medicaties en overige hulpmiddelen, is het nodig om een declaratie in te dienen. Dat kan bij Petplan ook gewoon online gebeuren en is wordt het bedrag binnen 5 werkdagen op de rekening gestort. Deze werkwijzen bespaart wel veel tijd en is de Petplan dierenverzekering daarom ook zo gelieft.

Reaal dierenverzekering

Bij Reaal hebben ze het ook al een poos door, dat het bieden van dierenverzekeringen wel veel voordelen met zich mee brengt en dat de vraag ernaar wel groot is. Met de Reaal dierenverzekering, wordt dus handig ingespeeld op de markt van dierenliefhebbers die niets aan het toeval willen overlaten, vooral niet wanneer het aankomt op de gezondheid van hun dier. Reaal biedt daarom wel een ruime basisdekking aan waar zelfs operaties aan heupen en ellebogen inbegrepen zijn. Consulten en medicijnen vallen natuurlijk ook onder de basisdekking, evenals euthanasie en bloedtransfusies. Met zoveel inbegrepen in het basispakket, wordt er toch wel de mogelijkheid geboden om voor een aanvullend pakket te kiezen. Deze kunnen betrekking hebben op het gebit, voor een reis naar het buitenland, alternatieve therapieën en crematie. Aan alles is er zo gedacht bij Reaal is het verder mogelijk, om ook kittens en puppy’s te verzekeren. Wie dat doet bij een leeftijd tussen de 7 en 17 weken, hoeft geen wachttijd in acht te nemen. Anders geldt er wel een wachttijd van 30 dagen. Ook de hoogte van het eigen risico en het percentage aan vergoeding, kunnen zelf bepaald worden. Zo kan er aardig wat invloed worden uitgeoefend op de hoogte van de premie. Het declareren kan online plaatsvinden en is dat ook zo klantvriendelijk opgezet. Veel tijd ben je er dus niet aan kwijt en is het snel gestort op de rekening.

 

ohra dierenverzekering

het is al voor veel dierenliefhebbers duidelijk, dat er nogal veel kosten verbonden zijn aan het behandelen bij een dierenarts of de aanschaf van medicijnen. groter worden de kosten wanneer het gaat om speciale behandelingen zoals bij chemotherapie of het laten vaccineren. wie het slim aanpakt, kiest voor een Ohra dierenverzekering. Die is zodanig samengesteld, dat er genoeg ruimte geboden wordt aan de eigenaren om zelf een pakket te kiezen, Basis, Plus en Top. Het leuke aan de Ohra dierenverzekering verzekering is, dat er geen eigen bijdrage verbonden is aan het bezoek bij de arts of specialist. daartegenover staat wel, dat de kosten tot 80% vergoed worden, natuurlijk ook weer afhankelijk van het pakket. de hoogte van de premie wordt bepaald door de leeftijd en het gewicht(bij honden). Het risico neemt namelijk toe met het ouder worden. Tot een leeftijd van 7 jaar kunnen honden verzekerd worden. Indien de hond al verzekerd was en de leeftijd van 7 jaar bereikt, loopt de verzekering wel gewoon door. Handig is ook de optie die er geboden wordt om een aanvullende verzekering af te kunnen sluiten. Denk maar aan de hand liggende redenen als voor de crematie, vaccineren of voor wanneer je op reis gaat met jouw dier. Het is belangrijk om te weten dat onder de basisdekking consultaties van de arts en noodzakelijke operaties vallen. Er wordt geen vergoeding uitgekeerd wanneer er sprake is van een aandoening die er al aanwezig was voordat de verzekering werd afgesloten. Ook met de wachttijd na het afsluiten, dient er rekening gehouden te worden. Ook bij de declaratie wordt het de klant gemakkelijk gemaakt en kan alles online gebeuren. zo heb jij je geld wel snel terug.

Wat kost een dierenverzekering?

Het is dus duidelijk, dat er voor dieren in ons land wel genoeg opties beschikbaar zijn voor het kunnen verzekeren van een dier. Dat geeft altijd wel een gerust gevoel, vooral als de tarieven worden bekeken. Een vergelijking maken hoort daar zeker wel bij en moet daarbij niet alleen gekeken worden naar het tarief, maar ook de hoogte van de dekking en de overige voorwaarden. Dat zorgt er wel voor, dat er altijd een geschikte verzekering wordt gevonden, ongeacht het dier waar het nu om gaat. Opmerkelijk is het ook, dat de basisdekking flink wat variatie kan tonen en dat natuurlijk weer nauw samen met het tarief. Bij Reaal verzekering, is dat wel uitgebreid te noemen en worden de kosten wel tot 80% vergoed. Er is dan wel geen eigen risico verbonden. Ook het indienen van declaraties, dient in de gaten worden gehouden omdat er daar soms wel hoge kosten aan verbonden zijn. Het komt bij sommige verzekeraars daarom wel voordelig uit, wanneer alles in een keer gebeurt. Het zijn allemaal factoren die in overweging genomen dienen te worden, bij het willen afsluiten van een dierenverzekering. Opmerkelijk zijn ook de voorwaarden die er gehanteerd worden bij het aannemen van dieren, in het bijzonder honden en wordt het gewicht en de leeftijd daarbij als doorslaggevend beschouwd voor het berekenen van de hoogte van de premie.  Er zijn dus nogal wat factoren die van belang zijn, maar is het wel duidelijk, dat de premie altijd scherp wordt berekend waarbij de kosten voor elke doelgroep beheersbaar blijven. Een dierenverzekering afsluiten mag dus geen probleem opleveren en heeft men als klant nog altijd een grote invloed op de premie middels het kiezen van aanvullende dekkingen of de hoogte van het eigen risico.

Dieren verzekeren vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars