Dierenverzekering vergelijken

Dierenverzekering vergelijken in 2023? Ontdek de meest goedkope dierenverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Dierenverzekeringen vergelijken

N
Hoge vergoedingen
N
Ieder ras geschikt
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Dierenarts bij jou in de buurt

Opzoek naar een dierenarts? Wij raden de volgende dierenartsen in Nederland aan!

Bekijk ook: aansprakelijkheidsverzekering

(Tip: Klik op de kaart voor een groter resultaat)

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Als mens hebben we nu eenmaal een zwak voor dieren en is het daarom niet vreemd, dat we er alles voor over hebben, om hun gezondheid te garanderen. Ziekte hebben wij nu eenmaal niet in de hand en gaan er bedragen mee gemoeid, die wij soms niet bij de hand hebben. In zulke gevallen, komt een verzekering dieren dan zeker van te pas en speelt haast elke verzekeringsmaatschappij in op de grote vraag vanuit de maatschappij.

Dat is maar goed ook, omdat het zorgt voor een ruim aantal keuzemogelijkheden voor de klant. Nu is het begrijpelijk, dat niet elk dier hetzelfde is en de kosten verbonden aan de zorg, wel enorm met elkaar kunnen verschillen. Om een passend pakket aan te kunnen bieden, wordt er daarom een onderscheidt gemaakt tussen de verschillende soorten die men gewoonlijk als huisdier neemt. Zo is er de verzekering voor katten en verzekering voor honden. Met het onderscheidt wordt ook de hoogte van het premiebedrag bepaald volgens de specifieke wensen van de klant.

Een dierenverzekering vergelijken is ook een manier om als eigenaar toch met een gerust hart dieren erop na te houden. Met de juiste keuzes, is het afsluiten van een dierenverzekering niet alleen snel gedaan, maar zullen de kosten reuze meevallen. Er zijn veel opties om een goedkope dierenverzekering te vinden namelijk. Dat is nu eenmaal de rode draad die alle verzekeringen met elkaar verbindt en zal je bij het willen afsluiten van de goedkoopste dierenverzekering, toch wel eerst moeten rondkijken en verschillende aanbieders van een huisdierenverzekering vergelijken. Voordelig komt het vaak ook uit, wanneer men bij dezelfde verzekeraar meerdere verzekeringen afsluit omdat er dan gerekend kan worden op een korting. Het voordeel met een dierenverzekering is dat je een dierenverzekering hond, konijn, kat en nog meer hebt.

Aegon dierenverzekering

Voor onze dieren, of het nu om een kat of hond gaat, is het altijd wel belangrijk, dat de zorg die geboden wordt, optimaal moet zijn. Dat kan allemaal wel goed geregeld worden met een Aegon dierenverzekering. Die is zeker wel voor alle dieren bestemd, zowel voor honden als katten en mag er vanuit worden gegaan, dat de dekking wel dik in orde is. Zo is bij Aegon de basisdekking al ruim voldoende en mag er bijvoorbeeld worden gerekend op een vergoeding van niet alleen de kosten verbonden aan het bezoek bij de dierenarts, maar ook die van een opname en alle benodigde hulp- en geneesmiddelen.

Wie de behoefte heeft aan een extra dekking, kan daarvoor ook terecht bij Aegon. Zo neemt men graag zijn huisdier mee op reis en is het dan wel verstandig om daarvoor een aparte reisverzekering af te sluiten. Met alle voorzieningen die er getroffen zijn, is het daarom niet vreemd, dat de Aegon dierenverzekering zo populair is. Het is wel belangrijk om ook te kijken naar de gestelde voorwaarden. Niet elk dier is namelijk even vatbaar voor ziektes en zal men bij het bereken van de premie wel kijken naar de soort (kat of hond), de leeftijd en ook nog het gewicht. Het laatste wordt alleen bij honden in overweging genomen en zijn die ook tot een leeftijd van 8 jaar te verzekeren. Een identificatiechip is wel verplicht om het voor de verzekering duidelijk te maken om welk dier het gaat. De gemaakte kosten kunnen allemaal worden gedeclareerd en is het beter om dat in één keer te doen om de kosten zo laag als mogelijk te houden. De basisdekking bedraagt €3500 per jaar.

Hema dierenverzekering

Ook bij Hema mag je als dierenliefhebber terecht voor het verzekeren van jouw kat en/of hond. Dit zijn de twee diersoorten waar Hema het op houdt en kunnen de verzekerden altijd rekenen op een ruime dekking. Zo worden de kosten vergoed voor een operatie en alle geldende medicijnen die in Nederland zijn geregistreerd voor dieren. Dat is wel ruim genomen en vallen ook de materiaalkosten onder, voor het behandelen van een ongeluk. De dekking gaat zelfs zo ver, dat wanneer de dierenarts homeopathische middelen voorschrijft, die ook allemaal vergoed zullen worden.

Wie het basispakket niet ruim genoeg vindt, kan altijd nog voor een aanvullende dekking kiezen. Die zijn apart af te sluiten voor wanneer je op reis gaat met het dier of voor het laten ondergaan van chemo- en radiotherapie. Ook voor het gebit en fysiotherapie, zijn er aparte dekkingen af te sluiten. Hou wel rekening met een wachttijd van 30 dagen.

Overigens wordt er bij Hema dierenverzekering, geen onderscheidt gemaakt tussen rassen. Het enige waar wel op wordt gelet is:

 • De leeftijd
 • Het gewicht

Elke eigenaar van een dier, krijgt zo een eerlijke kans bij het verzekeren. De gemaakte kosten kunnen worden gedeclareerd, maar wordt het aangeraden omdat in één keer te doen om de kosten aan de lage kant te houden. Per declaratie dient er namelijk €45 betaald te worden. Ook het eigen risico verlies je niet uit het oog. Vaccinaties en inentingen worden vergoed wanneer er een aanvullende dekking is afgesloten voor fysiotherapie en preventieve zorg.

Petplan dierenverzekering

Een verzekeringsmaatschappij die zich alleen maar heeft toegelegd op het bieden van dierenverzekeringen, is Petplan en is het dan wel te begrijpen, dat er aan een ruime groep is gedacht. Niet alleen katten en honden, maar ook konijnen en papegaaien, kunnen er verzekerd worden. Dat is niet alleen goed nieuws voor de eigenaar, maar zeker ook voor het diertje zelf. Met een Petplan dierenverzekering wordt er namelijk aan de details gedacht. Misschien wel logisch wanneer je bedenkt dat de dierenarts verzekering samengesteld is door dierenartsen. En wie weet er nu meer van af dan zij?

Als eigenaar van zo een dier, zal je dat wel merken aan de uitgebreide basisdekking waarbij tot een bedrag van €3000 vergoed wordt per verzekeringsjaar. Onder de dekking valt bijvoorbeeld de consulten aan de arts en de medicijnen die worden voorgeschreven, maar ook de kosten voor standaardbehandelingen zoals een operatie. Let er wel op, dat niet in alle gevallen voor 100% wordt vergoed en is het verstandig om de klapper goed door te nemen.

Naast het Basis, Plus en Totaal pakket, zijn er aanvullende dekkingen die apart afgesloten kunnen worden. Neem maar de ziektekosten werelddekking of voor de crematie. Ook voor het laten ondergaan van chemo- en radiotherapie, is er een aparte dekking beschikbaar. Na het laten ondergaan van de behandeling of aanschaf van de medicaties en overige hulpmiddelen, is het nodig om een declaratie in te dienen. Dat kan bij Petplan ook gewoon online gebeuren en is wordt het bedrag binnen 5 werkdagen op de rekening gestort. Deze werkwijzen bespaart wel veel tijd en is de Petplan dierenverzekering daarom ook zo geliefd.

Reaal dierenverzekering

Bij Reaal hebben ze het ook al een poos door, dat het bieden van dierenverzekeringen wel veel voordelen met zich mee brengt en dat de vraag ernaar wel groot is. Met de Reaal dierenverzekering, wordt dus handig ingespeeld op de markt van dierenliefhebbers die niets aan het toeval willen overlaten, vooral niet wanneer het aankomt op de gezondheid van hun dier. Reaal biedt daarom wel een ruime basisdekking aan waar zelfs operaties aan heupen en ellebogen inbegrepen zijn. Consulten en medicijnen vallen natuurlijk ook onder de basisdekking, evenals euthanasie en bloedtransfusies.

Met zoveel inbegrepen in het basispakket, wordt er toch wel de mogelijkheid geboden om voor een aanvullend pakket te kiezen. Deze kunnen betrekking hebben op het gebit, voor een reis naar het buitenland, alternatieve therapieën en crematie. Aan alles is er zo gedacht bij Reaal is het verder mogelijk, om ook kittens en puppy’s te verzekeren. Wie dat doet bij een leeftijd tussen de 7 en 17 weken, hoeft geen wachttijd in acht te nemen. Anders geldt er wel een wachttijd van 30 dagen. Ook de hoogte van het eigen risico en het percentage aan vergoeding, kunnen zelf bepaald worden. Zo kan er aardig wat invloed worden uitgeoefend op de hoogte van de premie. Het declareren kan online plaatsvinden en is dat ook zo klantvriendelijk opgezet. Veel tijd ben je er dus niet aan kwijt en is het snel gestort op de rekening.

Ohra dierenverzekering

het is al voor veel dierenliefhebbers duidelijk, dat er nogal veel kosten verbonden zijn aan het behandelen bij een dierenarts of de aanschaf van medicijnen. groter worden de kosten wanneer het gaat om speciale behandelingen zoals bij chemotherapie of het laten vaccineren. wie het slim aanpakt, kiest voor een Ohra dierenverzekering. Die is zodanig samengesteld, dat er genoeg ruimte geboden wordt aan de eigenaren om zelf een pakket te kiezen, namelijk:

 • Basis
 • Plus
 • Top

Het leuke aan de Ohra dierenverzekering verzekering is, dat er geen eigen bijdrage verbonden is aan het bezoek bij de arts of specialist. Daartegenover staat wel, dat de kosten tot 80% vergoed worden, natuurlijk ook weer afhankelijk van het pakket.

De hoogte van de premie wordt bepaald door de leeftijd en het gewicht(bij honden). Het risico neemt namelijk toe met het ouder worden. Tot een leeftijd van 7 jaar kunnen honden verzekerd worden. Indien de hond al verzekerd was en de leeftijd van 7 jaar bereikt, loopt de verzekering wel gewoon door. Handig is ook de optie die er geboden wordt om een aanvullende verzekering af te kunnen sluiten. Denk maar aan de hand liggende redenen als voor de crematie, vaccineren of voor wanneer je op reis gaat met jouw dier.

Het is belangrijk om te weten dat onder de basisdekking consultaties van de arts en noodzakelijke operaties vallen. Er wordt geen vergoeding uitgekeerd wanneer er sprake is van een aandoening die er al aanwezig was voordat de verzekering werd afgesloten. Ook met de wachttijd na het afsluiten, dient er rekening gehouden te worden. Ook bij de declaratie wordt het de klant gemakkelijk gemaakt en kan alles online gebeuren. zo heb jij je geld wel snel terug.

Wat kost een dierenverzekering?

Het is dus duidelijk, dat er voor dieren in ons land wel genoeg opties beschikbaar zijn voor het kunnen verzekeren van een dier. Dat geeft altijd wel een gerust gevoel, vooral als de tarieven worden bekeken. Ons advies: vergelijk dierenverzekering en kijk daarbij niet alleen naar het tarief, maar ook de hoogte van de dekking en de overige voorwaarden. Dat zorgt er wel voor, dat er altijd een geschikte verzekering wordt gevonden, ongeacht het dier waar het nu om gaat. Opmerkelijk is het ook, dat de basisdekking flink wat variatie kan tonen en dat natuurlijk weer nauw samen met het tarief. Bij Reaal verzekering, is dat wel uitgebreid te noemen en worden de kosten wel tot 80% vergoed. Er is dan wel geen eigen risico verbonden.

Ook het indienen van declaraties, dient in de gaten worden gehouden omdat er daar soms wel hoge kosten aan verbonden zijn. Het komt bij sommige verzekeraars daarom wel voordelig uit, wanneer alles in een keer gebeurt. Het zijn allemaal factoren die in overweging genomen dienen te worden, bij het willen afsluiten van een dierenverzekering.

Opmerkelijk zijn ook de voorwaarden die er gehanteerd worden bij het aannemen van dieren, in het bijzonder honden en wordt het gewicht en de leeftijd daarbij als doorslaggevend beschouwd voor het berekenen van de hoogte van de premie.  Er zijn dus nogal wat factoren die van belang zijn, maar is het wel duidelijk, dat de premie altijd scherp wordt berekend waarbij de kosten voor elke doelgroep beheersbaar blijven. Verschillende aanbieders van een huisdierverzekering vergelijken, draagt hier zijn steentje aan bij.

Een dierenverzekering afsluiten mag dus geen probleem opleveren en heeft men als klant nog altijd een grote invloed op de premie middels het kiezen van aanvullende dekkingen of de hoogte van het eigen risico.

Wat kost een dierenverzekering?

​Hoeveel kost een dierenverzekering? Dierenverzekering kosten kunnen aanzienlijk verschillen per verzekeraar, aangezien deze afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een dierenverzekering gemiddelde kosten hangen onder andere af van:

 • de leeftijd van het huisdier;
 • het ras en gewicht;
 • het eigen risico;
 • het maximaal uitgekeerd bedrag;
 • en welke dekking je hebt gekozen.

Je kunt je voorstellen dat de leeftijd van je dier een rol speelt in het bepalen van de hoogte van je premie. Over het algemeen hebben oudere dieren namelijk meer zorg nodig dan jongere dieren en daarom zal de premie voor een ouder huisdier hoger uitvallen dan voor een jonger dier. Deze kosten worden door verzekeraars jaarlijks aangepast. Ook het ras heeft invloed op de bepaling van de dierenverzekering kosten per maand. Het ras hangt samen met het gewicht van het dier waarbij geldt dat zwaardere dieren vaak ook duurder zijn om te verzekeren.

Net als bij een ziektekostenverzekering voor mensen, geldt er voor een dierenverzekering ook een eigen risico. Dit kan een percentage zijn van de te declareren kosten of een vast bedrag per declaratie of consult óf er is sprake van een maximaal plafondbedrag per jaar. De maandelijkse premie zal in grote mate afhangen van de hoogte van je eigen risico. Verwacht je weinig kosten, dan kan een verzekeraar die de mogelijkheid biedt voor het eigen risico als percentage van de te declareren kosten, een goede optie voor je zijn. Vind je het moeilijk deze kosten in te schatten. Of is de hond of kat al wat ouder en heeft het dier al een voorgeschiedenis qua zorg, dan is het wellicht een beter idee om te kiezen voor een maximaal plafondbedrag per jaar. Wat betreft het maximaal uitgekeerde bedrag geldt dat de meeste dierenverzekeringen een maximaal bedrag van €2.500,- tot €5.000,- per jaar hanteren. De dierenverzekering kosten variëren van €10,- tot €50,- per maand.

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

Wat de goedkoopste dierenverzekering is, hangt af van een aantal factoren:

 • de leeftijd van het huisdier;
 • het ras en gewicht;
 • het eigen risico;
 • het maximaal uitgekeerd bedrag;
 • en tot slot voor welke dekking je hebt gekozen.

Een goedkope dierenverzekering zal een verzekering zijn voor jongere en kleinere huisdieren. Leeftijd van het huisdier speelt namelijk een rol in de hoogte van de premie. Er geldt hoe ouder het dier, hoe aannemelijker dat het dier medische hulp nodig zal hebben en dus hoe hoger de premie van je dierenverzekering. Indien er bij een jonger en kleiner dier gekozen wordt voor alleen de basisverzekering of ongevallendekking zonder extra dekkingen, zal de verzekeringspremie nog goedkoper uitvallen. Indien je daarnaast er ook nog voor kiest om een hoger eigen risico te nemen, heb je hoogstwaarschijnlijk een van de goedkoopste dierenverzekeringen te pakken. Dit aangezien de kans dat er iets gaat gebeuren met je huisdier minder groot is en een hoger eigen risico zorgt voor een lagere premie.

Wat betreft het eigen risico zijn er verschillende scenario’s mogelijk. Zo zijn er dierenverzekeringen die een percentage of een vast bedrag als eigen risico hanteren. Het betalen van een percentage is goedkoper als het gaat om kleine bedragen voor medische kosten, bijvoorbeeld alleen een consult bij de dierenarts. Moet het dier echter een grotere en/of duurdere behandeling krijgen, dan ben je met het betalen van een vast bedrag uiteindelijk goedkoper uit.

Premies kunnen tussen de verzekeraars onderling dus verschillen. Het is daarom verstandig om een vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders om te achterhalen welke dierenverzekering in jouw situatie de goedkoopste dierenverzekering is.

Wat is een dierenverzekering?

Net als jij, kan ook je huisdier ziek worden en wellicht medische hulp nodig hebben. Net als dat er voor ons mensen een ziektekostenverzekering is, bestaat er ook een zorgverzekering voor dieren waarmee je gedekt bent voor de medische kosten van je huisdier: de dierenverzekering. Het verschil met onze zorgverzekering is, dat de dierenverzekering niet verplicht is. De meest gangbare dieren om te verzekeren zijn honden en katten. Echter zijn er natuurlijk ook mensen bijvoorbeeld een konijn of papegaai hebben. Ook voor deze dieren bestaan aparte verzekeringsmogelijkheden, al zijn deze veel minder gebruikelijk.

Gelukkig is de Nederlandse diergeneeskunde van hoge kwaliteit en zijn er vele  (geavanceerde)behandelingen en operaties mogelijk. Echter is dierenzorg niet goedkoop en daarom kan het verstandig zijn om een zogenaamde (huis)dierenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte hoge medische kosten voor je huisdier.

De werking dierenverzekering is ongeveer dezelfde werking als een zorgverzekering en bestaat uit een basis die aangevuld kan worden met extra dekkingen. Bij sommige verzekeringen kan deze basis alleen een dekking zijn voor ongevallen. Dit houdt in dat het dier alleen verzekerd is voor medische kosten die ontstaan door een ongeval en niet als het dier ziek wordt. Kies je voor een normale basisverzekering dan zijn de medische kosten voor zowel ziekte als voor een ongeval vergoed. Kijk voordat je deze verzekering afsluit welke kosten precies gedekt worden, aangezien dit niet voor alle verzekeraars hetzelfde is. De aanvullende dekkingen zijn het meest uitgebreid en dekken bijvoorbeeld  vaccinatie, castratie, gebit of geven dekking in het buitenland. Net als bij de zorgverzekering voor mensen, geldt er bij een dierenverzekering ook een eigen risico.

Over het algemeen zijn de kosten van een dierenverzekering niet al te hoog, maar het ligt er aan voor welke dekking je kiest. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van:

 • de leeftijd van het huisdier;
 • het ras en gewicht van het dier;
 • het geldende eigen risico;
 • en het maximaal bedrag dat de verzekeraar uitkeert;

Verzekeraars kunnen deze beïnvloedende factoren op een andere manier invullen en daardoor in premiekosten verschillen. Het loont dus om een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars door goed te kijken welke verzekeraar aan jouw specifieke behoefte kan voldoen.

Welke dierenverzekering is het beste voor een hond?

 Als hondenbezitter doe je er verstandig aan om een huisdierenverzekering voor je hond af te sluiten. Jouw hond kan, net als jij, ziek worden en medische hulp nodig hebben. Deze kosten voor medische hulp kunnen flink oplopen en daarom is het fijn om op een verzekering te kunnen terugvallen die deze kosten voor jouw hond dekt.

Welke dierenverzekering het beste is voor je hond, hangt af van een aantal factoren. Iedere hond is verschillend en de premie kosten hangen onder andere af van de leeftijd en het ras en gewicht van de  hond. Over het algemeen hebben oudere honden meer zorg nodig dan jongere honden en daarom zal de premie voor een ouder hond ook hoger uitvallen. De premie kosten voor de verzekering worden door verzekeraars jaarlijks aangepast en zullen dus naarmate de hond wat ouder wordt, telkens iets hoger worden. Ook het hondenras heeft invloed op de bepaling van de kosten van je verzekering.  Het ras hangt namelijk samen met het gewicht waarbij geldt dat zwaardere dieren vaak hogere medische kosten met zich zullen meebrengen.

Het is bij het afsluiten van een verzekering voor je hond dus erg belangrijk om te kijken wat van toepassing is op jouw hond. Is hij al wat ouder? Wat voor ras heb je? Is het een grote of kleine hond? Aan de hand daarvan kun je kijken of een basisverzekering voor jou voldoende is, of als al duidelijk is dat je hond zeer waarschijnlijk medische zorg in de toekomst nodig zal hebben een uitgebreidere dekking  je beter van dienst zal zijn. Denk ook aan het hebben van voldoende geld achter de hand om de eerste kosten op te vangen. Heb je weinig kapitaal achter de hand, kan het beter zijn om een iets lager risico te nemen en een iets hogere premie per maand, zodat je in het geval van het moeten aanspreken van de verzekering, je niet ineens een hoog bedrag eerst zelf moet betalen.

Dieren verzekeren vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars