Veelgestelde vragen

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Vergelijk Direct

Inboedelverzekering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Vergelijk Direct

WA Verzekering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore

Vergelijk Direct

Wat is het verschil tussen een particuliere en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP-verzekering) afsluiten, dan betekent dit dat u niet verzekerd bent voor de schade die u maakt tijdens uw werk, maar alleen de schade die u of uw gezin maakt in uw eigen tijd. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen worden afgesloten door uw werkgever, zodat u ook voor schade tijdens het werk verzekerd bent. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. Op onze website worden alleen de particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen vergeleken op dit moment.

Let op: u bent niet verzekerd voor schade die u in uw vrije tijd maakt als u slechts via uw werkgever verzekerd bent voor bedrijfsschade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt alleen voor de schade die u tijdens werkuren maakt. Dit is een belangrijk punt waar veel mensen niet rekening mee houden.

Indien je ook gewoon verzekerd wilt zijn buiten de werkuren, dan moet je ook een gewone aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.com kun je hiervoor alle verzekeraars eenvoudig vergelijken.

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn ook anders dan een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. In vrijwel alle gevallen dekt het bedrijf ook de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, gezien je aan het werk bent voor een bedrijf.

 

1)

2)

Bespaar

3)

Geniet van je korting

Wij helpen jou graag met een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en een WA verzekering vergelijken. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP verzekering genoemd. Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op vrijwillige basis af. Een WA verzekering is daarentegen verplicht als je in Nederland auto wilt rijden.

Op onze website vind je drie vergelijkingstools waar je gratis gebruik van kunt maken. De 1e vergelijkingstool richt zich op het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen. De 2e vergelijkingstool richt zich op het vergelijken van WA verzekeringen. De 3e vergelijkingstool richt zich op het vergelijken van inboedelverzekeringen.

Uitgelichte partners

Een Selectie uit onze Vergelijking

Join

Register to Race!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Voor het een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken hebben wij een aantal gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekerde, het bedrag dat je verzekert wilt hebben en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met aanbieders uit de vergelijker rollen die voor jou interessant kunnen zijn. Door het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen schade of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt.  De premie van aansprakelijkheidsverzekeringen is relatief laag. Veel voorkomende schades.

WA verzekering vergelijken

Ook helpen wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier jouw gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per jaar – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de aanbieders die het beste bij jouw situatie passen. Een WA verzekering afsluiten is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wij doen ons best om de lijst van aanbieders up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de beste aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan ook groot dat je via Aansprakelijkheidsverzekering.com een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

Veel mensen in Nederland hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van bepaalde zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan ook dat het belangrijk is om goed verzekerd te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is van belang om bij alle type verzekeringen goed alle voorwaarden te lezen.

WA Verzekering verplicht

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je voor elke kleinigheid (dubbel) verzekerd bent, maar het kan geen kwaad om je als particulier goed te overwegen of je een verzekering wilt afsluiten als het om aansprakelijkheid gaat. Het is erg vervelend als je per ongeluk een gebeurtenis veroorzaakt waar je niet de (financiële) verantwoordelijkheid voor kunt dragen. Daarnaast is voor iedereen die een voertuig bezit, doorgaans een (personen-)auto, de WA Vezekering verplicht. Deze WA verzekering wordt door veel verzekeraars dan ook wel de WA Autoverzekering genoemd. De Nederlandse wetgever neemt de burger daarmee in bescherming. Wanneer de WA Autoverzekering niet verplicht was, dan zou na veel aanrijdingen niet alleen het menselijke leed maar ook het financiële leed niet te overzien zijn.

Goedkope alternatieven

Uiteraard blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar ook een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de goedkoopste WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering verplicht stelt, maar men wil vervolgens wel zo goedkoop mogelijk aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar vaak hebben mensen dit gevoel al wanneer ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen belangrijk is dát je bent verzekerd, maar ook wát je hebt verzekerd. Het afsluiten van een WA Verzekering vergoedt in veel gevallen bijvoorbeeld niet de schade die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel mensen dat wel denken. Als particulier is het daarom belangrijk om je niet alleen ‘goedkoop’ maar ook gewoon ‘goed’ te laten informeren over de soorten aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking. Pas als je vooraf de verzekeringen goed hebt kunnen vergelijken, kun je zeggen dat je jouw zaakjes goed geregeld hebt. Dan mogen je kinderen de oer-Hollandse tegeltjeswijsheden in duizend stukjes uit elkaar laten vallen, en vergoedt de verzekeraar misschien wel de kosten van een nieuwe tegeltje.

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan toch verstandig zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je verzekerd zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet precies voor welke verzekeraar je het beste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle informatie die je nodig hebt voordat je begint met aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken, en voordat je er één gaat afsluiten.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het beste afsluiten?
De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt dekking aan schade aan de opstal, de inboedelverzekering dekt schade die je aan de inboedel oploopt. Verzekeraars bieden verschillende opties aan om je aansprakelijkheids-verzekering zoveel mogelijk te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je bijvoorbeeld niet hetzelfde bedrag te betalen als gezinnen met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden in veel gevallen meeverzekerd. Dit geldt ook voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke optie het beste bij je gezinssamenstelling past, dan kan je altijd contact opnemen met de verzekeraar naar jouw keuze. We bieden verder vergelijkingswebsites voor rechtsbijstandsverzekeringen, mobiele betaalsystemen en kredietmarktplaatsen aan.

Voor welk bedrag aan schade word ik verzekerd?
Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeraars kan je tussen twee bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen keuze. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere premie die je maandelijks moet betalen.  Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keuzevrijheid in.

Voorwaarden van de verzekeraar
Twijfel je tussen verzekeraars, dan kan je het af laten hangen van de voorwaarden die het beste bij uw wensen passen. Je kan bijvoorbeeld naar de volgende punten kijken:
1.     Heeft de verzekeraar eigen risico?
2.     Wat is de opzegtermijn van de AVP-verzekering?
3.     Moet je eenmalige poliskosten betalen?
4.     Op welke manieren kan je je schade melden?
5.     Biedt de verzekeraar tevens een pakket aan waar ook de opstalverzekering en inboedelverzekering onder valt?