Hondenverzekering vergelijken

De beste hondenverzekering in 2023 vinden? Vergelijk het vandaag nog.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Vergelijk hondenverzekering

N
Hoge vergoedingen
N
Ieder ras geschikt
N
Meest complete pakket
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Onze grootste vriend, in goede en slechte tijden, zal ongetwijfeld wel de hond zijn en blijven ze hun baasje voor altijd wel trouw. Helaas zijn er ook momenten, dat ze vanwege ziekte of een ongeluk, met spoed door de dierenarts behandeld moeten worden.

Om te voorkomen dat er stagnaties zullen optreden vanwege de nogal hoge kosten verbonden aan zo een behandeling, is het afsluiten van een hondenverzekering aangeraden. Zonder geld op zak, wordt jouw trouwe viervoeter nooit de nodige hulp ontzegd en geeft dat altijd wel een goed gevoel. Bij elke verzekering hoort er ook een dekking en ga je natuurlijk voor eentje die het beste zal uitvallen en daarbij ook ook voor de meeste gevallen zal volstaan.

De hoogte van de premie moet natuurlijk wel meevallen en kan een vergelijking daarom nooit kwaad. Het zal daarbij gelijk opvallen, dat de premie afhankelijk is van een aantal factoren zoals de leeftijd van de hond en zelfs het ras. Met deze wijze van berekenen wordt echter voorkomen, dat je veel aan premie zal betalen. Zelfs voor personen die over meerdere honden beschikken, is het daarom een hond verzekeren zeer belangrijk. Kijk altijd naar de regelingen die opgenomen zijn voor de kosten van een crematie of het steriliseren. Vooral de crematie is belangrijk omdat het een waardige afsluiting is van de mooie band die je nu eenmaal had met jouw hond. Omdat er nu eenmaal de keuze bestaat uit een ruim aantal verzekeringen, is het mogelijk voor elk budget wel de juiste te vinden en helpen de aanvullende dekkingen om altijd in de behoefte te voorzien.

Aegon hondenverzekering

Met onze trouwe viervoeter moet er liever niets gebeuren, maar hebben wij dat helaas lang niet altijd in de hand. Waar wij wel voor kunnen zorgen, is een honden verzekering. Deze dekt de kosten die erbij komen kijken wanneer het gaat om een ziekte of ongeval. Dat zijn nooit leuke momenten om mee te maken, maar is het op zich een hele geruststelling, wanneer je weet dat de kosten vergoed zullen worden met de Aegon hondenverzekering. Daar doen ze helemaal niet moeilijk over en is de verzekering snel afgesloten.

Er wordt voor het bepalen van de hoogte van de premie, gekeken naar de leeftijd van de hond en het ras. Door de Jaren heen is er namelijk gebleken, dat sommige rassen gevoelig lijken te zijn voor bepaalde ziektes en zorgt deze vorm van apart berekenen er wel voor, dat de premie altijd op maat is. Er wordt dus nooit meer dan nodig betaald. Bij Aegon geldt er wel een grens van 8 jaar voor het kunnen verzekeren van de hond en worden oudere honden dus niet aangenomen. Ook zijn er wat ingrepen waarvoor de verzekering niet in zal komen. Denk hierbij aan het:

  • Castreren
  • Steriliseren
  • Caccineren

Dit zijn doorgaans wel zaken die al van jongs af aan gedaan moeten zijn. Aan het eind van het leven van jouw beste kameraad, zal Aegon wel zorg dragen voor de kosten verbonden aan de crematie. Met het basispakket worden alle kosten tot €3500 vergoed per verzekeringsjaar. Voor de reisverzekering hond geldt een maximale dekking van €1000.

Hema hondenverzekering

Het kan allemaal niet op wanneer het aankomt op de zorg voor onze trouwe viervoeter(s). Naast het beleven van alle prettige momenten, is het zeker aangeraden om ook eens een keer na te denken aan de minder prettige. Bij ziekte of een ongeluk, zal de hond met alle spoed behandeld dienen te worden en zijn daar nu eenmaal kosten aan verbonden. Dat kan het liefst worden overgelaten aan de Hema hondenverzekering. Die is met het hart op de juiste plek samengesteld en wordt zo al voor de standaarddekking, alle geneesmiddelen vergoed die zijn goedgekeurd in de Diergeneesmiddelenwet. Ruim dus en kom je nooit voor onplezierige verrassingen te staan.

Voor het verzekeren wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht van de hond. Zo mogen alleen honden tot een leeftijd van 5 jaar worden verzekerd en bedraagt het maximale gewicht 55kg. Alle hondenrassen op twee na zijn er welkom en kan de doorsnee hond er tegen een lage premie worden verzekerd. De basisdekking vergoed op jaarbasis alle kosten tot €3000 en kan tegen een klein extra bedrag ook nog een aanvullende dekking worden afgesloten. Het zijn voor de wat grotere uitgaves verbonden aan:

  • Fysiotherapie
  • Chemo- en radiotherapie
  • Crematie

Die door de extra dekking vergoed zullen worden en is dat zeker wel iets dat het overdenken waard is. Ook om mee te nemen, is de reisverzekering die afgesloten kan worden en is jouw viervoeter dus ook buiten de grenzen verzekerd. Bij het overlijden van de hond kan de hond verzekering gelijk opgezegd worden en wordt het teveel betaald bedrag aan premie, teruggestort.

Petplan hondenverzekering

Het is voor elke hondeneigenaar toch wel een flink zorgpunt wanneer men maar even denkt aan de kosten die er allemaal erbij komen kijken wanneer de hond ziek wordt of een ongeluk krijgt. In beide gevallen zal men verplicht zijn om de stap naar de dierenarts te maken en kunnen de kosten daar wel flink oplopen. Tijd dus om een Petplan hondenverzekering af te sluiten en al met het basispakket te kunnen rekenen op een uitgebreide dekking van maximaal €3000 per jaar. Daar vallen ook de kosten voor operaties onder en medicijnen. Wie voor het Plus pakket gaat, zal ook een vergoeding krijgen bij specialistische zorg en biedt het Totaal pakket ook nog een vergoeding voor preventieve zorg.

Bij Petplan is de verzekering samengesteld door personen die zeker wel weet hebben van alles wat er nodig is voor de hond en is dat terug te vinden in de voorwaarden. Zo mag je zelf jouw arts uitkiezen en kan de declaratie zowel online als via de post plaatsvinden. Restitutie van de gelden is dan ook snel geregeld, wel binnen 5 werkdagen. Elke hond, ongeacht het ras, is trouwens welkom bij Petplan hondenverzekering. Dat draagt weer eens bij aan de vrijheid die Petplan biedt aan de hondenliefhebbers.

Die kunnen er ook terecht om een aparte ongevallenverzekering af te sluiten. Zo een hond is vaak nu eenmaal speels en is een ongelukje zoals een gebroken poot wel snel gebeurd. Ook een gevecht met een andere hond kan voor verwondingen zorgen en worden alle kosten voortvloeiende uit al deze gevallen, gedekt door de ongevallenverzekering. De hoogte van de premie wordt bepaald door de leeftijd en het ras waarbij er uit wordt gegaan van een hond die nog helemaal gezond is.

Reaal hondenverzekering

De kans is wel groot dat je wel eerder gehoord zal hebben van Reaal verzekeringen omdat het nu eenmaal gaat om één van de grootste verzekeraars in ons land. Het is daarom niet vreemd, dat bij Reaal verzekeringen er ook gedacht is aan de hond. Die vormt voor velen binnen de samenleving een onmisbare schakel binnen het gezin of gewoon als maatje en mag de nodige zorg er niet ontbreken. Om dat binnen het bereik van iedereen te houden, is de Reaal hondenverzekering zodanig samengesteld, dat er gesproken mag worden van een uitgebreid basispakket. Zo vallen naast de kosten voor een bezoek aan de dierenarts en medicijnen, ook de hoog oplopende kosten van chemotherapie en bestraling onder. Ook de kosten van operaties, bloedtransfusies en medicaties voor een tumor vallen onder de basisdekking.

De hoogte van het eigen risico hangt nauw samen met het premiebedrag en kan er zelfs voor gekozen worden het helemaal te laten wegvallen. Het percentage van het uitgegeven bedrag dat men vergoedt zal krijgen, is ook zelf te bepalen en zijn er verschillende pakketten beschikbaar. Met Dier & Zorg 90, wordt 90% van alle gemaakte kosten vergoed. Wie een wat lagere premie wil betalen, kan gewoon kiezen voor de Dier & Zorg 50 of 70. Na het afsluiten van de verzekering wordt er een wachtperiode van 30 dagen in acht genomen. Het is trouwens bij Reaal hondenverzekering mogelijk, om de pups ook te laten genieten van zo een verzekering. Voor pups die tussen de 7 en 17 weken oud zijn, geldt er geen wachttijd.

Voor zij die op zoek zijn naar een aparte dekking, is er de keuze uit de Reisverzekering, voor het gebit of voor de crematie.

Ohra hondenverzekering

Kijk ze nu daar zitten: wat schattig en altijd weer onvergetelijk om naar te kijken. Het zijn deze prachtige momenten die zich vaak laten overschaduwen door gebeurtenissen waar we het liefst niet over nadenken, maar in de meeste gevallen niet te voorkomen zijn. Wie echter een hondenverzekering heeft lopen bij Ohra, zal gelukkig wel gerust adem mogen halen wanneer de tijd aangebroken is om met de hond naar de arts te gaan. Met de basisdekking worden bezoeken aan de arts vergoed, evenals alle noodzakelijke operaties en hulpmiddelen. Onderzoeken die daar vooraf aan gaan zoals röntgenfoto’s, zijn ook inbegrepen bij de dierenverzekering hond. De dekking bedraagt maximaal €2500 per jaar. Wie voor een uitgebreider pakket wil kiezen, kan dat ook bij Ohra en liggen de dekkingsbedragen op jaarbasis dan hoger (€3500 om €5000).

Bij het Toppakket zijn aandoeningen op heupen en elle bogen inbegrepen. Ook kunnen er extra verzekeringen worden afgesloten zoals voor het castreren, vaccineren en de crematie. Zij die hun hond meenemen op vakantie, kunnen ook een reisverzekering afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering geldt er een wachttijd van 30 dagen. Indien er echter binnen die periode sprake is van een spoedgeval, zoals bij een ongeluk, of wanneer het beestje al eerder verzekerd was, worden de kosten wel vergoed. Dat geldt ook voor een bezoek aan de arts voor het laten plaatsen van een chip. Na elk bezoek dienen de kosten te worden gedeclareerd en kan dat eenvoudig online of middels de speciale Ohra app. Het geld wordt dan wel snel terug op jouw rekening gestort.

Hondenverzekeringen vergelijken online

Voor onze trouwe makker door dik en dun, is de juiste zorg van onschatbare waarde en hoort een passende Hondenverzekering daar zeker wel thuis. Met zoveel verzekeraars die hun diensten aanbieden, is het soms wel moeilijk om gelijk tot een keuze te geraken voor de verzekering voor hond. Gelukkig kan middels een vergelijking al veel worden verduidelijkt en zal het gelijk opvallen, dat er nogal scherpe voorwaarden worden gesteld aan het in aanmerking kunnen komen voor de verzekering. Zo is het niet alleen de leeftijd die doorslaggevend is, maar ook het gewicht. Het heeft allemaal te maken met het risico, dat verbonden is aan een toename van beiden. De verzekeraars hanteren dan ook maximum leeftijden tot waar de hond nog verzekerd kan worden. Er geldt dan meestal wel een doorloopregeling waarbij voor honden die al verzekerd waren, de verzekering wel gewoon doorloopt. Ook om te besparen op de hondenverzekering kosten, is hondenverzekering vergelijken zeer belangrijk.

Geen enkele hond valt dus zo buiten de boot en is dat wel een grote geruststelling voor de eigenaar. Belangrijk voor de hondenverzekering is ook de dekking voor het opereren van de heupen of ellebogen. Daar zijn er vaak nogal eens klachten over en kunnen ook de kosten flink oplopen. Een ongevallendekking hoort bij het aangeboden pakket aan diensten. Het is echter wel een belangrijke dekking die er aangeboden wordt omdat het wel vaak voorkomt, dat een gebroken poot of een snijwond als gevolg van een gevecht wel vaker voorkomen. Laat je dus altijd goed informeren middels het hondenverzekering vergelijken van de aangeboden verzekeringspakketten.

 

Goedkoopste hondenverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars