Inboedel en opstalverzekering

Wij helpen jouw met de beste inboedel- en opstalverzekering te vinden en alle informatie te geven over deze twee soort verzekeringen
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Inboedel- en opstalverzekeringen

N
Spullen in huis & tuin
N
Ook verzekert bij verhuur
N
Online afsluitbaar
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk Nu

 

N
Blijf verzekerd tijdens verhuizing
N
Garantie tegen onderverzekering
N
Zowel basis als All risk
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk nu

 

N
Geschikt voor koop & huur
N
Premie afhankelijk van je situatie
N
Basis & allrisk
M
Niet verplicht

Premie vanaf:

€ Bekijk nu

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

 

De inboedelverzekering dekt alles in je huis waarbij de opstalverzekering daarentegen meer schade dekt. De inboedelverzekering is als je echt alleen je inboedel wilt verzekeren (denk aan alle objecten in het huis), waarbij de opstalverzekering ook schade dekt aan het huis, de garage en alles wat hier bij hoort.

Met een inboedelverzekering is uw inboedel – alle spullen die niet ‘aard- en nagelvast’ aan het huis zitten – verzekerd. Zo kunt u bijvoorbeeld de laptop verzekeren door een inboedelverzekering af te nemen. Een opstalverzekering sluit u af om alles te verzekeren wat wel ‘vast zit’ aan uw huis. Zo valt bijvoorbeeld een inbouwkoelkast onder een opstalverzekering en een televisie onder de inboedelverzekering. Het is dus belangrijk te weten wat het verschil is tussen een inboedel en opstalverzekering.

De dekking van beide verzekeringen heeft betrekking op schade of verlies veroorzaakt door diefstal, brand, rook en wateroverlast. Dit is dus bij beide verzekeringen hetzelfde. Het kan verstandig zijn om een opstal en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, zodat u maar bij één verzekeraar hoeft te declareren. Dit werkt gemakkelijker, en kan soms ook nog is goedkoper uit komen.

In Nederland heeft u keuze uit verschillende aanbieders voor het afsluiten van een inboedel- en opstalverzekering. Het kan soms lastig zijn om alle aanbieders en de verschillen tussen deze aanbieders in kaart te brengen. Dit begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben wij een vergelijkingstool ontwikkelt waarmee u aanbieders van inboedel- en opstalverzekering met elkaar kunt vergelijken. Deze vergelijkingstool is zeer eenvoudig te gebruiken en kan door iedereen gebruikt worden (ook door uw opa en oma). Uiteraard worden er geen kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van onze inboedelsverzekering vergelijking.

 

Wat wordt gedekt?

Met de inboedelverzekering wordt alles gedekt in je huis staat, alle objecten vallen hieronder. Met de opstalverzekering wordt meer gedekt, zoals ook je garage bijvoorbeeld. 

Is een inboedel of opstalverzekering verplicht?

Nee, een inboedel of opstalverzekering is niet verplicht.

Wat kosten deze verkeringen?

Dit verschilt per verzekeraar. Elke verzekeraar heeft een andere maandelijks premie, de premies starten al bij enkele euro’s per maand.

Tot welk bedrag wordt gedekt met de deze verzekering?

Dit verschilt per verzekeraar, elke verzekeraar heeft een andere premie en verzekerd tot een ander bedrag. Hierdoor is het belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit op jouw wensen.

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars