Inboedel en opstalverzekering

Een inboedel of een opstalverzekering nodig in 2018? Een inboedel en opstalverzekering zijn twee verschillende verzekeringen.

Met een inboedelverzekering is uw inboedel – alle spullen die niet ‘aard- en nagelvast’ aan het huis zitten – verzekerd. Zo kunt u bijvoorbeeld de laptop verzekeren door een inboedelverzekering af te nemen. Een opstalverzekering sluit u af om alles te verzekeren wat wel ‘vast zit’ aan uw huis. Zo valt bijvoorbeeld een inbouwkoelkast onder een opstalverzekering en een televisie onder de inboedelverzekering. Het is dus belangrijk te weten wat het verschil is tussen een inboedel en opstalverzekering.

De dekking van beide verzekeringen heeft betrekking op schade of verlies veroorzaakt door diefstal, brand, rook en wateroverlast. Dit is dus bij beide verzekeringen hetzelfde. Het kan verstandig zijn om een opstal en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, zodat u maar bij één verzekeraar hoeft te declareren. Dit werkt gemakkelijker, en kan soms ook nog is goedkoper uit komen.

In Nederland heeft u keuze uit verschillende aanbieders voor het afsluiten van een inboedel- en opstalverzekering. Het kan soms lastig zijn om alle aanbieders en de verschillen tussen deze aanbieders in kaart te brengen. Dit begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben wij een vergelijkingstool ontwikkelt waarmee u aanbieders van inboedel- en opstalverzekering met elkaar kunt vergelijken. Deze vergelijkingstool is zeer eenvoudig te gebruiken en kan door iedereen gebruikt worden (ook door uw opa en oma). Uiteraard worden er geen kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van onze inboedelsverzekering vergelijking.

Inboedel en opstalverzekering
5 (100%) 21 votes