Laptop verzekering

Ontdek de beste laptop verzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Laptop verzekering vergelijken

Yezzer

N
Schade snel afhandelen
N
Zelf dekking & eigen risico bepalen
N
Dagelijks opzegbaar
N
Grote dekking

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

N
Afsluiten tot 12 maanden na aankoop
N
Geen poliskosten
N
Geen jaarcontract
N
Wereldwijde dekking

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Smartphonepolis

N
Macbook ook verzekerd
N
Verzekeren tot een jaar na aankoop
N
Uitgebreide dekking
N
Al tientallen jaren actief

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Verzekering laptop afsluiten

Omdat een laptop en gebruiksvoorwerp is, kan er van alles mee gebeuren. U kunt uw laptop kwijtraken, het kan gestolen worden of uw laptop kan beschadigd raken. In principe kunt u uw laptop verzekeren met een inboedelverzekering. Uw laptop is dan binnen uw huis verzekerd tegen diefstal en schade aangericht door bijvoorbeeld brand, rook en wateroverlast. Indien u uw laptop ook buiten het huis verzekert wilt hebben, kunt u kiezen voor een aanvullende buitenshuisverzekering.

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende inboedelverzekeringen. De lijst met aanbieders is behoorlijk groot, en dit maakt het lastig om een geschikte verzekering uit te kiezen. Met onze vergelijkingstool kunt u alle laptop verzekeringen in kaart brengen en met elkaar vergelijken op basis van de zoektermen die u belangrijk vindt. Een laptop verzekeren hoeft niet duur te zijn en kan u een hoop ellende in de toekomst voorkomen. Maak gratis gebruik van onze vergelijkingstool en kom erachter welke verzekering aan uw behoeften voldoet.

Met de aanschaf van een laptop is wel een aardig bedrag mee gemoeid, maar is zo een laptop de investering wel waard. Het handig apparaatje kan namelijk wel voor duizend-en-een doelen gebruikt worden en is het daarom voor velen ook onmisbaar. Naast het gebruik van de verschillende applicaties, staat zo een laptop vaak ook nog vol met waardevolle (persoonlijke) informatie en moet je er daarom wel voor waken dat er geen sprake zal zijn van oneigenlijk gebruik. Helaas is zo een laptop ook geliefd bij het dievengilde en raken ze ook vaak beschadigd. Om de financiële schade te dekken, kan er een laptop verzekering worden afgesloten.

Neem je het mee bij de inboedelverzekering?

Bij een standaard inboedelverzekering wordt ook en deel van de elektronica meegenomen, maar is de dekking wel beperkt. Een laptop is nu wel meer waard en kan ervoor gekozen worden om de inboedelverzekering uit te breiden. Dat gebeurt soms  onder de noemer van een aparte kostbaarhedenverzekering. Met de laptop verzekerd onder de inboedelverzekering, zal schade of diefstal dus vergoed worden. Omdat het hier gaat om een uitbreiding van de inboedelverzekering, is het goed om in acht te nemen dat de schade alleen vergoed zal worden wanneer het plaats gevonden heeft in het huis of de directe omgeving. Het gaat dus om een vrij beperkt dekkingsgebied en valt het afsluiten van een aparte laptopverzekering dus voordeliger uit.

Het is goed om te bedenken of het waard is om uw laptop te verzekeren. Een goedkope laptop is in veel gevallen niet van belang om te verzekeren. Maar indien je een wat duurdere laptop hebt is het zeker niet onverstandig om dit te verzekeren, net als smartphones tegenwoordig veelvuldig verzekerd worden. Een inboedelsverzekering is daarom ook niet wettelijk verplicht, gezien het puur om je eigen goederen gaat. De keuze ligt in je eigen hand om diverse goederen te verzekeren. Indien je niet veel kostbare spullen hebt is het vaak niet nodig, maar indien je bijvoorbeeld een aantal.

Dekking geldt dan ongeacht de locatie

Omdat zo een aparte verzekering niet gebonden is aan een bepaalde locatie, is de laptop bij deze verzekering bijvoorbeeld ook gedekt bij diefstal in het buitenland. Naast diefstal, is zo een laptop ook gevoelig voor het oplopen van schade en moet er dan wel geen sprake zijn geweest van opzet. De waarde van een laptop kan grote variaties vertonen en zijn er dure modellen te verkrijgen die al gauw een paar duizenden euro’s kosten. De waarde neemt natuurlijk af na een tijdje en zal bij het uitkeren van de schade ook die factor van invloed zijn. De verzekeringsmaatschappijen hanteren over het algemeen de regel, dat in het eerste jaar van de aanschaf de waarde gelijk blijft. Na het eerste jaar echter zal er in de meeste gevallen wel sprake zijn van afname van de waarde en wordt de premie dan ook aangepast. Gewoonlijk gaat men uit van de uitkering van de totale aanschafprijs wanneer de waarde van de laptop nog boven de 50% van de nieuwwaarde bedraagt. Ook de kosten van de vervanging zullen na een tijdje evenredig met de waarde van de laptop uitgekeerd worden.

Bescherm jouw investering in een laptop dus middels een erbij horende verzekering en wees er zo van gegarandeerd dat bij schade of diefstal de verzekering in zal komen. Let bij de voorwaarden erop, dat de verzekering ook geldig zal zijn voor buitenshuis en zelfs bij jouw reis naar het buitenland. Met een vergelijking tussen de verschillende aanbieders, zal het uitkiezen van de beste verzekering niet moeilijk zijn.

Veelgestelde Laptopverzekering Vragen

Wat is een laptopverzekering?

De laptop gaat steeds vaker mee op pad. Bijvoorbeeld naar school of naar het werk en voor de meeste mensen is dit een zeer kostbaar bezit. Om deze reden besluiten dan ook steeds meer mensen hier een speciale laptopverzekering voor af te sluiten. 

Wat wordt niet gedekt door een laptopverzekering?

Over het algemeen kunt u geen aanspraak doen op de laptopverzekering door ongelukjes veroorzaakt door eigen toedoen. Zoals bijvoorbeeld het morsen van koffie over de laptop. 

Wilt u hier wel voor verzekerd zijn? Kies dan voor de All Risk dekking. Dit is de meest uitgebreide dekking en vrijwel alle schade’s worden hiermee vergoed.

Laptopverzekering of inboedelverzekering?

De speciale laptopverzekering zorgt er voor dat de laptop ook buitenshuis en in het buitenland verzekerd is. Mensen die de laptop veelvuldig gebruiken voor bijvoorbeeld werk, kiezen er vaak voor hier een aparte laptopverzekering voor af te sluiten. Puur omdat de dekking uitgebreider is dan wanneer u alleen een inboedelverzekering hebt,

Met de inboedelverzekering wordt de schade die is opgelopen aan de laptop alleen gedekt binnenshuis.

Wat is de hoogte van het eigen risico van een laptopverzekering?

De hoogte van het eigen risico voor een laptopverzekering is per verzekeraar verschillend. Ook het type dekking dat is gekozen heeft hier invloed op. Wij raden een ieder aan om van te voren goed de polisvoorwaarden van een verzekering door te nemen, om hier alles van af te weten.

Laptop verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars