Kattenverzekering vergelijken

Kattenverzekering vergelijken in 2023? Wij hebben premies & voorwaarden met elkaar vergeleken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Kattenverzekeringen vergelijken in 2023

N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Ieder ras geschikt
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Onze huisdieren verdienen altijd wel een speciale plek in ons hart en brengen ze ons altijd wel het nodig plezier en ontspanning. Het kan daarom nooit kwaad om als eigenaar er voor te zorgen, dat in geval van een ziekte of ongeluk, er wel gelijk ingegrepen kan worden, ongeacht de kosten die eraan verbonden zijn. Het komt daarbij verstandig uit wanneer er een kat verzekering afgesloten is. Ook voor de kattenliefhebbers worden er speciale kattenverzekeringen aangeboden.

Deze zijn met alle zorg door de verzekeringsmaatschappijen samengesteld en wordt er daarbij zeker gebruik gemaakt van hun uitgebreide ervaring. Een ziekte kan zich altijd vrij plots voordoen en kunnen de kosten voor het behandelen flink oplopen. De aangeboden dekking dient daarom wel voldoende te zijn en dient bij het vergelijken meegenomen te worden. Over het algemeen worden erfelijke ziektes niet meegenomen in de dekking, evenals ziektes die al aanwezig waren voordat de verzekering werd afgesloten. Het is daarom van groot belang, dat er aangetoond kan worden, dat het beestje wel altijd naar de dierenarts is geweest en ook de nodige vaccinaties heeft gehad. Om de premie scherper vast te kunnen stellen, wordt er ook gekeken naar het ras en de leeftijd. Zo ben je er zeker van, dat er nooit meer wordt betaald dan nodig is en vallen de tarieven altijd wel mee voor een kat verzekeren. Dat is nou eenmaal mooi meegenomen voor jouw trouwe kat of poes.

Aegon kattenverzekering

Wanneer het rijtje wordt langsgegaan van verzekeraars die hun diensten aanbieden, valt het meteen op, dat Aegon zeker wel met een van de meeste uitgebreide pakketten op de markt komt. Van een brandverzekering tot aan een aansprakelijkheidsverzekering, er is aan alles wel gedacht. Ook voor de kattenliefhebbers wordt ere en kattenverzekering aangeboden en is deze met zorg samengesteld. Men houdt daarbij rekening met een groot aantal factoren die allemaal ervoor moeten zorgen, dat de kattenverzekering nooit zwaarder uitvalt dan nodig.

Bij Aegon weet men als geen ander, dat er verschillen zijn en wordt ook de leeftijd meegenomen. Dat komt door de kosten die statistisch gezien toenemen met het ouder worden, maar een kat verzekeren blijft mogelijk voor elke kat, ongeacht de leeftijd, de kitten verzekeren. Het is dus nooit te laat om bij Aegon langs te lopen voor een kattenverzekering. De dekking omvat medische hulp bij ziekte van de kat of bij een ongelukje zoals een gebroken poot. Een groot voordeel is ook, dat jij als eigenaar van de kat zelf mag bepalen voor welke arts er gekozen zal worden. Dat levert in de praktijk het grootste gemak op, zowel voor de eigenaar als de kat.

De premie hangt verder niet af van het ras van de kat. Er zijn, net als bij elke andere verzekering, wel limitaties verbonden en is het sterilliseren, vaccineren en castreren niet inbegrepen. Een belangrijk punt dat wel meegenomen is en waar men het liever niet over wilt hebben, maar toch wel belangrijk, is de crematie na het overlijden. De kosten worden wel gedekt door Aegon en is dat wel een mooie afsluiting van de speciale band die je met het beestje had.

Hema kattenverzekering

Dieren spelen nu eenmaal een grote rol in ons leven en maken katten zeker ook deel van uit. Het mag hun dus niet aan de nodige zorg ontbreken. Niet dat een kat daar veel om vraagt, maar is het wel belangrijk om er gereed voor te zijn wanneer het moment aanbreekt. Met een Hema kattenverzekering is dat alles wel mooi geregeld en is de samenstelling zodanig, dat katten tot een leeftijd van 5 jaar verzekerd kunnen worden. Het gewicht maakt daarbij niet uit en is dat wel een geruststelling voor de eigenaar.

Het voordeel is, dat bij een eenmaal afgesloten verzekering, die doorloopt en er geen aanpassingen meer verricht worden. Wie zijn kat al op een jonge leeftijd verzekert, kan dus rekenen op een doorlopende voordelige premie. De dieren verzekering dekking omvat alle geneesmiddelen die zijn goedgekeurd volgens de Dierengeneesmiddelenwet. Dat is wel ruim en vallen ook tal van behandelingen onder het standaardpakket. Wie het zeker voor het onzekere wilt nemen, kan ook voor een uitgebreid pakket gaan. Daarin zijn behandeling zoals voor de fysiotherapie, maar vaccinaties en preventieve bloedonderzoek meegenomen. Ook de kosten voor de crematie worden met het uitgebreid pakket vergoed.

Belangrijk om te weten, is dat alle gemaakte kosten gedeclareerd moeten worden en daar kosten aan verbonden zijn. Die dienen bij elke declaratie betaalt te worden evenals het eigen risico. Wie het slim aanpakt, kan de declaratiekosten maar één keer per jaar betalen door alles op te sparen. Zo kom je nog voordeliger uit met een Hema katten verzekering. Personen die meerdere verzekeringen bij Hema hebben lopen, komen trouwens in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. Meerdere huisdieren verzekeren komt dus wel extra voordelig uit.

Petplan kattenverzekering

Een huisdier maakt nu eenmaal deel uit van het gezin en is het begrijpelijk, dat er ook alle zorg aan wordt verbonden. Dat is dan ook het geval bij de petverzekeraar. Een verzekeraar die er alleen is voor huisdieren, dat is nu wel uniek en gaat het in deze alleen maar het dier ten goede komen. Het begint al bij de onderverdeling en kunnen er zo op maat gesneden pakketten worden aangeboden. Dat is nu zo apart en kunnen katten middels de katten verzekering een aantal behandelingen bij de artsen ondergaan. Dat is voor het grootste deel vergoed en is dat afhankelijk van het gekozen pakket. Naast het bieden van medische zorg, is het ook belangrijk om complementaire diensten aan te bieden zoals voor het bestralen of de kosten verbonden aan een crematie.

Door het kiezen van het juiste pakket, is de kat wel goed verzekerd tegen alle onvoorziene situaties en kan je als eigenaar altijd de juiste zorg bieden. Bij het basisplan hoort een maximale dekking van €3000 en horen specialistische en preventieve zorg er niet bij. Wie voor de aanvullende pakketen kiest, mag daar wel op rekenen. Ook een ongevallenpakket kan afgesloten worden en is een gebroken poot bijvoorbeeld dan bij de dierenarts snel behandeld zonder dat je daarvoor zelf voor de kosten moet opdraaien. Bij de kattenverzekering van Petplan, is geen enkel ras uitgesloten en kan de declaratie online plaatsvinden. Binnen 5 werkdagen worden de gemaakte kosten dan vergoed. Bij Petplan is het trouwens ook mogelijk om kittens verzekeren. Zo neem je gelijk het heel nest mee. Wat een geruststelling levert dat nou op.

Reaal kattenverzekering

Ook aan de dieren is er gedacht bij Reaal en gaat het wel bijzonder snel wanneer men van plan is zijn kat te verzekeren. Dat komt door de mate van organisatie die er achter de Reaal kattenverzekering schuilt en is dat wel te merken aan hun uitgebreide basisdekking. Dat zal jou als katteneigenaar zeker wel gerust stellen en vallen zelfs operaties aan heupen en elle bogen eronder. Het gebeurt wel vaker dat dieren daar last van krijgen en zijn de kosten verbonden aan de hele behandeling, van het vooronderzoek tot na de operatie, nogal hoog. Ook voor andere serieuze aandoeningen zoals tumoren, valt de medicatie onder de basisdekking evenals bestraling en chemotherapie. Naast het uitgebreid basispakket, is het mogelijk om de hoogte van het eigen risico te bepalen. Het totaal “afkopen” van het eigen risico is mogelijk en resulteert dat wel in een iets hogere premie. Het percentage van de kosten die door de verzekering terugbetaald wordt, kan ook zelf bepaald wordt. Aan de top bevindt zich de Dier & Zorg 90 en worden alle kosten voor 90% door Reaal kattenverzekering vergoed.

Het is mogelijk om ook kittens verzekeren en geldt er voor kittens tussen de 7 en 17 weken oud, geen wachttijd. Gewoonlijk bedraagt die 30 dagen, maar kan er wel een beroep gedaan worden op de verzekering kat wanneer het gaat om noodgevallen zoals een ongeluk. Bij de Reaal kattenverzekering is een aanvullende dekking mogelijk en kan er gekozen worden uit verschillende pakketten. Zo is het handig om een reisverzekering af te sluiten of eentje die alle kosten van de crematie zal dekken. Het is zelfs mogelijk om voor het gebit en alternatieve therapieën, een aparte verzekering kat af te sluiten.  Indien jij als eigenaar het wenst, kan de kat wel voor een groot aantal zaken worden verzekerd en laat je het beestje dus nooit in de “kou” staan.

Ohra kattenverzekering

Voor onze katten hebben wij alle moeite voor over en mag er in onvoorziene situaties, daarom geen twijfel bestaan over de stappen die er genomen dienen te worden. Het is een belangrijk punt dat in het geval van ziekte of bij een ongeval, er snel kan worden teruggevallen op een katten verzekering, en het liefst wel eentje van Ohra. Deze verzekeraar staat al bekend om de veelzijdigheid die het nu eenmaal te bieden heeft op het gebied van pakketen en mag het er niet ontbreken wanneer het gaat om de kat. Naar wens, kan er gekozen worden uit een basispakket of een uitgebreide die ook zal voldoen in gevallen waarbij er bijvoorbeeld gevaccineerd moet worden of er sprake zal zijn van een prothese.

Ook voor wanneer je de kat meeneemt op reis en de crematie, is zo een aanvullende verzekering kat wel mooi meegenomen. Er wordt wel gekeken naar de leeftijd van de kat en is het mogelijk om zelfs een pasgeboren nest te laten verzekeren. Dat is allemaal dus wel goed geregeld en kan het declareren ook online plaatsvinden. Dat verloopt lekker vlot en bepaald de verzekerde zelf met welke arts er in zee wordt gegaan. Het is wel belangrijk om te weten, dat bestaande aandoeningen niet vallen onder de verzekering. Gelijk na het afsluiten wordt er ook een wachttijd in acht genomen. Het declareren gaat eenvoudig bij Ohra en is er een app beschikbaar die het mogelijk maakt, om alles online te regelen. Zo is het geld wel snel op de rekening gestort.

Katten verzekering conclusie

het ontbreekt er dus niet aan mogelijkheden om een kattenverzekering af te sluiten en zijn er tal van verzekeraars, die graag inspelen op de wensen van de klant. die zien graag een ruime dekking in combinatie met een betaalbare premie. voor een relatief klein bedrag, kan zo een kattenverzekering afgesloten worden en is daar wel een wachtperiode aan verbonden. in noodgevallen mag er echter wel gelijk een beroep gedaan worden op de kat verzekering.

Het uitgebreidst, is het basispakket van Reaal en is dat wel een grote geruststelling voor de verzekerde. Het is echter ook van belang om te kijken naar de overige punten zoals de hoogte van de dekking en het eigen risico. Ook de leeftijd van de kat speelt een rol bij de berekening van de premie, evenals het ras. Zo wordt er bij Hema kattenverzekering, er uitgegaan van een leeftijd van maximaal 7 jaar. Indien de kat echter daarvoor al was verzekerd, loopt die wel gewoon door na het 7de jaar. De extra kat verzekeringen die afgesloten kunnen worden, zijn ook de moeite van het bekijken waard en zullen wel veel ongerief besparen wanneer er sprake is van een ongeluk. Op reis gaan met de kat mag ook met een gerust hart plaatsvinden dankzij de aparte dekking die daarvoor aangeboden wordt. Het mag de kat dus niets tekort komen, ook niet op het gebied van de zorg. De aangeboden verzekeringen kunnen door elke eigenaar op maat worden gemaakt dankzij de verschillende pakketten aan aanvullende verzekeringen.

Kitten verzekeren vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars