Konijnenverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste of een goedkope konijnenverzekering? Hier kun je een konijnenverzekering met elkaar vergelijken.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Konijnenverzekering vergelijken

N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Dierenarts bij jou in de buurt

Opzoek naar een dierenarts? Wij raden de volgende dierenartsen in Nederland aan! (Tip: Klik op de kaart voor een groter resultaat)

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Konijnenverzekering afsluiten

Wist je dat tegenwoordig niet alleen een huisdierenverzekering kunt afsluiten voor je hond of kat. Ook voor je konijn kun je hedendaags een verzekering afsluiten. Dit is heel fijn wanneer je konijn ziek wordt of bijvoorbeeld een ongeluk krijgt. Gelukkig kun je jezelf indekken tegen de kosten die dit met zich meebrengen. Je kunt hiervoor een konijnenverzekering afsluiten. Een konijnenverzekering vergelijken in Nederland is overbodig, want op dit moment kun je enkel bij Petplan een konijnenverzekering afsluiten. Zij zijn namelijk de enige verzekeraar in Nederland waarbij je een konijnenverzekering kunt afsluiten. Dus het verder zoeken of vergelijken heeft vooralsnog geen zin. Gelukkig biedt Petplan geen dure konijnenverzekering, je kunt gewoon een goedkope verzekering voor je konijn afsluiten. Voor minder dan € 10 per maand heb je al een goede konijnenverzekering! Wel kun je pakketten met elkaar vergelijken.

Waarom een konijnenverzekering?

Je wil natuurlijk het allerbeste voor je lieve konijnen. Een schoon en ruim hok, genoeg bewegingsruimte, goede en gezonde voeding. Natuurlijk wil je ook veel aandacht geven aan je konijnen. Maar je konijn kan helaas ook ziek worden. Hoewel een konijn natuurlijk geen groot dier is kunnen de kosten voor de dierenarts net zo goed nog behoorlijk oplopen! Om onverwachte kosten voor de zorg van je konijn te kunnen betalen, kun je ervoor kiezen om geld opzij te leggen. Maar de meeste mensen doen dit niet om welke reden dan ook. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat je niet met je zieke konijn naar de dierenarts kan gaan, omdat je bang bent voor een hoge rekening. Daarom biedt een konijnenverzekering uitkomst. Zo weet je zeker dat de kosten voor een eventuele bezoek aan de dierenarts altijd betaald kunnen worden. Voor zo’n lage premie hoef je het dus zeker niet te laten!

Konijnenverzekering pakket vergelijken

Op dit moment is Petplan de enige die een konijnenverzekering aanbiedt. Wel kun je de konijnenverzekering pakketten vergelijken. Kies voor het pakket dat het beste bij je wensen past. Zo zorg je dat je niet te veel premie betaald. En kun je ook nog eens uit de verschillende opties kiezen. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beste konijnenverzekering afsluit. Zo kun je nog langer genieten van je konijn. En hoef je je gelukkig geen zorgen te maken om de gezondheid van je konijn of om de kosten van een eventuele dierenarts bezoek. De kosten worden dan gedeeltelijk of geheel gedekt.

Soorten dekkingen voor een konijnenverzekering

Denk je dat je met een konijnenverzekering je rustiger voelt? Denk goed na over welk pakket het best aansluit bij de kosten die je voor jouw konijn verwacht te gaan maken. Je kunt gezondheid natuurlijk niet helemaal voorspellen, maar maak een weloverwogen keuze. Er zijn verschillende dekkingen voor een konijnenverzekering beschikbaar. Het is daarom goed dat je de voorwaarden goed met elkaar vergelijkt om precies te zien wat er wel of niet wordt vergoed. De meeste konijnenverzekeringen bieden een basisdekking aan. Een basisdekking vergoedt tot een bepaalde percentage de meest gangbare behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan basisbehandelingen, medicijnen, onderzoeken, foto’s of echo’s.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een aanvullende verzekeringspakket af te sluiten voor je konijnen. Er wordt dan meer vergoed dan bij een basisdekking. De maximale vergoeding en de vergoedingspercentages liggen vaak hoger. Ook kan het zijn dat de preventieve zorg zoals inentingen, vaccinaties of ontwormingskuren gedeeltelijk worden vergoed. De kosten van een konijnenverzekering voor je konijnen is afhankelijk van een aantal factoren: De leeftijd van het konijn, de leeftijd van het konijn op moment van afsluiten en het ras en gewicht.

Wanneer het konijn jonger is bij het afsluiten van de verzekering, dan is de verzekering goedkoper. Daarom is het goed dat je een konijnenverzekering op zo vroeg mogelijke leeftijd afsluit. Het verzekeren van oudere konijnen is over het algemeen duurder dan de verzekering van een jong konijn. Voor bepaalde zaken kun jij je bijverzekeren. Denk bijvoorbeeld wanneer je jouw konijn wil  meenemen op vakantie. Dan kun je een reisverzekering met werelddekking afsluiten voor je konijn. Wanneer je konijn dan acute problemen krijgt met zijn of haar gezondheid, dan kun je bij tot een bepaalde percentage declareren. Vaak zit hier wel een maximum bedrag aan vast.

Bespaar kosten door een konijnenverzekering af te sluiten

Je kunt je konijn verzekeren voor medische kosten. Je kunt het een beetje vergelijken met je eigen zorgverzekering: het is een basispakket waarin bepaalde zaken gedekt worden en waarbij er sprake is van een eigen bijdrage. Je kunt ook aanvullende verzekeringen afsluiten voor verdere dekking. Door een konijnenverzekering af te sluiten ben je gedeeltelijk gedekt voor de medische kosten voor je konijn.  Met een konijnenverzekering dek je jezelf in tegen dat je een hoge rekening voor medische kosten moet betalen. En het is wel een geruststellende gedachte te weten dat je konijn de juiste zorg kan krijgen.

Konijnenverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars