Motorverzekering

Ontdek de beste en goedkoopste motorverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Motorverzekering vergelijken

Centraal Beheer

N
Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)
N
Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ en All Risk)
N
Uitstekende service en schadeafhandeling
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

FBTO

N
FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7
N
Aanvullende verzekeringen mogelijk
N
Eigen garage kiezen bij schade
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Inshared

N
Rijervaring auto meenemen
N
Vervangend vervoer
N
Accessoires als kleding meeverzekerd
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Wij vergelijken o.a.

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een motorverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor mensen die in het bezit zijn van een motor en hiermee willen deelnemen aan het verkeer. Wanneer jij beschikt over een motorverzekering zijn eventuele schuldschades die door jou worden toegedaan aan derde(n) tijdens het gebruik van de motor gedekt.

Voor een motorverzekering zijn meerdere soorten verzekeringen mogelijk, net zoals bij bijvoorbeeld de welbekende autoverzekering. De verzekerde heeft hierbij de mogelijkheid om de dekking uit te breiden, zodat er ook eventuele schade dat door diefstal is geleden wordt gedekt door de verzekering. Bij verlies of schade aan de motor wordt een bedrag uitgekeerd onder aftrek van het vastgestelde eigen risico bedrag.

Op zoek naar een goedkope motorverzekering? Onze motor verzekering vergelijken tool helpt je hierbij! Vind eenvoudig en snel de goedkoopste motorverzekering die volledig aansluit bij jouw wensen en eisen.

Wil jij je motor verzekeren? Let dan goed op je dekking

Wanneer jij besluit over te gaan op het verzekeren van de motor, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten wat betreft de dekking. Er zijn namelijk veel verschillende soorten motorverzekeringen, met elk zo zijn eigen voorwaarden en regels. Deze zijn als volgt:

 1. Motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dekt alleen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid van de schade die is veroorzaakt door jouw motor. Bij een schadeclaim betaalt de verzekeraar alle bijbehorende kosten die door jouw zijn gemaakt. Dit betreft,

 • Letselschade

Als er slachtoffers vallen tijdens een motorongeluk, dan is er sprake van letselschade. In deze situatie is het zeer belangrijk dat je verzekert bent, vanwege de vaak erg hoge kosten die hieraan verbonden zitten.

Kijk van te voren dus goed naar de voorwaarden van een bepaalde verzekeraar en de maximale dekking. Dit om nare verassingen achteraf te voorkomen en alle gevolgen van dien in de vorm van hoge kosten waar je volledig zelf voor staat.

 • Materiële schade

Dit is blikschade of eventuele kapotte spullen. De afhandeling hiervan kost in verhouding tot letselschade minder moeite en is meestal snel te regelen.

Toch is het erg belangrijk om ook van dit soort schade de polis eerst goed door te lezen wat betreft de voorwaarden hierover. Sommige verzekeraars rekenen een hoog eigen risico bedrag.

 1. Motorverzekering met beperkt of volledig casco

Met een dekking WA+ (ook wel WA plus of beperkt casco genoemd) ben je uitgebreider verzekerd. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld ook schade die is geleden in het geval van:

 • Ruitbreuk
 • Diefstal of schade veroorzaakt door een poging tot diefstal
 • Stormschade
 • Ontploffing of brand
 • Aanrijding met wilde dieren
 • Bliksemschade

Wanneer je kiest voor een motorverzekering met beperkt of volledig casco, heeft een uitkering door één van bovenstaande schade oorzaken geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Een door jouw veroorzaakt ongeval kost jou 5 schadevrije jaren. Maar bijvoorbeeld voor diefstal kost je dit geen schadevrije jaren.

Let op(!): Wanneer je motor wordt gestolen is deze uitsluitend verzekerd wanneer deze op slot is gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot!

Over het algemeen wordt het geadviseerd om dekking WA+ volledig casco te overwegen als je een motor hebt die maximaal 4 jaar oud is. Dit vanwege het feit dat de motor dan een hoge dagwaarde heeft.

Motorverzekering berekenen

Met de online motorverzekering berekenen tool op onze website is een goedkope motorverzekering die voldoet aan jouw wensen en eisen snel gevonden. Ben jij benieuwd welke factoren nou bepalend zijn voor de hoogte van een premie? Wij leggen het je uit:

 • De verzekeringsvorm, alleen WA? Of WA+?
 • De specificaties van de motor
 • Jouw persoonlijke gegevens zoals leeftijd, woonplaats, aantal schadevrije jaren

Deze gegevens zijn voor ons erg belangrijk om aanbieders te vinden die volledig aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke wensen wat betreft de verzekeringsvorm.

Om er zeker van te zijn dat we een  motorverzekering vinden die passend is bij jouw persoonlijke gegevens, zullen wij de verschillende aanbieders van motor verzekering vergelijken. Op deze manier vind je gegarandeerd en zeer eenvoudig de goedkoopste motor verzekering!

Goedkope motorverzekering vergelijken bij ons

Wanneer jij sinds kort trots motor bezitter bent, kunnen wij ons goed voorstellen dat je staat te popelen om op je motor te springen en de weg op te gaan. Maar voordat je dit kunt en mag doen moet je een passende motorverzekering hebben afgesloten.

De meeste verzekeraars bieden de zelfde drie verzekeringsvormen aan. Je zou dan ook verwachten dat de vastgestelde premies hiervan vergelijkbaar zijn aan elkaar. Helaas is dit vaak niet het geval en betalen veel mensen te veel! Je doet er om deze reden goed aan, om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Dit om er zeker voor te zijn dat jij kiest voor een verzekeraar die volledig aansluit aan jouw eisen en niet geheel onbelangrijk, met de beste premie!

Ben jij op zoek naar een goedkope motorverzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij bieden je de mogelijkheid om zeer eenvoudig. Aan de hand van een motorverzekering vergelijken tool op onze website, verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

In slechts enkele minuten na het beantwoorden van een aantal vragen, wat betreft de te verzekeren motor en jouw persoonlijke gegevens. Krijg je een helder overzicht van de verschillende aanbieders en hun premies. Hierbij is het volledig aan jou om te beslissen hoe je de motor wil gaan verzekeren. Een goedkope motorverzekering vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bekijk het zelf op onze website!

Motorverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars