Motorverzekering

Ontdek de beste en goedkoopste motorverzekeringen.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Motorverzekering vergelijken

N
Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)
N
Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ en All Risk)
N
Uitstekende service en schadeafhandeling
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

N
FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7
N
Aanvullende verzekeringen mogelijk
N
Eigen garage kiezen bij schade
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Inshared

N
Rijervaring auto meenemen
N
Vervangend vervoer
N
Accessoires als kleding meeverzekerd
N
Zowel WA, WA+ als Allrisk

Premie vanaf:

Afhankelijk dekking

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een motorverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor mensen die in het bezit zijn van een motor en hiermee willen deelnemen aan het verkeer. Wanneer jij beschikt over een motorverzekering zijn eventuele schuldschades die door jou worden toegedaan aan derde(n) tijdens het gebruik van de motor gedekt.

Voor een motorverzekering zijn meerdere soorten verzekeringen mogelijk, net zoals bij bijvoorbeeld de welbekende autoverzekering. De verzekerde heeft hierbij de mogelijkheid om de dekking uit te breiden, zodat er ook eventuele schade dat door diefstal is geleden wordt gedekt door de verzekering. Bij verlies of schade aan de motor wordt een bedrag uitgekeerd onder aftrek van het vastgestelde eigen risico bedrag.

Op zoek naar een goedkope motorverzekering? Onze motor verzekering vergelijken tool helpt je hierbij! Vind eenvoudig en snel de goedkoopste motorverzekering die volledig aansluit bij jouw wensen en eisen.

Wil jij je motor verzekeren? Let dan goed op je dekking

Wanneer jij besluit over te gaan op het verzekeren van de motor, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten wat betreft de dekking. Er zijn namelijk veel verschillende soorten motorverzekeringen, met elk zo zijn eigen voorwaarden en regels. Deze zijn als volgt:

 1. Motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA)

De motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dekt alleen de financiële gevolgen van aansprakelijkheid van de schade die is veroorzaakt door jouw motor. Bij een schadeclaim betaalt de verzekeraar alle bijbehorende kosten die door jouw zijn gemaakt. Dit betreft,

 • Letselschade

Als er slachtoffers vallen tijdens een motorongeluk, dan is er sprake van letselschade. In deze situatie is het zeer belangrijk dat je verzekert bent, vanwege de vaak erg hoge kosten die hieraan verbonden zitten.

Kijk van te voren dus goed naar de voorwaarden van een bepaalde verzekeraar en de maximale dekking. Dit om nare verassingen achteraf te voorkomen en alle gevolgen van dien in de vorm van hoge kosten waar je volledig zelf voor staat.

 • Materiële schade

Dit is blikschade of eventuele kapotte spullen. De afhandeling hiervan kost in verhouding tot letselschade minder moeite en is meestal snel te regelen.

Toch is het erg belangrijk om ook van dit soort schade de polis eerst goed door te lezen wat betreft de voorwaarden hierover. Sommige verzekeraars rekenen een hoog eigen risico bedrag.

 1. Motorverzekering met beperkt of volledig casco

Met een dekking WA+ (ook wel WA plus of beperkt casco genoemd) ben je uitgebreider verzekerd. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld ook schade die is geleden in het geval van:

 • Ruitbreuk
 • Diefstal of schade veroorzaakt door een poging tot diefstal
 • Stormschade
 • Ontploffing of brand
 • Aanrijding met wilde dieren
 • Bliksemschade

Wanneer je kiest voor een motorverzekering met beperkt of volledig casco, heeft een uitkering door één van bovenstaande schade oorzaken geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Een door jouw veroorzaakt ongeval kost jou 5 schadevrije jaren. Maar bijvoorbeeld voor diefstal kost je dit geen schadevrije jaren.

Let op(!): Wanneer je motor wordt gestolen is deze uitsluitend verzekerd wanneer deze op slot is gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot!

Over het algemeen wordt het geadviseerd om dekking WA+ volledig casco te overwegen als je een motor hebt die maximaal 4 jaar oud is. Dit vanwege het feit dat de motor dan een hoge dagwaarde heeft.

Motorverzekering berekenen

Met de online motorverzekering berekenen tool op onze website is een goedkope motorverzekering die voldoet aan jouw wensen en eisen snel gevonden. Ben jij benieuwd welke factoren nou bepalend zijn voor de hoogte van een premie? Wij leggen het je uit:

 • De verzekeringsvorm, alleen WA? Of WA+?
 • De specificaties van de motor
 • Jouw persoonlijke gegevens zoals leeftijd, woonplaats, aantal schadevrije jaren

Deze gegevens zijn voor ons erg belangrijk om aanbieders te vinden die volledig aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke wensen wat betreft de verzekeringsvorm.

Om er zeker van te zijn dat we een  motorverzekering vinden die passend is bij jouw persoonlijke gegevens, zullen wij de verschillende aanbieders van motor verzekering vergelijken. Op deze manier vind je gegarandeerd en zeer eenvoudig de goedkoopste motor verzekering!

Goedkope motorverzekering vergelijken bij ons

Wanneer jij sinds kort trots motor bezitter bent, kunnen wij ons goed voorstellen dat je staat te popelen om op je motor te springen en de weg op te gaan. Maar voordat je dit kunt en mag doen moet je een passende motorverzekering hebben afgesloten.

De meeste verzekeraars bieden de zelfde drie verzekeringsvormen aan. Je zou dan ook verwachten dat de vastgestelde premies hiervan vergelijkbaar zijn aan elkaar. Helaas is dit vaak niet het geval en betalen veel mensen te veel! Je doet er om deze reden goed aan, om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Dit om er zeker voor te zijn dat jij kiest voor een verzekeraar die volledig aansluit aan jouw eisen en niet geheel onbelangrijk, met de beste premie!

Ben jij op zoek naar een goedkope motorverzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij bieden je de mogelijkheid om zeer eenvoudig. Aan de hand van een motorverzekering vergelijken tool op onze website, verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

In slechts enkele minuten na het beantwoorden van een aantal vragen, wat betreft de te verzekeren motor en jouw persoonlijke gegevens. Krijg je een helder overzicht van de verschillende aanbieders en hun premies. Hierbij is het volledig aan jou om te beslissen hoe je de motor wil gaan verzekeren. Een goedkope motorverzekering vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bekijk het zelf op onze website!

Veelgestelde motorverzekering vragen

Wat kost een motorverzekering

Een motorverzekering is noodzakelijk voor iedereen die een motor motor heeft. Volgens de wet ben je namelijk verplicht om je motor te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekking vergoedt schade veroorzaakt door jouw motor aan andere personen. Schade aan jouw motor wordt met deze WA-dekking niet vergoed. Je kunt echter bij een motorverzekering ook jouw motor uitgebreider laten verzekeren met een zogenaamde cascodekking. Deze uitgebreide verzekeringen bieden ook dekking voor schade aan jouw eigen motor.

Er zijn drie soorten dekkingen voor een motorverzekering:

 • WA-verzekering
 • WA met beperkte cascoverzekering (of WA+)
 • WA met volledige cascoverzekering (of all risk)

Motorverzekering premies kunnen uiteenlopen van €5,- per maand tot wel €120,- per maand. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het bouwjaar van de motor
 • De leeftijd en woonplaats van de bestuurder
 • Het soort dekking dat je kiest
 • Het aantal schadevrije jaren (indien je al eerder een motorverzekering hebt gehad)

Op de eerste twee factoren kun je weinig invloed uitoefenen. Hoe nieuwer jouw motor, hoe meer waard deze zal zijn en hoe duurder de verzekering. Ook is jouw leeftijd een factor. Over het algemeen gaan verzekeraars ervan uit de oudere bestuurders meer ervaring hebben. Door de verwachte onervarenheid van jongere bestuurders, zullen verzekeraars een hogere premie vragen voor deze groep.

Qua dekkingen is de verplichte WA-basisverzekering de goedkoopste motorverzekering die je kunt afsluiten. Heb je een wat oudere motor, dan kan alleen een WA-verzekering al voldoende zijn. Echter, heb je nog een jonge, nieuwe of dure motor, dan is het verstandig om te kijken naar een uitgebreidere dekking waarmee je ook schade aan je eigen motor verzekerd. Maar er geldt wel, hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de premie. Let op, want de meeste verzekeraars dekken alleen all risk af als de motor jonger is dan 5 of 10  jaar, afhankelijk van de waarde die de motor nog heeft.

Wat kost een all risk motorverzekering

Een all risk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die je kunt afsluiten en geeft je de meeste dekking. De premie voor een all risk dekking is dan ook hoger dan de verplichte WA- basisverzekering of een WA+(beperkte casco)verzekering. Om de goedkoopste motorverzekering all risk te vinden, kun je het beste online een vergelijking maken van de verschillende verzekeraars.

Met all risk ben je zeer uitgebreid verzekerd voor onder andere:

 • Schade veroorzaakt door jouw motor aan anderen
 • Schade aan jouw motor door brand of storm
 • Diefstal van jouw motor
 • Vandalisme
 • Schade door eigen schuld

Aangezien de kosten voor een all risk motorverzekering over het algemeen hoger zijn dan bij de andere dekkingen, is het goed om je te af te vragen of het hebben van een all risk verzekering voor de motor ook daadwerkelijk noodzakelijk is. Wat is jouw motor nog waard? Is jouw motor bijvoorbeeld jonger dan 5 jaar dan kan het kiezen voor een all risk verzekering verstandig zijn. Reparatiekosten kunnen al snel in de papieren lopen en het risico op diefstal bij een nieuwe(re) motor zal ook groter zijn. Is jouw motor relatief gezien dus nog veel waard, dan weegt het betalen van een hogere premie vaak wel op tegen de kosten die je zal hebben bij eventuele schade en de vergoeding die je van de verzekering hiervoor krijgt.

Is jouw motor al wat ouder, bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar, dan kan het hebben van alleen een basis WA-verzekering ook al voldoende zijn. Aangezien de dagwaarde bij een oudere motor veel lager is, zal je ook een lagere vergoeding krijgen bij schade. Heb hebben van een duurdere all risk verzekering met een hogere premie weegt dan dus niet op tegen het vergoede bedrag dat je krijgt uitgekeerd. Afhankelijk van het soort motor, de leeftijd van de motor, de leeftijd en woonplaats van de eigenaar van de motor en het aantal schadevrije jaren lopen de premies voor een all risk verzekering uiteen van €25,- tot €125,- per maand.

Wat kost een oldtimer motorverzekering

Ook de goedkoopste oldtimer motorverzekering vind je online. Een motorverzekering oldtimer is een speciale verzekering bedoeld om jouw mooie oldtimer goed te verzekeren. Deze verzekering is uiteraard alleen nodig als de motor ook daadwerkelijk een oldtimer is. Je kunt je motor als oldtimer verzekeren als deze ouder dan 20 of 25 jaar is, even afhangend van de voorwaarden die de verzekeraar stelt. Op het moment dat je de oldtimer uitgebreid wilt verzekeren met volledig casco of all risk dekking, dan is het voor de verzekeraar belangrijk om te weten wat de taxatiewaarde is van de motor. De motor zal getaxeerd moeten worden en de taxatiewaarde moet op de polis worden vermeldt. Het is belangrijk dat deze taxatiewaarde correct is, omdat je zo voorkomt dat je oldtimer voor een lager bedrag verzekerd wordt, oftewel onderverzekerd is. Wil je de oldtimer alleen WA-verzekeren, dan is een taxatie niet nodig.

In vergelijking met een jongere motor, wordt op een oldtimer doorgaans minder vaak gereden en dus ook minder kilometers per jaar gemaakt worden, Vaak willen mensen met een oldtimer deze graag in goede staat houden en is een oldtimer motor meer een hobby object. Voor het verzekeren van jouw oldtimer is het noodzakelijk om een kenteken voor een voertuig voor dagelijks gebruik op naam te hebben staan. Een oldtimer motorverzekering kent net als een gewone motorverzekering de volgende dekkingen:

 • WA-dekking
 • WA-dekking met beperkt casco (WA+)
 • WA-dekking met volledig casco (all risk)
Wat is een zakelijke motorverzekering

Als je jouw motor voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan is het goed om te weten dat er zakelijke motorverzekeringen bestaan. Gebruik je de motor bijvoorbeeld voor jouw eigen bedrijf dan is het noodzakelijk om de motor zakelijk te verzekeren. Denk hierbij aan het doen van klantbezoeken op de motor. Of bijvoorbeeld  als zzp’er motorrijles geven. Een particuliere motorverzekering zal geen dekking bieden tijdens zakelijke ritjes. Het fijne is dat bij een zakelijke motorverzekering wel vaak het privégebruik is meeverzekerd. Als je jouw motor alleen gebruikt om naar je werk te rijden en weer terug naar huis, dan heb je aan alleen een particulier motorverzekering al voldoende.

In principe biedt een zakelijke motorverzekering dezelfde soorten dekkingen als een particuliere motorverzekering:

 • een WA-dekking
 • een WA met beperkte casco dekking (WA+)
 • een WA met uitgebreide casco dekking (all risk)

Deze verzekering is eventueel uit te breiden met een aantal aanvullende modules, zoals:

 • Opzittendenverzekering: als je iemand meeneemt op de motor, is deze opzittende ook verzekerd
 • Rechtsbijstand in het verkeer: indien er juridische hulp nodig is bij kwesties over aansprakelijkheid in het verkeer of bijvoorbeeld problemen met de aankoop van de motor
 • Pechhulp: als je op weg naar een klant met pech langs de weg komt te staan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Met een extra pechhulp module probeert men de motor eerst ter plaatse te repareren. Lukt dat niet, dan zul je naar je bestemming worden gebracht en eventueel ook vervangend vervoer krijgen.

Gebruik jij jouw motor dus zakelijk, maak dan online een vergelijking tussen de verschillende aanbieders zodat je de voordeligste verzekeringspremie kunt vindt. Daarna is het heel gemakkelijk om online de zakelijke verzekering af te sluiten. Het loont ook om voor jouw financiële situatie na te kijken of de kosten voor de zakelijke motorverzekering eventueel een belastingvoordeel opleveren.

Welke motorverzekering afsluiten

Welke motorverzekering afsluiten? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen als je een motor hebt. Je bent immers verplicht een WA-verzekering voor jouw motorvoertuig af te sluiten. Een goede vraag vooraf is: gebruik je de motor zakelijk of privé? Er zijn tegenwoordig namelijk ook speciale zakelijke motorverzekeringen. Gebruik je de motor alleen privé, kijk dan naar een particuliere motorverzekering. 

Je kunt in deze huidige tijd heel makkelijk online je motorverzekering afsluiten. Dit kun je doen nadat je eerst een goede vergelijking hebt gemaakt van de verschillende verzekeraars die een motorverzekering aanbieden. Het maken van een vergelijking is slim om te doen, omdat er nogal verschil zit in premiekosten bij verschillende verzekeraars.

Bedenk van te voren wat voor soort dekking je wilt hebben. Dit is onder andere afhankelijk van het soort motor dat je hebt en de leeftijd van het voertuig. Hoe ouder de motor is, hoe minder dagwaarde de motor zal hebben. Bij oudere motoren is het vaak niet noodzakelijk om een uitgebreide dekking af te sluiten, aangezien dit ook een hogere premie met zich meebrengt en deze premie kosten niet opwegen tegen de uiteindelijke vergoeding die de verzekeraar uitkeert bij schade.

Je hebt drie dekkingen waar je uit kunt kiezen, waarvan de wa-basisdekking verplicht is:

 • een WA-dekking
 • een WA met beperkte casco dekking (WA+)
 • een WA met uitgebreide casco dekking (all risk)

Een WA-verzekering biedt alleen dekking voor schade aan een ander, veroorzaakt door jouw motor.

Een WA-beperkte cascoverzekering biedt net iets meer dekking en vergoedt ook schade aan jouw motor ontstaan door bliksem, storm en brand. De meest uitgebreide dekking die je kunt hebben om je motor te verzekeren is de all risk dekking. Deze dekt ook schade aan jouw motor, zelfs als deze schade door jouw toedoen is ontstaan. Ook ben je met een all risk dekking verzekerd voor schade aan jouw motor door vandalisme. Of nog erger voor de schade die ontstaat als jouw motor gestolen wordt.

Wat is de goedkoopste motorverzekering

Er zijn genoeg goedkope motorverzekeringen te vinden. Hoe goedkoop deze motorverzekering is, hangt af van een aantal factoren. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van het soort dekking dat je afsluit. Het gaat hier om de volgende dekkingen:

 • WA-dekking
 • WA met beperkte cascodekking (of WA+)
 • WA met volledige cascodekking (of all risk)

De goedkoopste motorverzekering is een verzekering waarbij alleen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) gedekt is. Hier zal je de laagste premie voor betalen. Echter heb je hierbij ook minder dingen gedekt in het geval van schade. Is jouw motor al wat ouder, bijvoorbeeld ouder dan 10 jaar, dan kan het hebben van een basis WA-verzekering al voldoende zijn. Dit aangezien de dagwaarde bij een oudere motor veel lager is, je ook een lagere vergoeding zal krijgen bij schade. Het hebben van een duurdere all risk verzekering met een hogere premie weegt dan dus niet op tegen het vergoede bedrag dat je krijgt uitgekeerd.

Ook de leeftijd en de woonplaats van jou als verzekeringnemer speelt mee. De premie zal hoger zijn voor een jongere (onervaren)motorrijder. Zeker als je jonger bent dan 23 jaar, is de premie voor een motorverzekering relatief hoog. Dit geldt ook voor het aantal schadevrije jaren. Hoe lager de jaren schadevrij, hoe hoger de premie. Sommige verzekeraars geven korting op de premie als je een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. Echter geldt dit alleen als je al eerder een motorverzekering hebt gehad. En woon je in een stad? Dan zal de premie ook net iets hoger zijn dan als je in een rustiger gebied of dorp woont. De goedkoopste motorverzekering is dus een verzekering met alleen WA-dekking, voor een wat oudere motorrijder met veel schadevrije jaren en een oudere motor. Echter zijn er voor alle soorten motoren en leeftijden goedkope verzekeringen te vinden.

Een goedkope motorverzekering vergelijken doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Bedenk van tevoren goed wat je allemaal verzekerd wilt hebben en kijk vooral ook naar het verschil in premies bij verschillende dekkingen. Wellicht is het helemaal niet zoveel meer geld per maand, om iets meer dekking te krijgen.

Motorverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars