WA plus

Op zoek naar de WA Plus verzekering? Dit is de verzekering welke meer dekt dan de standaard WA verzekering. Wie in Nederland legaal wilt autorijden zal een WA autoverzekering moeten afsluiten. Dit bent u wettelijk verplicht. De WA Plus is niet verplicht, maar wel handig door de extra dekking.

WA+ volledig casco (all risk)

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 100% 100%
 • Diefstal 100% 100%
 • Sterretje vooruit 100% 100%
 • Botsingen met dieren 100% 100%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 100% 100%
 • Overig van buitenkomend onheil 100% 100%

WA+ beperkt Casco

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 100% 100%
 • Diefstal 100% 100%
 • Sterretje vooruit 100% 100%
 • Botsingen met dieren 100% 100%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 0% 0%
 • Overig van buitenkomend onheil 0% 0%

WA Verzekering

 • Schade aan derden / tweezijdige schade 100% 100%
 • Brand, explosie & blikseminslag 0% 0%
 • Diefstal 0% 0%
 • Sterretje vooruit 0% 0%
 • Botsingen met dieren 0% 0%
 • Aanrijdingen, slippen & te water raken 0% 0%
 • Overig van buitenkomend onheil 0% 0%

WA Plus verzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u keuze uit drie dekkingen, namelijk een normale WA verzekering, WA Plus en een WA + volledige casco. Met een WA plus autoverzekering bent u gedekt tegen schade aan derden en schade aan uw eigen auto dat veroorzaakt wordt door brand, explosie, blikseminslag, diefstal, sterretje in de vooruit, botsingen met dieren, storm en ander natuurgeweld. U bent niet gedekt voor schade aan uw eigen auto veroorzaakt door aanrijdingen (met eigen schuld), slippen en te water raken.

Verzekeren van de auto is verplicht en wordt er in de wet duidelijk omschreven welke voorwaarden daar ten grondslag aan liggen. Ook de hoogte van de minimum dekking is er aangegeven biedt de standaarddekking voldoende bescherming tegen een onverhoopt financiële schade als gevolg van een ongeluk in het verkeer. Het is echter de benadeelde die de schade vergoedt zal krijgen en wordt het ook lastig voor de veroorzaker wanneer de dekking niet voldoende blijkt te zijn. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om een WA plus verzekering af te sluiten.

Geen zorgen over de dekking

Hèt grootste voordeel van een WA plus verzekering is de ruime dekking waar je van kunt genieten. Bij een standaarddekking wordt immers alleen de schade verricht aan de tegenpartij vergoedt en zit jij als veroorzaker dan nu met de hoge kosten voor het zelf repareren van de schade aan jouw auto. Naast schade in het verkeer, zijn er ook tal van andere potentiële veroorzakers. Zo kan een stevige hagelbui al aardig wat schade veroorzaken en kan er bij stormweer een tak op de auto vallen. Ook bij botsing met een dier of het te water gaan van de auto, zal de schade groot zijn.

Wie een WA plus verzekering op zak heeft, zal zich in de meeste gevallen van schade geen zorgen hoeven te maken. Het moet in alle gevallen wel duidelijk zijn dat er geen opzet in het spel was en moeten in sommige gevallen, zoals bij schade door een storm, het bewijs aanwezig zijn dat het inderdaad wel zo was. Zo wordt er naar het weerbericht van die dag gekeken en wordt er navraag gedaan in de omgeving waar het ongeluk zich heeft voortgedaan.

WA Plus verzekering auto

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende WA Plus autoverzekeringen. Dit maakt het lastig om een keuze te maken voor een WA Plus verzekering. Via onze website kunt u gratis gebruik maken van onze vergelijkingstool om alle WA Plus verzekeringen in kaart te brengen en verzekeringen met elkaar te vergelijken. De WA Plus verzekeringen kunnen bijvoorbeeld verschillen op basis van voorwaarden, hoogte premie en hoogte eigen risico. Het gebruik van onze vergelijkingstool is eenvoudig en gratis.

Aanvullende dekkingen zijn ook de moeite waard

Het pakket dat aangeboden wordt, verschild per verzekeraar. Vergelijken van niet alleen de tarieven, maar de daaraan gekoppelde voorwaarden is daarom wel belangrijk. Wie een aantal schadevrije jaren opgebouwd heeft, zal die natuurlijk ook mee willen nemen en speelt de leeftijd natuurlijk ook een grote rol bij het berekenen van de premie. Afhankelijk van de situatie, is het vaak belangrijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo kunnen de passagiers verzekerd worden en kan ook een rechtsbijstandsverzekering van te pas komen. Vraag altijd bij de verzekeraar hiernaar en kom je altijd voordelig uit bij het sluiten van een compleet pakket aan verzekeringen.

Vergoeding bij diefstal van de komt bij de meeste verzekeraars wel voor in het standaard WA plus pakket, maar kunnen de voorwaarden wel sterk afwijken. Denk maar aan het bedrag welke uitgekeerd zal worden en de geldigheid ervan bij diefstal in het buitenland. Gratis pechhulp in de meeste landen van Europa wordt bij de meeste WA plus verzekeringen standaard ook geboden.

Bij een WA plus verzekering gaat het dus om de ruimst mogelijke dekking en neem je daarbij ook zaken als diefstal, schade opgelopen in het buitenland en gratis pechhulp mee. Indien het om een nieuwe auto gaat, bekijk je de regeling die de maatschappij hanteert voor het uitkeren van de volledige waarde en kan er eventueel verruiming van de dekkingsperiode worden aangevraagd.