Papegaaienverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste of een goedkope papegaaienverzekering? Hier kun je papegaaienverzekeringen met elkaar vergelijken. 

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Papegaaienverzekering vergelijken

N
Ieder ras geschikt
N
Hoge vergoedingen
N
Verschillende pakketten
N
Na jaar maandelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Verzekerd tegen onverwachte medische kosten
N
Kies je dierenarts
N
Snel je geld terug
N
Tot €5.000 vergoeding

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Alle rassen verzekerbaar
N
Kies zelf je dierenarts
N
Dieren mee op vakantie
N
Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Dierenarts bij jou in de buurt

Opzoek naar een dierenarts? Wij raden de volgende dierenartsen in Nederland aan! (Tip: Klik op de kaart voor een groter resultaat)

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Papegaaienverzekering afsluiten

Je wilt natuurlijk de beste zorg geven aan je papegaai. Maar stel voor dat je papegaai een keertje ziek is, dan komt een bezoek aan een dierenarts niet altijd financieel gelegen. Gelukkig kun je een papegaaienverzekering afsluiten. Met een papegaaienverzekering is je papegaai altijd verzekerd van de beste zorg. Wanneer je voor een papegaaienverzekering kiest, dan weet je dat je altijd goed verzekerd bent voor je papegaai. Voor een klein bedrag per maand heb je een papegaaienverzekering en hoef je geen zorgen te maken over eventuele ziektekosten voor je papegaai. Dat geeft je natuurlijk wel zo’n prettig gevoel!

Je kunt hier de verschillende papegaaienverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de beste en goedkoopste papegaaienverzekering afsluiten. Het kan interessant voor je zijn om ook eens naar de verschillende opties te kijken die de verzekeraars bieden. Ook als je al een papegaaienverzekering hebt, kan het lucratief zijn om ook eens de aanbiedingen van andere verzekeraars te vergelijken.

Waarom een papegaaienverzekering?

Een papegaai is een zeer geliefde huisdier. Maar zoals bij elk huisdier kan een papegaai natuurlijk ziek worden. Het is daarom verstandig om je geliefde papegaai te verzekeren tegen ziektekosten, in de vorm van een dierenverzekering. Ook omdat een papegaai heel oud kan worden, dus de kans dat een papegaai ooit ziek wordt is groter dan bij elk huisdier.

Papegaaienverzekering vergelijken

Zowel voor grote papegaaien als dwergpapegaaien kun je een papegaaienverzekering afsluiten. Je sluit dan een papegaaienverzekering af om jezelf in te dekken voor mogelijke  dierenartskosten die er worden gemaakt. Per papegaaienverzekering verschillen de dekkingen, daarom is het goed om de papegaaienverzekering te vergelijken. Bij sommige verzekeraars wordt er ook om een eigen bijdrage gevraagd. De eigen bijdrage is eigenlijk hetzelfde als je eigen risico bij jouw eigen ziektekostenverzekering. Wanneer je meer dan een basisdekking wilt, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om aanvullende opties mee te verzekeren. In de meeste gevallen hoef je alleen maar de dierenartsrekening te declareren bij je verzekeraar. Vervolgens zullen zij dit (gedeeltelijk) terugbetalen. Het fijne hiervan is dat je zelf de rekening niet meteen hoeft te betalen. Zeker fijn wanneer het gaat om een flinke rekening.

De prijsberekening per papegaaienverzekering verschilt per verzekeraar. Daarom is het verstandig voordat je een papegaaienverzekering afsluit, je eerst de verschillende papegaaienverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Zo voorkom je dat je onnodig veel premie betaald en kun je ook uit de verschillende opties kiezen.

Hier kun je verschillende papegaaienverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beste en goedkoopste papegaaienverzekering afsluit. Wel zo fijn voor jezelf, maar ook fijn voor je papegaai dat het gelijk geholpen kan worden wanneer het ziek is. Zo houd jij je papegaai zo lang mogelijk gezond.   

Soorten dekkingen voor een papegaaienverzekering

Er zijn verschillende papegaaienverzekeringen beschikbaar. Elk heeft zo zijn eigen dekking. Het is daarom goed dat je de voorwaarden goed met elkaar vergelijkt om precies te zien wat er wel of niet wordt vergoed. De meeste papegaaienverzekeringen bieden een basisdekking, die tot een bepaalde percentage de behandelingen vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld medicatie, operaties, basisbehandelingen, identificatiechips, euthanasie, consult, bloedonderzoek. Foto’s en echo’s worden maar voor de helft vergoed.

Je kunt er ook voor kiezen om een aanvullende verzekeringspakket af te sluiten voor je papegaai. Hier wordt er meer vergoed dan bij een basisdekking, omdat de maximale vergoeding en de vergoedingspercentages vaak hoger liggen. Maar ook bijvoorbeeld het gebruik van een dierenambulance wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Ook kan het zijn dat de preventieve zorg zoals vaccinaties of ontwormingskuren gedeeltelijk worden vergoed.

Bespaar kosten door altijd je papegaaienverzekering te vergelijken

Er zijn verschillende verzekeraars waar je een papegaaienverzekering kunt afsluiten. Het vergelijken van een papegaaienverzekering kan je geld besparen en het loont vaak ook op het gebied van de dekking. Het premiebedrag en dus de kosten van een papegaaienverzekering is gebaseerd op verschillende factoren, bijvoorbeeld:

  • Het vogelsoort
  • Het geslacht van de papegaai
  • De medische geschiedenis van de papegaai
  • Het specifieke ras van de papegaai
  • De leeftijd van de papegaai

Het starttarief voor een papegaaienverzekering begint meestal bij zo’n 10 euro per maand. Hoe ouder je papegaai is, hoe groter de kans op dierenartsbezoeken. En dus hoe hoger de premie van je papegaaienverzekering. Daarom is het goed om niet te lang te wachten met het afsluiten van een papegaaienverzekering.

Wil je meer rust en zekerheid voor jezelf en je papegaai? Denk dan goed na over welke papegaaienverzekering het beste bij je past en welke kosten jij denkt te kunnen dekken. Wist je dat een papegaaienverzekering overigens niet alleen voor papegaaien is. Het is eigenlijk een verzekering voor allerlei vogels. Een papegaaienverzekering kan namelijk vaak ook worden afgesloten voor papegaai-achtige vogels zoals parkieten.

Op deze pagina kun je de verschillende papegaaienverzekeringen vergelijken. Alle verzekeraars die wij aanbieden zijn goed en betrouwbaar. Je vindt hier altijd een geschikte en goedkope papegaaienverzekering.

Papegaaienverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars