Stormschade verzekering

Ontdek de beste en goedkoopste stormschade verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Stormschade verzekering vergelijken

N
Aantrekkelijke premie
N
Geen poliskosten
N
Hulp bij schade door een ongeluk
N
1 jaar na aankoop uw aanschafwaarde terug bij diefstal en total loss

Premie vanaf:

Bereken het

 

Inshared

N
Vervangend vervoer
N
Accessoires, inclusief helm, meeverzekerd
N
24/7 hulp bij nood of pech
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Unive

N
Goede verzekeraar
N
Aanvullende verzekering mogelijk
N
Univé pechhulp service
N
Mogelijkheid all risk te verzekeren

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Omvallende bomen, waterschade of vliegende dakpannen: een aantal veroorzakers opgesomd van schade tijdens storm. Dit zijn geen natuurlijk geen kleine schades en de kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Maar stormschade wordt lang niet altijd volledig gedekt. Hoe zit dat nou precies?

Het voorkomen van stormschade is natuurlijk altijd beter dan het genezen er van. Maar in sommige gevallen is dit natuurlijk helaas onmogelijk. Is er toch schade geleden? Dan is het wel zo fijn om te weten bij welke verzekering je kunt aankloppen. Wij zullen alle verschillende verzekeringen wat betreft stormschade verder voor je toelichten.

Verzekering stormschade tuin

De geleden schade door storm aan het huis en bijvoorbeeld in de tuin of schuur, valt onder de opstalverzekering. Er is hiervoor geen speciale verzekering stormschade tuin beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat een opstalverzekering vaak een eigen risico hanteert bij storm, vaak bedraagt de hoogte hiervan een paar honderd euro.

De inboedelverzekering is er voor schade die is geleden aan losse spullen die zich binnen het huis of bijvoorbeeld in de schuur bevinden tijdens storm. Ook bijvoorbeeld tuinmeubilair of andere losse spullen in de tuin kun je aanspraak maken voor een vergoeding, bij jouw persoonlijke verzekeraar waar je ook de inboedelverzekering hebt.

WA verzekering auto stormschade

Wanneer er schade is geleden aan de auto door stormschade moet je indien je de schade gedekt wil hebben beschikken over een beperkte cascoverzekering (WA+) of een allrisk autoverzekering.

Met de standaard WA-verzekering ben je namelijk alleen gedekt tegen schade die jij hebt veroorzaakt bij anderen. Je hebt dus niets om op terug te vallen wanneer er bijvoorbeeld door storm een boom op je auto valt.

Bij stormschade aan je auto heb je waarschijnlijk sowieso een eigen risico. De hoogte hiervan is per verzekeraar verschillend en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Je doet er goed aan om voordat je een verzekering afsluit de polisvoorwaarden van de verzekering goed door te nemen. Er zit namelijk per verzekeringsmaatschappij veel verschil in.

Wanneer is storm schade verzekerd?

Wanneer er schade is veroorzaakt door storm heeft de verzekeraar in veel gevallen hier bewijs van nodig. Stormschade in de buurt bijvoorbeeld kan hier voor zorgen. Zorg er voor dat je weet hoe laat de schade ongeveer is ontstaan, zodat windmetingen van het KNMI als bewijs kunnen dienen hiervoor.

Veel verzekeraars zien weer met minimale windkracht 7 als storm, veroorzaakte schade hierdoor wordt dus gezien als stormschade.

Heb je schade geleden? Zorg er dan voor dat je overal foto’s van maakt en niet gelijk begint met opruimen. Deze foto’s kunnen dienen als bewijsstukken voor jouw verzekeraar. Opruimen mag alleen in overleg met de verzekeraar!

Stormschade verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars