Autobrandverzekering

Op zoek naar de beste autobrandverzekering? Hier vergelijk je de verschillende autobrandverzekeringen. Kies zo de verzekering die het beste bij je past. 

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Autobrandverzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Autobrandverzekering berekenen

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Autobrandverzekering afsluiten

Wil je een autobrandverzekering afsluiten? Een autobrand kan je heel veel geld kosten. Daarom is het verstandig om een geschikte autobrandverzekering af te sluiten. Gelukkig bieden verzekeringsmaatschappijen je verschillende opties en dekkingen aan.

Hier kun je de verschillende autobrandverzekeringen met elkaar vergelijken en ook afsluiten. Zo krijg je direct een goed overzicht welke verzekering het beste bij je wensen en eisen past. En je vele euro’s besparen door verzekeringen te vergelijken.

Waarom een autobrandverzekering?

Het aantal autobranden stijgt nog steeds ieder jaar. Het is een van de meest vervelende vormen van materiële schade aan je auto. Je auto kan zelfs total-loss zijn. Brandschade kan ontstaan door een botsing of bijvoorbeeld door lekkende vloeistoffen. Helaas wordt een autobrand ook vaak veroorzaakt door vandalisme. Een autobrand heeft vaak hele vervelende financiële gevolgen, want de kosten zijn vaak heel hoog.

Niet elke autoverzekering dekt brandschade. Een WA Verzekering dekt bijvoorbeeld alleen schade aan anderen. Gelukkig vergoeden de WA Beperkt Casco en WA Casco autoverzekeringen wel de schade bij brandschade.

De meeste autobrandverzekeringen bieden verder de volgende voordelen:

  • Vergoeding voor de opgelopen schade aan de wagen na een brand
  • Brand aangestoken door vandalisme
  • De opgelopen schade door een kortsluiting in het elektronisch systeem van de auto, blikseminslag of een kortsluiting in het elektrisch systeem van de auto.

Autobrandverzekering vergelijken

De financiële gevolgen van een autobrand zijn in de meeste gevallen enorm. Het is daarom goed om een verzekering te vinden die je verzekert tegen autobrand. Door de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, kun je geld besparen op je premie kosten.

Op deze pagina kun je de verschillende autobrandverzekeringen vergelijken. Hier bieden wij je goede en betrouwbare verzekeraars aan. Zij kunnen je voorzien van een geschikte verzekering die voldoet aan je wensen. Zodat je geen zorgen meer hoeft te maken over de eventuele financiële gevolgen van een autobrand.

Soorten dekking autobrandverzekering

Een autobrandverzekering is niet verplicht. De WA verzekering dekt alleen de schade die ja aan andere voertuigen en/of personen toebrengt met je auto. Het dekt geen schade door brand. Als je een WA + beperkt casco of WA volledig casco hebt, dan is schade aan je eigen auto gedekt en wordt ook brandschade vergoed. Brand die aangestoken is door vandalisme wordt alleen bij WA volledig casco vergoed.

Bespaar kosten door een autobrandverzekering te vergelijken

Het vergelijken van een autobrandverzekering kan je niet alleen geld besparen, maar het geeft je ook een gerust gevoel. Je auto is in ieder geval verzekerd bij een eventuele brand.  Iedereen is anders en gaat anders met risico’s om, maar niemand wilt toch geconfronteerd worden met hoge kosten. Jij toch ook niet?

Je kunt hier de verschillende autobrandverzekeringen met elkaar vergelijken en ook afsluiten. Zo krijg je direct een goed overzicht welke verzekering het beste bij je wensen en eisen past. En je vele euro’s besparen door verzekeringen te vergelijken.

Veelgestelde autobrandverzekering vragen

Wat zijn de kosten van een autobrandverzekering?

De hoogte van de kosten voor een autobrandverzekering is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Type auto
  • Woonplaats
  • Risico
  • Type dekking

Wat de exacte hoogte van een autobrandverzekering is, is om die reden moeilijk van te voren te zeggen, omdat dit per situatie verschillend is.

Is een autobrandverzekering een verplichte verzekering?

Volgens de Nederlandse wetgeving behoort een autobrandverzekering niet tot een verplicht af te sluiten verzekering. Echter is deze wel sterk aan te raden.

Autobrandverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars