Wat kost een autoverzekering?

Het is goed voor te stellen dat u de kosten autoverzekering graag wilt weten. De kosten autoverzekering hangen af van het type auto, leeftijd/ervaring bestuurder en het aantal schadevrije jaren. Lees er hier meer over.
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Goedkope autoverzekering vergelijken

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Aegon

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Het is dus lastig om een duidelijk antwoord te geven op de vraag ‘wat kost een autoverzekering?’. Het kan daarom handig zijn om onze vergelijkingstool te gebruiken zoals op onze website. U vult hier de zoekfunctie in en binnen enkele seconden komt er een lijst met autoverzekeringen tevoorschijn die aan uw zoektermen voldoen. Ook komen de autoverzekering kosten per aanbieder in beeld. Dit maakt het extra makkelijk om de kosten per autoverzekering te achterhalen en de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Het is altijd wel een “strijd” om een goede indicatie te vinden van de wijze waarop de tarieven van een autoverzekering worden berekend. Er wordt namelijk wel met een groot aantal factoren rekening gehouden en zijn die over het algemeen wel hetzelfde voor elke verzekeringsmaatschappij. Het verschil ligt in het gewicht welke toegekend wordt aan de factoren en de invloed op de premie van de bedrijfsfactoren zoals de operationele kosten. Zo een autoverzekering kan dus wel vele kanten opgaan als het erop neer komt om de kosten te berekenen dien je er wel goed op te letten bij het willen afsluiten van eentje.

De leeftijd heeft een grote invloed

Alles draait bij een verzekering nu om de kans (statistisch gezien) dat er wat mis kan gaan en vormen jongeren de grootste risicogroep. De premie voor een persoon die pas zijn of haar rijbewijs heeft behaald, zal dus hoger liggen dan voor iemand die al een aantal jaren deelneemt aan het verkeer. Ook tussen de verzekeraars is er sprake van grote verschillen en is het maken van een vergelijking dus wel aangeraden. Dat kan gewoon online plaatsvinden en krijg je zo een compleet beeld van de kosten van een autoverzekering. Ook van invloed op de premie, is de woonplaats van de aanvrager. Ook hier maken de verzekeringsmaatschappijen gebruik van statistieken waaruit er afgeleid kan worden in welke gebieden de meeste ongelukken in het verkeer plaats vinden. Zo kan het gebeuren dat de premie van twee identieke auto’s bij dezelfde verzekeringsmaatschappij toch verschillen zullen vertonen. De factor mens (de aanvrager) speelt dus ook een grote rol.

Elke aanbieder hanteert namelijk andere prijzen en veel hangt af van diverse criteria.  Enkele belangrijke gegevens zijn:

  • Type auto
  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • Ervaring bestuurder
  • Het aantal kilometers dat u rijd
  • Aantal schadevrije jaren
  • Kortingen/acties die aanwezig zijn

Vergelijk daarom nu eenvoudig op onze website de beste autoverzekering, wa of aansprakelijkheidsverzekering.

Mogelijkheden om de kosten omlaag te krijgen

Goed rijgedrag wordt altijd beloond en gebeurt dat in de vorm van schadevrije jaren. Met een aantal jaren, kan de korting op de premie flink oplopen. Bij het berekenen van de kosten, hanteert niet elke maatschappij dezelfde korting voor de schadevrije jaren. Ook voor zulke gevallen is het maken van een vergelijking dus geen slecht idee. Wie ervoor kiest om een allrisk verzekering af te sluiten, kan op een hogere premie rekenen, maar krijg je daar natuurlijk wel een ruimere dekking voor terug. Een tussenweg is de gedeeltelijk casco verzekering en kunnen personen die meer dan één auto laten verzekeren ook altijd op een korting rekenen.

 

De kosten verbonden aan een autoverzekering zijn dus vrij uniform als gekeken wordt naar de soort en ligt het verschil nu in het gewicht welke door de verzekeraar aan de verschillende factoren gegeven wordt. Als aanvrager heb je ook wat invloed op de premie in de vorm van de schadevrije jaren, maar hangt het grootste deel toch af van de wijze waarop de verzekeraar bij het berekenen te werk gaat.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars