Fietsverzekering

Ontdek de beste en goedkoopste fietsverzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Fietsverzekering vergelijken

N
Uitgebreide dekking voor diefstal en schade
N
Accu meeverzekerd
N
Aanschafwaarde vergoed
N
Diefstal meeverzekerd

Premie vanaf:

Bereken het

 

Unive

N
3 maanden 50% korting
N
Accessoires, inclusief helm, meeverzekerd
N
24/7 hulp
N
Dagelijks opzegbaar

Premie vanaf:

Bereken het

 

Inshared

N
Pechhulp gratis meeverzekerd
N
HEMA cadeaubon t.w.v. 7.50
N
Aankoopbedrag tot €3500 verzekerd
N
Diefstal meeverzekerd

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

unive logo
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

In tegenstelling tot een voordelige autoverzekering is een fietsverzekering geen verplichte verzekering, maar wel net zo handig. Fietsen raken namelijk met grote regelmaat en gemakkelijk beschadigd. Door jou zelf of door een anders toedoen. Woon je toevallig in een drukke stad? Dan is de kans op beschadiging of zelfs diefstal van jouw fiets nog groter.

De over het algemeen vrij lage premies van fietsverzekeringen wegen vaak wel op tegen de kosten van reparatie of het aanschaffen van een geheel nieuwe fiets. Het kopen van een nieuwe fiets zoals bijvoorbeeld een racefiets, vraagt een groot financieel offer. Je moet er dan ook niet aan denken dat zo een grote investering verloren wordt. Door bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Met een passende fietsverzekering zorg je er voor, dat het risico van kosten door diefstal of beschadiging van de fiets, wordt gedekt door de verzekeraar. Een fietsverzekering is op onze website voor elk soort fiets te vinden. Van e-bike verzekeringen tot speed pedelec verzekeringen en van stadsfiets verzekeringen tot bakfiets verzekeringen.

Fiets verzekeren? Dit moet je weten

Een fietsverzekering is zoals al aangegeven geen wettelijk verplichte verzekering, echter is deze in een fietsland als Nederland zeker aan te raden. Door diefstal kun je bijvoorbeeld jouw investering die gedaan is in een goede fiets in één keer kwijt raken. Om maar even een scenario te benoemen. Om deze reden doe je er goed aan om over te gaan op de fiets verzekeren. Zo houdt je na bijvoorbeeld diefstal of ernstige beschadiging geen financiële schade over.

Verzekeraars hebben een aantal vereisten die ze stellen. Zo moet je er bijvoorbeeld alles aan doen om schade aan de fiets en diefstal te voorkomen. Wij hebben een aantal handige tips voor je opgesteld om je te helpen bij het afsluiten van een fietsverzekering;

  • Volg aanwijzingen van verzekeraars op, probeer de kans op diefstal en schade te minimaliseren.
  • Gebruik een ART-goedgekeurd slot met minimaal twee sterren.
  • Let goed op de eisen van een verzekeraar. Niet voldoen aan gestelde eisen kan er toe leiden dat er niet wordt uitgekeerd in geval van beschadiging of diefstal.
  • Ook je e-bike kan verzekerd worden op de fietsverzekering!
  • Voor een fiets geldt geen verzekeringsplicht. Echter is deze verzekering wel aan te raden om hoge financiële kosten gedekt te hebben bij reparatie of vervanging van de fiets.
  • Op zoek naar de laagste premie? Maak dan gebruik van onze online fietsverzekering vergelijken tool op de website.

De beste fietsverzekering vinden, hoe doe ik dat?

Ben je op zoek naar de beste fietsverzekering? Bekijk dan goed van te voren naar de vergoedingen. De beste fietsverzekeringen kennen namelijk een erg ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaar krijg je bij diefstal bij de beste maatschappijen 100% van het verzekerde bedrag vergoed.

Een fietsverzekering kun je inschakelen op het moment dat jouw fiets beschadigd of gestolen is. De fietsverzekering wordt veelal afgesloten voor nieuwe fietsen tot maximaal een paar jaar oud. Niet alle maatschappijen bieden een fietsverzekering aan. Wij raden je aan om de verschillende maatschappijen eerst goed met elkaar te vergelijken op het gebied van voorwaarden en gestelde premies.

Op onze website bieden wij je de mogelijkheid om verschillende aanbieders van fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze mogelijkheid bieden wij door middel van een handige tool. Je doet er goed aan om hier gebruik van te maken. Dit om er zeker van te zijn dat je de beste fietsverzekering afsluit die voldoet aan jou wensen, met de laagst mogelijke premie!

Op zoek naar een goedkope fietsverzekering?

Niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden fietsverzekeringen aan. Wij raden je aan om de fietsverzekering ook niet af te sluiten bij de verkoper van de fiets. Deze zijn over het algemeen een heel stuk duurder dan online. Wat wel aan te raden is, om online fiets verzekeringen te vergelijken met de beste voorwaarden en tegen de laagste premie. Wanneer je besluit de fietsverzekering online af te sluiten, is de fiets ook gelijk al verzekerd.

Om je te helpen bij het vinden van een goedkope fietsverzekering. Hebben wij van aansprakelijkheidsverzekering.com een handige tool opgesteld. In de tool kun je gemakkelijk en snel verschillende aanbieders van fietsverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo ben je er van verzekerd dat je snel en eenvoudig een goedkope fietsverzekering kunt afsluiten.

Fietsverzekering vinden via ons

Een goedkope fietsverzekering vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest aan de hand van onze fietsverzekering vergelijken tool op de website!

Vul eenvoudig en snel een aantal persoonlijke gegevens in wat betreft jouw woonplaats en soort fiets. Vervolgens, zullen wij deze gegevens meenemen en de verschillende aanbieders van fietsverzekeringen met elkaar voor je vergelijken. De resultaten hiervan worden vervolgens aan je getoond in een handig overzicht. Zo ben je er zeker van dat jij de beste fietsverzekering afsluit, met de laagst mogelijke premie!

Fiets verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars