Speed pedelec verzekering

Ontdek de beste en meest goedkope speed pedelec verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Speed pedelec verzekering vergelijken

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Wij bieden de mogelijkheid om hier speed pedelec verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een andere benaming voor een speed pedelec is een high speed e-bike. Heb jij dus een speed pedelec maar weet je niet goed welke verzekeraar het beste bij jou past? Dan kan je hier je speed pedelec verzekeraars met elkaar vergelijken om er zeker van de te zijn dat jij uiteindelijk de beste verzekering afsluit met de beste polisvoorwaarden en laagste premie voor jouw speed pedelec verzekering.

Wetgeving speed pedelec verzekering

Een speed pedelec of high speed e-bike is een gemotoriseerde fiets met trapondersteuning. Deze high speed e-bikes kunnen snelheden bereiken van wel 45km per uur! Omdat de speed pedelec deze hoge snelheden kan bereiken zitten hier strengere regels aan verbonden dan voor bijvoorbeeld een standaard e-bike. Een standaard e-bike of ook wel elektrische fiets genoemd zijn fietsen met trapondersteuning die slechts 25 km per uur kunnen bereiken.

Sinds Januari 2017 is de wetgeving zo dat de speed pedelec  als een wordt bromfiets gezien, deze wetwijziging heeft als consequentie dat de speed pedelec ook moet worden verzekerd als een bromfiets. Maar welke speed pedelec verzekering heb je nodig? Als je met een high speed E-bike op de openbare weg wilt mogen rijden, moet je aan de volgende eisen kunnen voldoen:

  • De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn
  • De bestuurder moet in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs
  • De speed pedelec moet zijn voorzien van een kenteken
  • De high speed E-bike moet minimaal voor de Wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd zijn
  • Er moet verplicht een achteruitkijkspiegel op de speed pedelec zitten
  • Je moet voldoen aan de bijbehorende snelheidsregels.
  • Voldoen aan helmplicht

Verplichte WA verzekering speed pedelec

Als bestuurder van een speed pedelec ben je sinds Januari 2017 verplicht om een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te hebben gesloten. De basis van een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) zorgt er voor dat je verzekert bent voor schade die je toebrengt aan anderen of eigendommen van anderen tijdens het rijden met een speed pedelec. Hiervoor gelden verder de zelfde regels als die van een bromfiets verzekering.

Naast de verplichte WA verzekering speed pedelec bieden veel verzekeraars ook pakketten aan met aanvulling op de dekking van de WA. Dit wordt WA+ Of All-risk genoemd, De WA+ pakketten bevatten bijvoorbeeld ook vaak dekking tegen diefstal of schade door natuurelementen (bijvoorbeeld bij storm), terwijl een All-risk verzekering alle mogelijke dekkingen van een verzekeraar bevat. De inhoud en regels per pakket kunnen per verzekeraar nog wel eens verschillen. Vergelijk deze dus goed met elkaar op onze website zodat je weet welke het beste bij jou past voordat je besluit er een af te sluiten.

Wat kost WA verzekering speed pedelec?

Kosten van een WA verzekering voor een speed pedelec zijn per verzekeraar verschillend en is afhankelijk van verschillende factoren. Je doet er daarom goed aan om voordat je een verzekering afsluit, de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken op het gebied van prijs en de inhoud van pakketten die ze aanbieden. Sommige verzekeraars bieden namelijk pakketten aan waar minder bij zit inbegrepen dan bij anderen.

Bedenk van te voren goed waar je precies voor verzekerd wil zijn en kijk vervolgens bij de verschillende verzekeraars op onze website welk tarief zij hiervoor rekenen. Hier kan namelijk nogal verschil in zitten.

Wat is de beste speed pedelec verzekering?

Er zijn veel verschillende verzekeraars en elke verzekeraar werkt met verschillende regio’s die verschillende risicoprofielen hebben. Dit is van invloed op jouw premie, hoe hoger het risico profiel hoe hoger de premie kan uitvallen. Vergelijk de verzekeraars dus goed met elkaar om er zeker van te zijn dat jij de beste speed pedelec verzekering voor jezelf uitkiest waar de beste polis voorwaarden en de laagste premie aan verbonden zit.

Speed Pedelec verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars