Beste All Risk Autoverzekering

Ontdek de beste all risk autoverzekering van 2021 hier.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beste All risk autoverzekering 2021

Centraal Beheer

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Uniek: Zelf je autoverzekering samenstellen
N
3 jaar lang de aanschafprijs van uw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
N
Ruim 500.000+ klanten in NL

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Hoge no-claimkorting tot wel 82%
N
Optie voor 5 extra dekkingen
N
Handige schade app

Premie vanaf:

Bereken het

 

FBTO

N
Zowel WA, WA+ als All Risk
N
Extra dekking mogelijk
N
Inzittende kunnen meeverzekerd worden
N
FBTO Alarmcentrale krijgt 8,7

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Deelname aan het verkeer komt nog altijd met de erbij horende risico’s en is het daarom nodig om uit te kijken naar een passende verzekering. Dat is ook verplicht gesteld volgens de wet en moet elke auto dus over een geldige WA-verzekering beschikken voor ermee op de openbare weg gereden mag worden. Naast de basis verzekering, is het mogelijk om een mini casco of volledig casco verzekering af te sluiten. Deze bieden een ruimere dekking aan en is de allrisk verzekering natuurlijk de meest volledige. Uit de naam kan al afgeleid worden, dat de auto voor heel wat schadegevallen verzekerd is, maar zorg je er wel voor om de beste allrisk auto verzekering af te sluiten.

Allrisk verzekering duur?

Velen kijken nog altijd ervan op om een allrisk auto verzekering af te sluiten omdat de premie hoog uitvalt. Wie echter op onderzoek uitgaat, zal snel erachter komen dat de verschillen nooit drastisch zijn en bovendien wel de moeite waard zijn in vergelijking met alle voordelen die een allrisk verzekering biedt. Om dat te begrijpen moet er daarom gekeken worden naar alle soorten van schade die door zo een verzekering zullen worden vergoed. Daar hoort natuurlijk ook alle schade bij horende bij een verkeersongeval en vallen daar onder andere blikschade, maar ook letsels bij. Waar het bij een standaard WA-verzekering alleen maar gaat om de schade aangericht aan de tegenpartij bij eigen schuld, zal bij een allrisk verzekering in alle gevallen de schade vergoed worden, dus ook wanneer jij de veroorzaker bent.

Een ongeluk schuilt nog altijd in een hoekje en kunnen we allemaal wel een keertje in de fout gaan. Ook de kosten voor de medische behandeling van niet alleen de bestuurder, maar ook de passagiers, zullen door de verzekeringsmaatschappij worden vergoed. Schade aan de auto kan ook optreden als gevolg van een overstroming, hagel of bij botsing met een dier. Dit alles is ook opgenomen in de dekking en hoort diefstal daar ook bij. Het afsluiten van een allriskverzekering is dus terecht een besluit waar je niet te lang mee moet wachten.

Dekking All risk auto verzekering

In tegenstelling tot de standaard WA-verzekering, is het voor een allriskverzekering niet wettelijk bepaald wat de voorwaarden moeten zijn. Dat betekent dus, dat er voor het afsluiten wel gekeken dient te worden naar alle voorwaarden. Naast het dekkingsbedrag, moet ook de hoogte van het eigen risico meegenomen worden. Het eigen risico voorkomt dat er voor relatief kleine schadegevallen er steeds een beroep gedaan zal worden op de verzekering. De reparaties kunnen dus beter betaald worden uit eigen zak. Wie echter wenst om geen eigen risico te betalen, kan dat altijd kenbaar maken aan de verzekeraar en zal de premie wel overeenkomstig berekend worden. De optie om geen eigen risico te betalen komt het voordeligst uit voor gevallen waarbij het risico het hoogst is, zoals bij bedrijfsvoertuigen. Na een jaar schadevrij gereden te hebben wordt je bij sommige verzekeringsmaatschappijen zoals Inshared ook nog beloond.

Naast het eigen risico gaat het bij een allrisk verzekering natuurlijk ook om de compensatie in de “worst case scenario”. Daarbij zal de schade zodanig zijn, dat de auto vervangen zal moeten worden. Het besluit om de auto niet meer te laten repareren wordt genomen wanneer de kosten hoger uitvallen dan de aanschaf van een andere auto.

Hieraan zijn er strenge regels verbonden

De verzekeraar zal nooit een compensatie uitkeren die hoger is dan de waarde die het voertuig had op het moment van het ongeluk. Het is dus begrijpelijk dat men uit zal gaan van de dagwaarde. Om die te berekenen zal men kijken naar het model, bouwjaar en de kilometerstand. alle gegevens kan de verzekeraar gewoon halen uit het bestand van de RDW. als eigenaar van de auto kan je altijd ook zelf een berekening (laten) uitvoeren en dat naast die van de verzekeraar leggen. Een aparte regeling wordt gehanteerd wanneer het gaat om een nieuwe auto of eentje die nog onder de nieuwwaarde regeling valt. Volgens deze regeling, zal het uitgekeerd bedrag even hoog moeten zijn om de aanschaf van een nieuwe auto te garanderen. Gewoonlijk wordt deze regeling ook nog toegepast voor auto’s die al een jaar of drie oud zijn. Bij sommige verzekeraars zoals Ditzo, kan de periode waarover de regeling geldt, worden uitgebreid. De beste allrisk verzekering gaat natuurlijk uit van een maximale dekkingsperiode voor de nieuwwaarderegeling en let je daar zeker wel op.

Bij veel verzekeraars wordt er niet ingewikkeld gedaan om als de benadeelde zelf een garage naar keuze uit te zoeken en de auto daar te laten repareren. De kosten worden dan gewoon vergoed en heb je er geen omkijken meer naar. Er zijn echter ook verzekeringsmaatschappijen die zelf een reparateur aan zullen wijzen, maar zal dat in de praktijk geen verschil uitmaken. In beide gevallen wordt de schade vergoed door de verzekeringsmaatschappij en krijg je als verzekerde een compleet herstelde auto voor terug.

Allrisk verzekering van de auto in het buitenland

De voordelen die zo een allriskverzekering allemaal te bieden heeft, houden niet op bij het oversteken van de grens. Over het algemeen blijft de verzekering geldig voor de meeste Europese landen en zelfs daarbuiten. Voor het op stap gaan, is het echter beter om navraag te doen bij de maatschappij en zijn er soms afwijkende voorwaarden van toepassing. Vooral op het punt van diefstal van de auto, is men vaak nogal streng. Zo wordt bij OHRA voor sommige auto’s die veel worden gestolen een extra beveiliging geëist. Met zo een allriskverzekering komt er ook een pechhulp regeling en hoort ook rechtsbijstand erbij.

Jouw trouwe vierwieler is nog altijd een flinke investering en wordt die het best in bescherming genomen door middel van een allriskverzekering. Uitkeren van schade, ook wanneer jij de veroorzaker bent, is zo gegarandeerd en worden ook alle kosten vergoed wanneer de auto total-loss wordt verklaard. Ook in het buitenland is de verzekering nog geldig en is het afsluiten van een (additionele) rechtsbijstandsverzekering voor de inzittenden een goed idee. Bij het bekijken van de beste aanbieders, dient er ook gevraagd te worden naar de voorwaarden voor het opzeggen van de verzekering en de mogelijkheid om de schadevrije jaren mee te nemen.

Beste all risk autoverzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars