Beste Opstalverzekering

Ontdek de beste opstalverzekering in 2020.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat

Beste opstalverzekeringen in 2020

centraal beheer logo

N
Keert het schadebedrag uit of regelt het herstel
N
Nooit onderverzekerd
N
Glas in ramen en deuren standaard meeverzekerd
M
Bij ernstige schuld aan de schade

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

N
Nooit onderverzekerd
N
Zonnepanelen standaard meeverzekerd
N
Altijd rekenen op direct schadeherstel
M
Niet voor gehuurde woningen

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Inshared

N
Verzekerd voor schade van brand storm
N
Optie voor All risk dekking
N
Nooit onderverzekerd
M
Inboedel niet meeverzekerd

Premie vanaf:

Afhankelijk woning

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Investeren in ontroerend goed is nog altijd een van de duurzaamste die er is en zou het wel niet verstandig zijn om die investering passend te laten verzekeren. Dat gebeurt dan ook (is trouwens ook verplicht in tal van gevallen zoals bij een hypotheek), maar zorg je er wel voor om de beste opstalverzekering af te sluiten. Dat vereist toch wel wat zoekwerk om alle aanbieders naast elkaar te leggen en zo te zien wat ze te bieden hebben. Belangrijk is wel om te weten wat er allemaal schuilt achter de polis omdat je dat nu eenmaal niet uit wilt vinden wanneer de schade al geleden is en het moment aangebroken is dat de verzekeraar moet inkomen. Wie echter een weloverwogen besluit heeft genomen bij de selectie van de juiste verzekeraar, hoeft zich echter helemaal geen zorgen te maken en mag altijd rekenen op een vlotte afhandeling.

Voordelen van opstalverzekering

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij het afsluiten van een opstalverzekering er van uitgegaan dat niet alleen het hoofdpand verzekerd is, maar ook alle andere opstallen op het terrein. Dat kan variëren van een garage tot een schuur en zorgt deze ruime dekking wel voor een geruststelling. De waarde van deze opstallen dient namelijk niet onderschat te worden en raken ze in de meeste gevallen ook beschadigd. Centraal Beheer verzekert ook schade aan een kantoor of praktijkruimte welke deel uitmaakt van het pand. Belangrijk ook bij een opstalverzekering, is het feit dat er niet alleen vergoed zal worden bij brandschade, maar ook andere vormen van schade. Denk maar aan een forse tak of een boom die op het pand komt te vallen en een ravage aan zal richten. Ook in deze gevallen kan er gelijk een beroep gedaan worden op de verzekeraar.

Om te voorkomen dat de schade zich zal gaan uitbreiden door bijvoorbeeld water dat naar binnen sijpelt, stellen de meeste verzekeraars altijd een bedrijf ter beschikking die gelijk in actie komt om erger te voorkomen. De beschikbaarheid van zo een bedrijf is dan ook altijd 1x24u en op elke dag van de week. De rekening wordt keurig naar de verzekeringsmaatschappij opgestuurd. Deze optie is zeker van groot belang en neem je het wel mee op de zoektocht naar de beste opstalverzekering. Belangrijk bij elk opstal is dat ook elke verbouwing meeverzekerd is. Bij FBTO wordt er daar ook rekening mee gehouden en wordt het aangeraden om een aparte glasverzekering af te sluiten.

Wat krijg je voor de opstalverzekering?

Met het afsluiten van een opstalverzekering is het goed om te weten wat er precies aan vergoeding uitgekeerd zal worden wanneer het pand totaal vernietigd wordt. Daar is er bij brand meestal wel sprake van en moet het bedrag dat uitgekeerd zal worden dan wel voldoende zijn om het pand weer precies zo op te kunnen zetten. Alles zal dan afhangen van de herbouwwaarde en moet die dan ook nauwkeurig bepaald worden. De hoogte van de premie hangt er namelijk ook van af. Voor het bepalen van de herbouwwaarde kan worden uitgegaan van de taxatiewaarde van het pand zelf. Van het pand zelf, omdat alleen die waarde relevant is. Wat wel meegenomen dient te worden, zijn de kosten om het terrein weer bouwrijp te maken. Het afbreken van het oud pand en afvoeren van al het materiaal kost ook een aardig bedrag en is het wel handig wanneer de verzekering ook voor die kosten in zal komen.

Bij een opstalverzekering is ook schade aan de fundering meegenomen en ook het verwijderen. Dat kan nogal een zware en kostbare klus worden waarbij de verzekerde niets uit eigen zak hoeft te betalen. Bij grote schade aan het pand zal het niet mogelijk zijn om er te verblijven en biedt de Altijd Wonen Garantie van Ditzo de mogelijkheid om geheel kosteloos jouw intrek te nemen in een huurwoning.

Volledige dekking met de opstalverzekering?

De opstal mag dan wel verzekerd zijn, maar hoe zit het dan met de rest? De inboedel is ook veel waard en zal de vervanging ook veel geld kosten. Wie een combinatieverzekering afsluit of woonverzekering afsluit, mag dus op een complete dekking rekenen en geeft dat altijd een geruststellend gevoel. Een inventarisverzekering of eentje die schade aan de voorraad dekt, zijn ook altijd verstandig om af te sluiten. Belangrijker is het, om ervoor te waken dat de herbouwwaarde wel duidelijk omschreven is en er geen twijfels over zullen zijn wanneer het moment aangebroken is om de vergoeding te ontvangen. Het is daarom belangrijk om na verloop van tijd (gewoonlijk om de 5 jaren) een herschatting van de waarde te maken. Naast het meenemen van de inflatie, dient er bij het bepalen van de waarde ook gekeken te worden naar de kosten voor de arbeid. Niet elk aannemingsbedrijf hanteert namelijk hetzelfde bouwtarief en is het beter om voor het berekenen van de herbouwwaarde niet uit te gaan van het laagste tarief, maar gewoon het gemiddelde te pakken.

Het is in elk geval wel belangrijk om in acht te nemen dat het pand in dezelfde staat wordt herbouwd.

Pas na het bepalen van de herbouwwaarde, zal de hoogte van de premie berekend kunnen worden en zal de bij de beste opstalverzekering er altijd een voordelig tarief uit voortvloeien. Bij Inshared wordt elke verzekerde een herbouwwaardegarantie geboden en is er dus nooit sprake van onderverzekering.

Ook bij appartement of pand handig

Het is de eigenaar die verantwoordelijk is voor het verzekeren van de opstal, ook bij een huurpand of appartement, maar behoudt de huurder zich het recht om aan aanvullende verzekering af te sluiten. Wie een langdurig huurcontract aangaat, zal meestal op eigen kosten wat aanpassingen laten verrichten aan het pand zelf. Vaak wordt er bijvoorbeeld voor gekozen om de badkamer aan te pakken of komt er een nieuwe keuken. Zo een investering kan meegenomen worden in de inboedelverzekering en hoeft de eigenaar van het pand er niet erbij worden gehaald.

Een opstalverzekering afsluiten is dus het beste wat er gedaan kan worden op het gebied van bescherming van jouw investering en is het ook nog verplicht gesteld wanneer er een hypotheek genomen wordt. De ruime dekking voorziet in alle gangbare schadegevallen en let je bij het afsluiten er wel op dat de fundering meegenomen is en ook nog de kosten voor het opruimen. De herbouwwaarde dient nauwkeurig bepaalt te worden waarbij het gangbaar is dat die om de 5 jaar wordt herzien. Bij OHRA kan er worden gerekend op een Direct Schade Herstel Service en wordt er gelijk ingegrepen bij een schademelding.

Beste opstalverzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars