Wat is WA + Beperkt casco?

De WA verzekering oftewel de WA autoverzekering vergoedt de schade waar je als autobezitter verantwoordelijk voor kunt raken, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Wettelijke Aansprakelijkheid dus gedekt, en zodoende is elke autobezitter dan ook verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Er zijn echter ook nog andere autoverzekeringen, die meer dan alleen de WA dekken. Een voorbeeld daarvan is WA + beperkt casco. Een andere is de Allrisk WA verzekering.

Uitleg WA + beperkt casco

Een autoverzekering met WA én een beperkt casco dekking bevat naast de verplichte WA-dekking ook bepaalde regelingen omtrent schade aan de eigen auto of voertuig. Dat wil niet zeggen dat je automatisch verzekerd bent voor alles wat er na een incident mankeert aan je auto, maar onder bepaalde voorwaarden worden er wel kosten vergoed. Zo zijn schade door diefstal, brand, storm en een ruitbreuk vaak vergoed onder de WA+ beperkt casco autoverzekering. Wel is het belangrijk te beseffen dat ook dan pas schade wordt vergoed vanaf een bepaald minimumbedrag. Vergelijk alle mogelijkheden en aanbieders op onze vergelijkpagina.

De Beperkt casco optie is een aanvulling op de wettelijke verplicht WA verzekering welke iedere rijder officieel moet hebben. Het dekt hierom ook aanvullende zaken zoals hierboven genoemd. De premie hiervoor is daarom ook lichtelijk hoger. De autoverzekering welke het meest dekt is allrisk verzekering, deze dekt zowel alle schade aan het eigen voertuig als een ander voertuig.

Cruciaal is om te weten dat een WA verzekering niet hetzelfde is als een aansprakelijkheidsverzekering. Veel mensen zijn hierover in de war. Een WA verzekering is een verplichte verzekering als rijder, een aansprakelijkheid is in feite een verzekering om u te dekken tegen schade welke u zelf veroorzaakt. En deze is dus niet verplicht.

 

Wat is WA + Beperkt casco?
5 (100%) 22 votes