Scootmobiel verzekering

Ontdek de beste en meest goedkope scootmobiel verzekering.

N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Scootmobiel verzekering vergelijken

N
Al vanaf 2 tientjes per maand
N
Schade vanuit uw bedrijf aan andere
N
Tot 20 medewerkers mogelijk
N
Verzekering is niet verplicht

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Ohra

N
Schade aan anderen of hun spullen
N
Schade snel afgehandeld
N
Online afsluitbaar
M
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Unive

N
Schade aan anderen
N
Online afsluitbaar
N
Premie volledig op maat
N
Alleen voor ZZP'ers

Premie vanaf:

Afhankelijk bedrijf

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Om deze reden ben je aan de wet verplicht om een scootmobiel verzekering af te sluiten wanneer je met een scootmobiel wil deelnemen aan het verkeer in Nederland.

Een scootmobiel bereikt over het algemeen maar een lage snelheid, toch sluit deze lage snelheid niet uit dat deze motorrijtuigen geen schades of misschien wel letsel bij andere weggebruikers kunnen veroorzaken. Om eventuele benadeelden financieel te kunnen beschermen is de WA verzekering voor de scootmobiel in Nederland een verplichting om deel te mogen nemen aan het verkeer met een scootmobiel.

Maar hoe regel je de verzekering voor een scootmobiel? Wij leggen het je uit en bieden op onze site aan de hand van een gemakkelijke tool, de mogelijkheid om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Om uiteindelijk de beste scootmobiel verzekering af te sluiten, die aan jouw wensen en eisen voldoet. Het afsluiten van een scootmobiel verzekering is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Moet je een scootmobiel verzekeren?

De verzekeringsplicht rust op de ten naam gestelde eigenaar van de scootmobiel. Wanneer je met het voertuig aan het verkeer wil nemen op de openbare weg, is het in Nederland verplicht om de scootmobiel te hebben verzekert. Een addertje onder het gras hierin is , dat je ook bij het gebruiken van het voertuig buiten de openbare weg verplicht bent om het voertuig te voorzien van een passende scootmobiel verzekering

Wanneer je niet beschikt over een verzekering voor de scootmobiel loop je de kans op een hoge bekeuring voor het onverzekerd deelnemen aan het verkeer met een motorrijtuigen. Wanneer je onverzekerd deel neemt aan het verkeer en je veroorzaakt schade of je krijgt een ongeluk is de daar me gepaarde schade niet gedekt en sta je er volledig zelf voor. Met alle gevolgen van dien

Voor jouw eigen financiële welzijn en de welzijn van medeweggebruikers doe je er dus goed aan om voordat je met jouw scootmobiel deelneemt aan het verkeerd een passende scootmobiel verzekering af te sluiten.

Op onze website bieden wij je de mogelijkheid om aan de hand van een gemakkelijke tool verschillende scootmobiel verzekeraars met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de resultaten die hier uit komen kun jij gemakkelijk de beste scootmobiel verzekering af sluiten, die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en eisen!

Waaruit bestaat de verzekering scootmobiel?

Afhankelijk van de waarde van jouw scootmobiel kies je de best passende verzekering. De premie van een gekozen verzekering moet in passende verhouding staan tot de scootmobiel die je bezit. Het is natuurlijk erg zonde om honderden euro’s aan premie te betalen voor een scootmobiel met een lage waarde.

In het geval dat je een verzekering scootmobiel wil gaan afsluiten kun je de keuze maken tussen drie verschillende verzekeringsvormen. Deze zijn als volgt:

  1. WA verzekering (Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering)
  2. WA Plus (Beperkt Casco)
  3. Allrisk autoverzekering
  1. WA verzekering

De WA verzekering is de goedkoopste van de drie, maar biedt daar in tegen ook een beperkte dekking ten opzichte van de andere dekkingsmogelijkheden. De verzekeraar dekt alleen schade die zijn toegedaan aan anderen. Wanneer jij per ongeluk de scootmobiel zelf door eigen fout schade toedoet ben je hier dus niet voor gedekt en sta je hier zelf voor.

  1. WA aanvullend (Beperkt Casco)

Een WA aanvullende verzekering (Beperkt Casco) is een aanvulling op de standaard verplichte WA (Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering). Je bent met een WA aanvullende verzekering bijvoorbeeld ook verzekerd in het geval van diefstal, vandalisme en beschadigingen. Wat het fijne is aan deze verzekering is dat het in tegenstelling tot een autoverzekering niet werkt met schade vrije jaren. In het geval je een claim indient gaat de premie bijvoorbeeld niet omhoog maar blijft deze het zelfde als voorheen.

  1. Allrisk verzekering

De laatste en tevens duurste verzekeringsmogelijkheid is de Allrisk verzekering. De Allrisk verzekering  biedt de meest uitgebreide dekking. Deze verzekeringsvorm is veelal aan te raden voor een nieuwe en dure scootmobiel. Bij schade aan jouw scootmobiel ben je met een Allrisk verzekering in alle gevallen gedekt. Het maakt dan niet uit of de schade door eigen toedoen is gebeurt of door een andere partij.

De goedkoopste scootmobiel verzekering

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste scootmobiel verzekering ben je bij ons aan het goede adres! Vul je gegevens in, in de gemakkelijke vergelijkingstool op onze website en bekijk direct de beste scootmobiel verzekeringen die voldoen aan jouw wensen en eisen. De goedkoopste scootmobiel verzekering is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Scootmobiel verzekering vergelijken en afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars