Beste aansprakelijkheidsverzekering vinden

Ontdek de beste aansprakelijkheidsverzekering in 2020.

Direct naar resultaat
✓ Gratis & Vrijblijvend ✓ Op Maat ✓ Direct Resultaat
N

Vergelijk Direct

N
Gemakkelijk online geregeld
N

Groot aanbod verzekeraars

Beste aansprakelijkheidsverzekeringen in 2020

N
Schade die u aan anderen veroorzaakt
N
Ook bij schade in het buitenland
N
Schade door uw huisdier
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

Ohra

N
Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd
N
Ook verzekerd bij schade aan geleende spullen
N
Geen eigen risico
M
Schade die u met opzet veroorzaakt.

Premie vanaf:

Bereken het

 

FBTO

N
Wereldwijd verzekerd
N
Ook voor schade door huisdieren
N
Basis & allrisk
M
Schade die u met opzet veroorzaakt

Premie vanaf:

Bereken het

 

Wij vergelijken onder andere

Aegon
centraal beheer logo

Onafhankelijk vergelijken

Wij vergelijken alle partijen onafhankelijk, via onze tool kan je zelf filteren.

Z

Betrouwbaar

Aansprakelijkheidsverzekering.com geeft alleen actuele prijzen weer van verzekeraars.

Professioneel

Op onze website vergelijken wij 15+ verzekeraars. Jij kiest wat het beste aansluit.

We lopen elke dag alle soorten van risico’s: het risico op een aanrijding, het risico op een ongeluk tijdens het werk, het risico dat je huis ineens in brand vliegt, ziekte en zelfs overlijden. Mochten deze dingen onverhoopt toch gebeuren, dan brengen ze heel wat kosten met zich mee. Om te voorkomen dat jij of je gezin voor al deze kosten moeten opdraaien, is het aangeraden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering welke schade denkt aan anderen. Deze verzekering ook wel de WA verzekering wordt genoemd, maar het is net wat anders. De WA verzekering is namelijk verplicht, dit is wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit is voor als je een voertuig bezit en wilt rijden. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en kan iedereen afsluiten.

In dit artikel lichten wij uit wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is. Wij geven antwoord op de vraag wat is de beste aansprakelijkheidsverzekering/wa verzekering in 2020.

Het afsluiten van een verzekering is dus niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk. Een van deze verzekeringen is de aansprakelijkheidsverzekering, waarbij je de schade verzekert die je per ongeluk aan een ander hebt toegebracht. Tegenwoordig zijn er een aantal aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen, elk met hun eigen voor – en nadelen. Om je te helpen een voordelige deal af te sluiten, hebben we hier een handig overzicht van de 10 beste aansprakelijkheidsverzekeringen op een rijtje gezet.

beste aansprakelijkheid en wa verzekering

Voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering

 • Verzekering voor het hele gezin. Een aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking als het aankomt op aantal personen. Je verzekert niet alleen jezelf, maar bijvoorbeeld ook je partner, kinderen, inwonende grootouders, personeel, huisdieren, enz.
 • Wereldwijde dekking. Door een aansprakelijkheidsverzekering te nemen, sta je zowel thuis als elders op de wereld, gedekt. Dit geldt dan ook voor kinderen die bijvoorbeeld op kamers wonen.
 • Geen onvoorziene rechtszaak kosten. Omdat het in sommige gevallen kan komen tot een rechtszaak, is het goed een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Hierdoor hoef je niet op te draaien voor kosten van bijvoorbeeld een advocaat.
 • Gastveiligheid. Heb je vanwege je werk of andere reden vaker gasten over de vloer? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering op zijn plaats, in geval een gast thuis bij jouw een ongelukje krijgt.

Aansprakelijkheidsverzekeringen worden maar al te vaak over het hoofd gezien, omdat men deze verzekering minder belangrijk vind. Pas wanneer er iets is gebeurd en je voor hele hoge kosten staat, kom je tot de ontdekking dat het in feite anders had gekund. Helaas is het dan al te laat. Om te voorkomen dat ook jij dezelfde fout maakt, geven we wat meer informatie over aansprakelijkheidsverzekeringen en wat ze precies dekken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals eerder aangegeven is een aansprakelijkheidsverzekering, een verzekering waarbij je een dekking neemt voor schade die je per ongeluk aan een ander hebt toegebracht. Dit kan van alles zijn, maar over het algemeen geldt dat je als het ware gedekt bent wanneer iemand door jouw toedoen lichamelijk letsel of materiële schade oploopt.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een derde – partij dekking genoemd. Wanneer iemand door jouw toedoen gewond is geraakt, dan is deze persoon de derde partij. Deze derde partij kan bijvoorbeeld zeggen dat je voor alle medische kosten moet opdraaien en daarvoor zelfs een rechtszaak tegen je beginnen. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, dan zal de verzekeringsmaatschappij namens jouw optreden door de medische kosten of claimgeld te betalen. Ook kosten bij het aanvechten van een rechtszaak zijn meestal gedekt. Indien je echt op zoek bent naar een verzekering welke de procedure en andere kosten dekt, dan is de rechtsbijstandverzekering de beste oplossing.

Wanneer is een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Wat we mensen heel vaak horen zeggen, is dat ze een aansprakelijkheidsverzekering niet echt nodig hebben: “We zijn altijd voorzichtig” en “In onze buurt loop je zo een risico niet”. Dit zou weleens je grootste fout kunnen zijn, omdat uit ervaring blijkt dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt. Het is daarom verstandig om er in ieder geval over na te denken, een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Neem daarbij de volgende zaken in ogenschouw:

 • Huisdieren. Als het aankomt op aansprakelijkheid, dan hebben de meeste claims tegenwoordig te maken met honden en andere huisdieren, die bijvoorbeeld iemand hebben aangevallen. In deze gevallen wordt jij als eigenaar van het dier verantwoordelijk gesteld voor ongelukken, medische kosten en andere zaken. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, dan zijn huisdieren vaak meeverzekerd en hoef je je over deze zaken geen zorgen te maken. Ook kun je los een dierenverzekering afsluiten.
 • Gasten. Krijg je vaker gasten thuis en serveer je daarbij alcohol, dan is het risico op ongelukken en claims erg groot. Om te voorkomen dat je onnodig in de kosten komt te zitten vanwege een onvoorzichtige gast, is het goed een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Ontvang je elke dag gasten, dan is het des te meer noodzakelijk, omdat het risico ook groter wordt.
 • Buren. Dit aspect is vooral belangrijk wanneer je in een appartementencomplex met meerdere verdiepingen woont. Heb je bijvoorbeeld een waterlek in huis en wordt dit te laat opgemerkt, waardoor ook de buren schade oplopen, dan kunnen schadeclaims enorm zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering zorg je ervoor dat je niet voor dit soort onaangename verrassingen komt te staan.

Het is verder goed om te weten dat een aansprakelijkheidsverzekering net anders werkt dan bijvoorbeeld een inboedelverzekering. Bij een inboedelverzekering gaat het om een vast bedrag, de waarde van je inboedel. Een aansprakelijkheidsverzekering heeft zoiets niet, omdat je moeilijk van te voren kan bepalen hoeveel de medische kosten zullen zijn als je hond bijvoorbeeld een voetganger heeft gebeten. Om deze reden werkt de aansprakelijkheidsverzekering volgens vaste bedragen per incident. In het geval je hond op een moment meerdere mensen heeft gebeten, dan wordt zoiets gezien als een incident waarvoor er een maximaal bedrag aan medische en andere kosten zal worden uitgekeerd aan de derde partij.

Tot slot

Een aansprakelijkheidsverzekering is dus belangrijk en de redenen daarvoor ken je inmiddels al. Voordat je echter overgaat tot het sluiten van zo een deal, is het goed om eerst navraag te doen en een aantal verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Informeer ook goed bij de verzekeringsmaatschappij wat er precies gedekt is, hoeveel het je aan premie gaat kosten en welke voorwaarden gelden. Let dus altijd op de kleine letters.

FBTO aansprakelijkheidsverzekering

De eerste en in feite de beste aansprakelijkheidsverzekering binnen onze top 10 komt van verzekeringsmaatschappij FBTO. Friese Boeren en Tuinders Onderlinge werd opgericht in 1956 als initiatief van enkele Friese boeren en tuinders om de risico’s van het beroep samen te delen.

Tegenwoordig is FBTO deel van de Achmea groep en ben je er terecht voor schade-ziektekosten – en levensverzekeringen. De FBTO aansprakelijkheidsverzekering behoort ook tot dit pakket en zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen schade die je aanbrengt aan een ander (lichamelijk letsel) of aan de spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een kostbare vaas, die je laat vallen.

Het handige aan deze verzekering is, dat je behalve jezelf, ook je partner, kinderen, logees en huisdieren kan meeverzekeren. Dit geldt ook voor studerende kinderen die niet meer thuis wonen. Ben je in het buitenland en krijgt iemand door jouw toedoen ongeluk, dan dekt FBTO dat ook, deze FBTO aansprakelijkheidsverzekering is wereldwijd geldig. Let er wel op dat de FBTO pas zal inspringen wanneer je bij wet verplicht wordt om te betalen.

Deze betaling/vergoeding vanuit FBTO kan gaan tot zeker € 1500.000! Hebben je buren bijvoorbeeld schade opgelopen door een omgevallen boom uit je tuin en moet er daarvoor een deskundige komen om het totaalbedrag aan schade uit te rekenen, dan zal FBTO ook de kosten voor het laten halen van deze deskundige betalen.

In feite is er weinig dat deze aansprakelijkheidsverzekering niet dekt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Zo wordt er niet uitgekeerd als de schade door je auto is aangebracht of als je op het moment van bijvoorbeeld een ongeval aan het werk was. Wat ook goed is om te weten, is dat FBTO een eigen risico van €100 hanteert. Wil je dit liever niet, dan mag dat natuurlijk, maar dan betaal je wel 10% extra aan premiekosten.

Aarzel dus niet langer en sluit vandaag nog je aansprakelijkheidsverzekering af bij FBTO.

Specificaties

 • Dekking voor gezin en huisdieren
 • Wereldwijde dekking
 • Uitkeringen tot € 1500.000

Voordelen

 • Complete dekking
 • Duidelijke premievoorwaarden

Nadelen

Geen

Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering (Achmea)

De tweede aansprakelijkheidsverzekering uit onze top 10 komt van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer. Ook dit bedrijf is onderdeel van de Achmea groep.

Zoals we dat gewend zijn met aansprakelijkheidsverzekeringen, is deze van Centraal Beheer niet alleen voor jezelf, maar ook voor degenen die met jouw in huis wonen. Denk aan je partner, kinderen, grootouders, logees, enz. Ook huisdieren kunnen meeverzekerd worden. Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij, je gezin of huisdier per ongeluk toebrengen aan een ander of aan de spullen van een ander.

Bij Centraal Beheer kun je een aansprakelijkheidsverzekering nemen tot een vastgesteld, maximaal bedrag. Hiervoor heb je de keuze uit 2 bedragen: € 1.500.000,- en € 2.500.000,-. Dit betekent dat Centraal Beheer bij schadeclaims zal uitbetalen tot maximaal € 1.500.000,- of € 2.500.000,-. Het bedrag dat je aan premie zult betalen is dan ook afhankelijk van deze twee verzekeringspakketten.

Wanneer je nu zo een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten bij Centraal Beheer, dan ben je niet alleen in eigen huis maar over de hele wereld verzekerd. Zo ook als je per ongeluk iets stuk maakt bij verblijf in een vakantiehuis in het buitenland. Het voordelige aan de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer is, dat er geen eigen risico is.

Wat dekt de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer niet? Dingen als geld, creditcards, schade door een motorrijtuig en schade door asbest worden niet gedekt.

Specificaties

 • 2 verzekeringsbedragen
 • Wereldwijde dekking
 • Dekking voor gezin en huisdier

Voordelen

 • Compleet pakket
 • Geen eigen risico

Nadelen

 • Dekt geen schade door asbest

OHRA aansprakelijkheidsverzekering

De derde verzekeringsmaatschappij die met haar aansprakelijkheidsverzekering een plekje in onze top 10 heeft weten te bemachtigen is OHRA. OHRA is een dochteronderneming van Delta Lloyd en helpt haar Nederlandse klanten nu al 90 jaren aan verzekeringen en bankproducten. Van dit bedrijf kunnen we daarom met zekerheid zeggen, dat je aan het juiste verzekeringspakket wordt geholpen.

De aansprakelijkheidsverzekering maakt bij OHRA deel uit van de categorie woonverzekeringen. Met de OHRA aansprakelijkheidsverzekering zijn zowel je gezin als huisdier gedekt wanneer ze iemand per ongeluk lichamelijk verwonden of de spullen van een ander beschadigen. Dit soort ongelukjes kunnen altijd gebeuren. Voorkom dat je onnodig, een heleboel geld kwijt bent aan schadeclaims en betaal liever enkele euro’s extra aan een maandelijke premie.

Een OHRA aansprakelijkheidsverzekering dekt bedragen tot maximaal € 1.250.000 of € 2.500.000 en dit geldt over de hele wereld. Ook wanneer je dus in het buitenland een vakantiewoning huurt en daar per ongeluk schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand. Pluspunt aan deze verzekering is, dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Ook is een OHRA aansprakelijkheidsverzekering heel makkelijk zelf te regelen en betalen. Dit doe je namelijk online, via de website van het bedrijf.

Andere dingen die ook verzekerd zijn, zijn bijvoorbeeld schade die je kinderen hebben toegebracht tijdens hun stage, schade bij oppas of logeerpartijen, schade bij het doen van vrijwilligerswerk, enz.

Natuurlijk zijn er ook zaken die niet onder de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA vallen. Zo ben je niet gedekt als je schade veroorzaakt tijdens je werk (daarvoor zijn er andere verzekeringen), aan een geleende auto of bij gebruik van wapens. Al met al is de aansprakelijkheidsverzekering van OHRA een prima optie voor het hele gezin, over de gehele wereld!

Specificaties

 • Verzekering voor gezin en huisdieren
 • Wereldwijde dekking
 • 2 verzekeringsbedragen

Voordelen

 • Dekt schade tijdens stage van kinderen

Nadelen

Geen

InShared aansprakelijkheidsverzekering

Verzekeringsmaatschappij InShared is met haar aansprakelijkheidsverzekering de vierde binnen onze top 10. Met deze aansprakelijkheidsverzekering kan je zowel jezelf, je gezin en je huisdieren verzekeren. Wat verzeker je precies? Schade veroorzaakt door het gezin of je huisdieren aan iemand anders of aan de spullen van een ander persoon. Denk aan de kinderen die tijdens het spelen een kostbare vaas laten vallen of aan de kat, die zijn behoefte doet op de prijzige leren bankstel van de buren! Het kan echt allemaal gebeuren en daarom moet je voorbereid zijn.

InShared aansprakelijkheidsverzekering dekt bedragen tot 1.500.000 per incident of schadegeval. Dit is geldig, zowel in huis als in het buitenland, het is dus een wereldwijde dekking. Een ander pluspunt bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering bij InShared is, dat het premiebedrag wordt bepaald aan de hand van je leeftijd. Het bedrijf gaat ervan uit dat je, naarmate je ouder wordt, ook wijzer wordt en dus minder kans hebt om een ongeluk of schade te veroorzaken. Met leeftijd gaat het premiebedrag daarom omlaag. Dit gaat tot de leeftijd van 70 jaar. Daarna gaat het bedrag weer iets omhoog.

Zoals je ziet, geeft de aansprakelijkheidsverzekering van InShared een nogal ruime dekking. Bijkomend voordeel is, dat je je verzekering vanaf begin tot eind zelf kan regelen. Dit gebeurd online, via de website van InShared. Wat we wel erbij moeten vermelden is, dat InShared voor aansprakelijkheidsverzekeringen een eigen risicobedrag van €100 hanteert. Maar zoals InShared het zelf zegt, is dit bedrag verwaarloosbaar in vergelijking met de enorme schadeclaims waartegen je verzekerd bent.

Wat wordt niet gedekt? Zoals bij de meeste andere verzekeringsmaatschappijen, dekt ook InShared niet alles, als het aankomt op aansprakelijkheid. Zo is er geen dekking op schade aan gehuurde spullen, schade die je veroorzaakt tijdens het werk (dit geldt ook wanneer je voor zaken in het buitenland bent) en natuurlijk wanneer je opzettelijk schade veroorzaakt.

Specificaties

 • Dekking voor gezin en huisdier
 • Wereldwijde dekking
 • Verzekerd tot 1.500.000 per incident

Voordelen

 • Ruime dekking
 • Premie naar leeftijd (levenservaring)

Nadelen

 • Geen dekking op gehuurde artikelen

Klaverblad aansprakelijkheidsverzekering

Verzekeringsmaatschappij Klaverblad heeft een aantal goede verzekeringspakketten in haar assortiment. Een daarvan die ook in onze top 10 is opgenomen, is de Klaverblad aansprakelijkheidsverzekering.

Met het afsluiten van deze verzekering, zorg je ervoor dat je bij schade aan een ander of aan de spullen van de persoon, verzekerd bent, met andere woorden, Klaverblad verzekeringen zal dan, indien dat nodig is, namens jouw betalen. Indien nodig, omdat een uitkering pas gaat plaatsvinden als je bij wet verplicht bent om te betalen, als je dus bij wet aansprakelijk wordt gesteld.

Bij het afsluiten van een Klaverblad aansprakelijkheidsverzekering, kan je kiezen uit 3 verzekeringsbedragen: €500.000,-, €1.250.000,- of €2.500.000,-.Waarvoor staan deze bedragen precies? Als je bijvoorbeeld een verzekering hebt genomen van €500.000, dan betekent het dat per incident (ongeluk) en voor alle verzekerden samen, een maximaal bedrag van €500.000 kan worden uitgekeerd. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger het te betalen premiebedrag per maand.

Zoals bij de meeste andere aansprakelijkheidsverzekeringen, kan je deze van Klaverblad meerdere personen onder 1 pakket verzekeren. Denk aan je gezin, inwonende schoonouders, studerende kinderen op kamers en zelfs je huisdieren. Deze dekking is over de hele wereld geldig, ook wanneer je kinderen bijvoorbeeld op stage zijn of vrijwilligerswerk doen. Ook is schade aan geleende of gehuurde spullen gedekt door de Klaverblad aansprakelijkheidsverzekering.

Pluspunten aan deze aansprakelijkheidsverzekering is, dat je zelf kan kiezen of je een eigen risico wilt of niet. Neem je dat wel, dan maak je kans op een korting op het premiebedrag.

Wat wordt niet gedekt? Natuurlijk kan Klaverblad niet alles betalen. Dekkingen gelden bijvoorbeeld niet wanneer je schade hebt veroorzaakt tijdens een handeling die tegen de wet is, onder invloed van alcohol of andere sterke middelen schade hebt veroorzaakt, enz.

Specificaties

 • 3 verzekeringsbedragen
 • Wereldwijde dekking
 • 14 dagen bedenktijd

Voordelen

 • Dekking op geleende of gehuurde spullen
 • Mogelijkheid voor het kiezen van eigen risico

Nadelen

Geen

AEGON aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering die zeker niet mag ontbreken in onze top 10, is die van AEGON, een bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van verschillende soorten verzekeringspakketten.

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je bij het risico op hoge kosten wanneer je per ongeluk iemand verwond of schade toebrengt aan de spullen van een andere persoon. Met zo een verzekering zal de verzekeringsmaatschappij de kosten betalen, natuurlijk als gebleken is dat je wettelijk verplicht bent om op te draaien voor de kosten, je bent dus aansprakelijk. Dit geldt ook allemaal voor de verzekering van AEGON.

Wanneer je besluit een aansprakelijkheidsverzekering van AEGON te nemen, dan kan je kiezen om alleen jezelf of het hele gezin, inclusief huisdieren mee te verzekeren. Dat betekent dat ook je kinderen die studeren en niet thuis wonen, verzekerd zijn. Hetzelfde geldt voor je gelijnde hond, die bijvoorbeeld een ander dier heeft gebeten. Ook is deze verzekering over de hele wereld geldig. Handig is dat je kosten voor juridische bijstand (wanneer iemand een rechtszaak tegen je begint) kan meeverzekeren bij een AEGON aansprakelijkheidsverzekering.

Bij het afsluiten van deze verzekering, kan je kiezen uit 2 verzekeringsbedragen: €1.250.000,- of €2.500.000,-. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het eerste bedrag, dan kan er bij een ongeluk of schade, tot maximaal €1.250.000,- worden uitgekeerd. Dit is per incident en voor alle verzekerden samen. Bij AEGON heb je standaard geen eigen risico, maar er is wel de optie om dit te verhogen naar €100, €250 of €500.

Het voordelige aan een aansprakelijkheidsverzekering van AEGON is, dat je het geheel zelf kan regelen en afsluiten. Zoals we dat inmiddels gewend zijn, kan dat online, op de website van AEGON zelf. Ook vallen de premiebedragen erg mee. Je betaalt eenmalig een bedrag van €6.05 aan de polis en premies per maand beginnen al bij €3.63.

Wat is er niet gedekt? Natuurlijk zijn er ook zaken die buiten de aansprakelijkheidsverzekering van AEGON vallen. Zo wordt schade veroorzaakt door je auto of motor niet verged. Ook is de dekking beperkt als je je in de VS of Canada bevindt.

Specificaties

 • 2 verzekeringsbedragen
 • Wereldwijde dekking
 • Dekking voor gezin en huisdier

Voordelen

 • Ruime dekking
 • Lage premiebedragen
 • Standaard geen eigen risico

Nadelen

 • Beperkte dekking in de VS en Canada

Ditzo aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen en huisdieren zijn nu eenmaal minder voorzichtig wat vaak zorgt voor ongelukken. Heb je pech, dan kan zo een ongeluk tot hele hoge schadeclaims leiden omdat je zoon bijvoorbeeld een deuk heeft geslagen in de dure auto van de buren of omdat je hond een ander dier heeft gebeten. In deze gevallen is het goed als je vooraf verzekerd bent met een aansprakelijkheidsverzekering. De 7e aansprakelijkheidsverzekering die we zeker ook aanraden, is van het bedrijf Ditzo.

Ditzo is een merk van de a.s.r groep en staat bekend als een echte internetverzekeraar, omdat je zelf, zonder tussenpersoon je verzekering online kan afsluiten. Dit geldt ook voor de aansprakelijkheidsverzekering. Het voordelige aan deze verzekering is, dat je iedereen die met je inwoont, kan meeverzekeren. Denk aan je partner, kinderen, personeel en zelfs huisdieren. Ook logees en de oppas, die aan huis komt, kunnen meeverzekerd worden. Blijven je kinderen toevallig niet meer thuis of studeren ze ergens (binnen Europa) en wonen ze op kamers, dan is de verzekering ook voor hun. Een complete dekking, zoals je ziet. Ook geldt de verzekering over de hele wereld, dus ook wanneer je op vakantie in het buitenland bent en er onverhoopt iets mocht gebeuren.

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten bij Ditzo, kan je kiezen uit 2 verzekeringsbedragen: € 1.250.000 of € 2.500.000. Let wel, dit zijn niet de premiebedragen, maar de maximale bedragen die uitbetaald zullen worden wanneer er een ongeluk of ander schadegeval plaatsvindt. Zo een bedrag is dan per incident en voor alle verzekerden samen. Kijken we naar de premie, dan is deze ook opmerkelijk laag; je kan al vanaf € 2.01 per maand verzekerd zijn.

Andere voordelen van de Ditzo aansprakelijkheidsverzekering is, dat er standaard geen eigen risico is. Wel kan je zelf ervoor kiezen om dit te verhogen naar €100 of €500. Hoe hoger de eigen risico, hoe lager de premie. Een ander voordeel is, dat je ook bij schade tijdens een vriendendienst (je helpt iemand met verhuizen en maakt per ongeluk iets stuk) verzekerd bent. Normaal zou je bij wet niet verplicht zijn om tijdens zo een situatie de schade te betalen, maar dat vind Ditzo toch minder leuk, zowel voor jouw als voor de benadeelde, daarom ook deze regeling.

Wat is niet gedekt? Helaas kan Ditzo ook niet alles betalen. Zo wordt zeker niet vergoed als de schade door opzet is gekomen of wanneer het gaat om spullen die geleend of gehuurd zijn van een ander.

Specificaties

 • Verzekering voor alle inwonenden
 • Inclusief huisdieren
 • 2 verzekeringsbedragen

Voordelen

 • Ruime dekking
 • Erg lage maandelijkse premie
 • Schade bij vriendendienst is gedekt

ABN AMRO aansprakelijkheidsverzekering

Een hele bekende maatschappij die ook een plekje heeft binnen onze top 10, is de aansprakelijkheidsverzekering van de ABN AMRO. De ABN AMRO kennen we als derde grootste bank van Nederland, maar je bent er dus ook terecht voor verzekeringen, waaronder deze aansprakelijkheidsverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekering van de ABN AMRO is er voor iedereen die weet dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt en dus altijd verzekerd wilt zijn tegen eventuele schadeclaims. Zoals we dat inmiddels gewend zijn, is ook de ABN AMRO aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin, inclusief partner, kinderen en huisdieren. Ook kan de verzekering huispersoneel, logees, schade tijdens sport en spel en schade tijdens een vriendendienst dekken. Let wel: de verzekering zal pas uitgekeerd worden als je in deze gevallen wettelijk verplicht bent om te betalen.

Ook goed om te weten is, dat wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering bij de ABN AMRO wilt afsluiten, je eerst een bankrekening bij hen moet hebben. Dit is nodig omdat de premie maandelijks, automatisch wordt afgetrokken van deze rekening. Makkelijk zo.

Als we het hebben over de premie, dan kan je bij de ABN AMRO al vanaf €3.51 per maand verzekerd zijn! Bij de verzekering kan je kiezen uit 2 verzekeringsbedragen: € 1.250.000 of € 2.500.000. Dit zijn dus de maximale bedragen die uitgekeerd zullen worden, mocht er iets gebeuren. Verder is er standaard geen eigen risico, maar dit kan verhoogd worden, als je dat wenst. Op die manier betaal je dan minder premie. Het handige aan de ABN AMRO aansprakelijkheidsverzekering is, dat het makkelijk en snel online geregeld kan worden. Ook heb je de optie om binnen 14 dagen na het afsluiten van de verzekering, deze kosteloos op te zeggen.

Natuurlijk zijn er ook gevallen waarbij je zeker niet hoeft te rekenen op deze verzekering. Dat is bijvoorbeeld als je iemand opzettelijk verwond hebt of schade hebt toegebracht. Hetzelfde geldt ook voor schade door gebruik van vuurwapens.

Specificaties

 • Dekking voor gezin en huisdieren
 • 2 verzekeringsbedragen

Voordelen

 • Lage premie
 • Standaard geen eigen risico
 • Kosteloos opzeggen (binnen 14 dagen)

Nadelen

 • ABN AMRO bankrekening nodig voor verzekering

Verzekeruzelf.nl aansprakelijkheidsverzekering

De een na laatste aansprakelijkheidsverzekering van onze top 10, is van verzekeringsmaatschappij Verzekeruzelf.nl. Dit bedrijf is in vergelijking met anderen, nog niet zo lang op de markt, maar er wordt nu al prijzend gesproken over de verschillende verzekeringspakketten.

Als we specifiek kijken naar de aansprakelijkheidsverzekering van Verzekeruzelf.nl, dan is het net als andere nogal ruim. Je kan niet alleen jezelf, maar ook je gezin, huisdieren, au pair en ander personeel verzekeren. De verzekering is dan over de hele wereld geldig, ook als je dus op vakantie gaat.

Een aansprakelijkheidsverzekering bij Verzekeruzelf.nl is erg makkelijk online af te sluiten en te beheren. Je bent verzekerd voor een bedrag van € 1250.000 en betaalt dan een premie vanaf €2.63 per maand. Voordelig aan de aansprakelijkheidsverzekering van Verzekeruzelf.nl is, dat het elke dag opzegbaar is, geen opzegtermijn dus. Ook hoef je geen poliskosten te betalen.

Zijn er zaken die niet gedekt worden door deze verzekering? Helaas wel. Zo hoef je niet op een uitkering te rekening bij schade door opzet. Ook wordt er niet betaald bij schade door sport en spel en als het gaat om schade aan geleende of gehuurde spullen. Wat je ook moet weten, is dat het maximale bedrag dat betaald kan worden bij schade tijdens een vriendendienst, veel lager ligt dat het verzekeringsbedrag.

Desondanks is de aansprakelijkheidsverzekering van Verzekeruzelf.nl een goede investering voor wanneer het net mis gaat!

Specificaties

 • Dekking voor gezin, huisdier en personeel
 • 1 verzekeringsbedrag
 • Wereldwijde dekking

Voordelen

 • Ruime dekking
 • Geen poliskosten
 • Dagelijks opzegbaar

Nadelen

 • Schade door sport en spel is niet gedekt
 • Schade aan gehuurde of geleende spullen is niet gedekt

HEMA aansprakelijkheidsverzekering

De laatste aansprakelijkheidsverzekering binnen onze top 10, is van HEMA. Ook al zijn ze op de laatste plaats, dan nog doet HEMA niet onder voor de vele voorzieningen die andere verzekeringsmaatschappijen te bieden hebben.

Net als de rest, is ook de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA op maat samen te stellen. Je kan dus een verzekering nemen voor jezelf maar ook voor je gezin, huisdieren en personeel. Deze verzekering is over de hele wereld geldig, ook wanneer je bijvoorbeeld in een vakantiehuis in het buitenland zit en je daar brandschade veroorzaakt.

Voor welk bedrag ben je verzekerd? HEMA hanteert bij de aansprakelijkheidsverzekering een verzekerd bedrag van maximaal 1.5 miljoen. Dit is dan per schadegeval en voor alle verzekerden samen. Met dit bedrag betaal je elke maand opvallend weinig aan premiekosten. Verder betaal je bij HEMA een eigen risico van €100.

De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA heeft een aantal voordelen. Zo kun je de verzekering helemaal op eigen houtje afsluiten. Dat gebeurd allemaal online. Een ander ding is, dat de verzekering behoorlijk wat zaken dekt. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd bij schade tijdens oppas of vriendendienst, schade aan een eigen motorrijtuig bij joyriding, enz. Ook worden proceskosten (bij een rechtszaak) betaald en maak je kans op een uitkering bij schade tijdens vrijwilligerswerk.

Specificaties

 • Dekking voor gezin, huisdier en personeel
 • Verzekerd over de hele wereld
 • Verzekerd bedrag: 1.5 miljoen

Voordelen

 • Ruime dekking
 • Scherpe premie

Nadelen

Geen

Beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

N

Vind de verzekering die bij jou past

N

Gemakkelijk online geregeld

N

Kies uit een groot aantal verzekeraars