Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering zijn twee verschillende verzekeringen (wat veel niet weten). Met een inboedelverzekering verzekert u uw eigen inboedel tegen o.a. diefstal, waterschade en brandschade.

Met een aansprakelijkheidsverzekering dekt u schade dat u kunt veroorzaken. In principe wordt alles wat niet aan het huis ‘vastgenageld’ zit tot inboedel gerekend (denk bijv. aan gordijnen, elektronica en meubilair). Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert de schade die u bij iemand anders aanricht. Dit kan schade aan eigendommen zijn of het aanbrengen van een letsel. De premie voor een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering liggen relatief laag, waarmee u hoge financiële risico’s kunt uitsluiten. Daarom kiezen vele voor deze verzekering, omdat het erg fijn voelt om dit uit te sluiten.

Een aansprakelijkheidsverzekering komt dichtbij de WA verzekering, maar ook dit is niet hetzelfde. Het verschil hierin ligt dat de WA verzekering verplicht is. Zonder de WA verzekering mag je namelijk niet rijden. De aansprakelijkheidsheidverzekering is voor meer dan rijden, gezien schade ook op andere manieren uiteraard veroorzaakt kan worden. Het is daarom goed te kijken naar de verschillende verzekeringen.

Vergelijk inboedel en aansprakelijkheidverzekeringen op de website

In Nederland kennen we verschillende aanbieders voor een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Het kan best lastig zijn om alle aanbieders in kaart te brengen. Daarom hebben wij een vergelijkingstool ontworpen waarmee u de verschillende aanbieders van een inboedel en WA verzekering met elkaar kunt vergelijken. Dit kan het makkelijker maken om een keuze te maken. Indien u een verzekering heeft gevonden die u bevalt, wordt u doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Hier kunt u eventueel de verzekering afsluiten. Het gebruik van onze vergelijkingstool is volledig gratis en kan door iedereen gebruikt worden.

  • Inboedelsverzekeringen vergelijken? Klik hier.
  • Aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekering vergelijken? Klik hier.